Keskustelut Tekniikka Husqvarna 340 teräketjuöljy vuoto

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)
 • Husqvarna 340 teräketjuöljy vuoto

  Merkitty: 

  Mistähän lähtisi syytä etsimään? Eli sahan alla on öljylammikko varastossa. Kun sahaa nostaa tippuu öljyä ja purukotelo on märkä.

 • lastunraapija

  Tämä pumppujuttu onkin mielenkiintoinen sikäli, että olen mietiskellyt omaa Jonsered 2045:ttä. Se on ikääntyessään alkanut kuluttaa turhan paljon teräöljyä. Öljy loppuu selvästi ennen bensatankin sisältöä ja öljyä on myös terällä turhankin paljon. Sahaus pitää siten muistaa lopettaa ajoissa ennen bensan loppumista. Tässä Jonssissa ei ole öljyn määrän säätöä. Ja verrattuna toiseen sahaani, jossa on öljyn määräsäätö, vie tämä Jonssi nyt saman verran öljyä kuin tuo toinen maksimiin säädetyllä öljynsyötöllä.  Olisikohan Jätkän mainitsema palautusjousi kuoleentunut? Luulisi, ettei tuo pyörivä mäntä öljyssä juurikaan kuluisi. Öljypumppuja kaiketi uusitaan yleensä siksi, että öljyn tulo jää liian niukaksi? Mutta ei tunnu myöskään mukavalta ruikkia turhan paljon öljyä maastoon. Olisikohan pumpun vaihdon paikka?

  Jätkä

  En muista tuon Jonssin pumpun tarkkaa toimintaa, mutta jousen kuoleentuminen ei siihen vaikuta ja voi olla, että siinä ei ole jousta, vaan tuo ruuvi kulkee urassa, jolloin se pakottaa männän edestakaiseen liikkeeseen.

  Jos männän kohdalla ”sylinterissä” on kaksi ruuvia, niiden paikkaa keskenään vaihtamalla iskun pituus muuttuu. (Männässä on silloin kaksi erilaisella nousulla varustettua uraa). Jos kyljessä ei ole ruuveja, niin männän paksumman pään loppuun on asetettu ruuvi / tappi, jonka pituutta lisäämällä iskun pituutta voidaan lyhentää.

  Pumpun vaihtaminen on tietty kova konsti, mutta saattaa olla tyyris juttu. Milloinkaan en ole joutunut vaihtamaan pumppua toimimattomuuden takia. Jos öljyä menee vain puoli tankillista bensiinitankillisella, on kaikki vielä ihan hyvin.

  arto arto

  Ei pumpunvaihto ole kallista jos itse vaihtaa. Kyseisen jonssin pumppu vaivaset 19e . En ole koskaan pumppuun perehtynyt, Muutama vaihdettu nykysahoihin todella helppo vaihtaa. Tuohon liika öljyn tuloon kannattaisi kokeilla paksumpaa öljyä, niissäkin paljon eroja öljyissä meinaan.

  koillis lappi

  Eiköhän se ole vaan semmonen kasetti kun vaihdetaan.Huomenna otan 55 huskusta irti ja laitan kuvan.Mäntä pitäs vaihtaa.Se taas on se akseli joka saa voimansa kampiakselin kytkimen puolella olevasta öljypumpun käyttöpyörästä.Ko käyttöpyörä sitten liikuttaa sitä akselia joka ei”mäntä”olekaan.

  Jätkä

  Öljypumppu on todellakin vain ”semmoinen kasetti” ja jos se maksaa 19 €, niin sen voi laskea samaan sarjaan kuin sytytystulpan vaihto. Simppeli homma, kunhan muistaa, että kytkimen kierrekiinnitys aukeaa pyörimis-suuntaan. Esim. HVAn joissakin malleissa kytkimessä on kolo keskikokoista tasakärki ruuvitalttaa varten, johon pannaan meisselin kärki ja puristusta vastaan napataan vasaralla meisseliä – kytkin irtoaa. Kun projekti pannaan kasaan, kytkin kiristetään käsin, varotaan rikkomasta käynnistintä. Käynnistetään ketjujarru päällä.

  koillis lappi

  79 menin pahtajalle(rovaniemellä) metsätalouden peruslinjalle.Sitten metsurikurssille.13 millin avaimella kytkin irrotettiin tuolloin ja aika pitkään sen jälkeenkin.Ihan viime päivityksistä ei ole tietoa (1-3)v.

   

  Visakallo Visakallo

  Onko sinulla Tolopainen mahdollisesti jonkinasteinen kaksisuuntainen mielialahäiriö, kun ajoittain juttusi ovat jopa lähellä asiallista, ja toisinaan taas enemmäkin kaukana? Oikealla lääkityksellä saadaan nykyisin todella hyviä tuloksia aikaan.

  Jätkä

  Jos kytkimen rungossa on kolo ja nuoli, se on nimenomaan tarkoitettu kopauttamalla avattavaksi.

  Kun käytetään avainta, yleensä on myös käytettävä männänlukitsinta = kylmä tulppa.

  Vanhaan Huskuun kävi kytkimeen tulpan avain. Vaihdoin vetorissan ja ketjun aamutuimaan sahaan, joka oli värjötellyt kannon päässä 25 asteen pakkasessa. Sahan sammutin oli mallia painonappi, eli kun peukalon otti irti, tuli virta päälle. Talvella sammutan sahan aina ryypyllä.Irrotin terälaitteet, laitoin tulpan avaimen kytlkimeen ja kopautin sitä vänkärillä: Saha lähti käymään ja sinkosi avaimen ainakin kymmenen metrin korkeuteen. Siinä olisi voinut tulla vahinkokin.

  Männänlukitsinta minulla ei ollut, mutta käynnistin-narulla sain kyllä männän lukittua.

  Saha oli suhteellisen hyvä myös lähtemään käyntiin.

  Tolopainen

  Hoitele Visakallo vain oma lääkityksesi kuntoon. Minä kyllä hoidan omani,jotta älä turhaan vaivaudu,  menee kallista aikaasi itsekehulta.

  Jätkä

  Dollobainen: ”Hoitele Visakallo vain oma lääkityksesi kuntoon. Minä kyllä hoidan omani,jotta älä turhaan vaivaudu,  menee kallista aikaasi itsekehulta.”

  Eipä sinulle tekisi pahaa pitää taukoa tuossa Alkoholijuomien lipittämisessä. Ainakaan ei kannattaisi kännissä sekaantua nettikeskusteluihin.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)