Keskustelut Tekniikka Husqvarna 545 säätöongelmat

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 34)
 • Husqvarna 545 säätöongelmat

  Mikähän ihme on parikymmentä tankillista sahatussa Husqvarna 545 Fx-raivurissa, kun ei meinaa sitten millään saada säätöihin? Saha kävi huollossa sisäänajon jälkeen ja ei toiminut sitten yhtään. Ei tyhjäkäyntiä pyörinyt ja tankin hörppäs vajaassa tunnissa kevyessä ennakkoraivauksessa? Sitten taas toiselle huoltomiehelle säädettäväksi, mutta tunnissa tankki tyhjäksi edelleen ja nyt ei sahoja enemmänkin rassannut ammattimetsurikaan saanut nyt säädöille, vaan tulppa karstoittuu, savuttaa, ei meinaa käyntiin aamulla saada ja ”päksää” kylmänä käynnistyksen jälkeen. Bensan suodatin puhdas, bensa 98+2% parasta synteettistä öljyä. Tyhjäkäynti vaeltaa ja meisseli taskussa sai tämän päivän raivata. Onkohan joku vuoto jossain vai kaasari viallinen? Hermot menee kohta kele.

 • Husoppi

  Niin, ja on käytössä tähtimallin suutinmeisseli, jolla koitettiin säätää, mutta oli hiukan kiire ja perehdytään asiaan tarkemmin paremmalla ajalla. Mutta kyllä se saha pitää säätöihin saada ja sen pitääkin ne, ettei meisseli suussa touhuta!

  Husoppi

  Hyvä tarkennus. Mutta jännä juttu, jos on vain suuttimien syytä, kun ei säädöt pysy aloillaankaan, vaikka rikkaat ovatkin. Mutta katsellaan huomenna tarkemmin.

  Husoppi

  Ei sahassa ollutkaan mitään vikaa. Huoltomiehet eivät näköjään uskalla sahoja säätää riittävästi. Toisaalta ihan ymmärrettävääkin, kun on niin monenlaista sahailijaakin pihoilla ja pusikoissa. Etenkin L-suutinta sai pyöritellä paljon laihemmalle, mitä huollon jäljiltä oli. Aavistuksen rikkaammalle laitettiin, kuin Arto ohjeissa, mutta varmaan sahakohtaistakin. Katsellaan sitten raivaillessa, että tarvitseeko vielä hienosäätää, jos kone vielä hioutuu. Viallinen oli kuitenkin täysin uusi ja oikevanlainen NGK:n sytytystulppia, joka selitti loput oireet.

  LMP

  Täällä toinen säätöongelma samanlaisessa laitteessa. Tänään ensimmäistä päivää ajossa. Täysiä kierroksia joutuu hetken odottelemaan eli vastaa kaasuun turhan hitaasti. Muuten ei mitään murhetta. Säätöjä kokeilemalla kenties onnistun asian korjaamaan, mutta osaako joku täällä valistaa millaista korjaussäätöä kannattaa ensin kokeilla?

  Räkämänty

  Kuinka paljon noiden säätöruuvien kuuluu liikkua suuntaan tai toiseen? Nyt olisi sisäänajot tehty ja varovasti vähän liikuttelin säätöruuveja niin ainakaan H-ruuvi ei tuntunut liikkuvan kuin 1/4kierroksen.. Väännänkö siis molemmat ruuvit vastapäivään niin pitkälle kuin menee ja sitten myötäpäivään nuitten edellä mainittujen minuuttien verran?

  mavrik

  Mulla on kans tuo kyseinen saha ja kyllä meinas hermot mennä sen kanssa. Muutaman tankin jälkeen alkoi röpöttää ja sammui, tulppa meni. Uusi tulppa ja toimi normaalisti muutaman tankin ja sitten taas sama juttu. Sitten takuuhuoltoon ja uusi tulppa, ja säädettiin. Jälleen muutama tankki ja sama juttu, huh huh. Ja edelleen kulutus oli minusta aivan liian suuri. No sitten vein toiseen paikkaan huoltoon, vaihettiin tyristori, ja siellä kaveri sääti kohilleen. Takuuseen tietysti meni kaikki, mutta aikaa ja vaivaa ja matkakuluja jonkin verran.
  Mutta nyt on saha pelannu kyllä moitteettomasti enkä vois sahalta parempaa toivoa, niin hyvin se pelaa. Ja kulutus pieneni huomattavasti, nyt sahataan tankilla reilu pari tuntia.

  Raaka-Aarne

  Arto, miksi päädyit vaihtamaan 555:een? Kilon verran tuossa kai tulee lisää painoa kannettavaksi. Tehoja tietysti löytyy 555:sta hiukan enemmän, mutta itse olet kertonut pärjänneesi 545:llä tosi järeissäkin taimikoissa.

  Raaka-Aarne

  arto

  Ei ole tulppia kulunut vielä alkuperäinen paikalaan. jos noin useasti joutuu vaihtaa niin aika varmasti heikko kipinä kyseessä eli ei lyö kipinää likaisessa tulpassa.

  arto

  Tulpan johtoa ei voi vaihtaa osta husqvarnan oma tulppa jos se menee niin kerro huoltomiehelle niin vaihtaa tyristörin menee takuuseen.

  tehoraivuri

  Jos tähtiavaimella kiertää suutinta kierroksen auki. Taltta avain jää auki asentoon. onko suutin kokonaisuudessaan auki kierroksen, vai puolitoista?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 34)