Keskustelut Tekniikka Husqvarna 545fx raivaussaha kaasarin säätö

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 178)
 • Husqvarna 545fx raivaussaha kaasarin säätö

  No niin! Tankillinen kestää 1h20min säädin kaasaria matalakierrossuutin l auki noin 30min! Työkierros suutin h auki 15 min tankki kesti 1h35min ja sai lapasta kone! Uskaltaako laittaa vielä kiriämmälle? Kone ei kyllä huuda missään vaiheesa liikaa pumppaus kaasutus tekniikka sahatessa!

 • Jätkä

  Siis asennosta kiinni, avasit nuo määrät?

  Jos kone kuormittamattomana kaasupohjassa hieman Röpöttää, ( on ns. Röpöttämisen rajoilla) – on seos paraimmillaan. Katso kuitenkin, että ilmanputsari on puhdas.

  Mielestäni tankin pitäisi kestää vielä hieman kauemmin, mutta sekin on niin kiinni puustosta ja myös sahaajasta.

  Pumppaa kaasua, ei sahaa saa huudattaa kuormittamattomana ylikierroksilla, mutta aina sahatessa täysillä. AINA!

  Syrjälä Jari

  L suutin ollutkin auki sen verran! Kiristin vaan h suutinta! Hyvin kiihtyy! Kone lämmin js putsari puhas! Kone nelistää hieman kaasu pohjassa! Täydet kierrokset puuhun syötettäessä! Huolto jos säätää niin ei kestä tankki kun tuon 1h 20min

  kuusessa ollaan

  545 ja 555 kohdalla se on jo riittävä suoritus, että saha kiihtyy. Jos on pikkasenkin seos pielessä jompaan kumpaan suuntaan, on laiska. Eli olet onnistunut löytämään hyvät säädöt…

  Jätkä

  Meillä on ollut noita metsänomistajia omien sahojensa kanssa ja syntyihän siinä keskustelu myös bensankulutuksesta. Äijät väitti totisella naamalla, että 40 minuuttia. Kun sanoin tunti lisää, he pitivät mahdottomana.

  Sitten putsattiin ja säädettiin. Mentiin sahaamaan teroitetuilla ja haritetuilla terillä. Ukot myönsi, että ikinä he eivät ole sahanneet niin paljon tankillisella.

  Monet olisivat väkisin ostaneet meiltä teroitus – ja haritusvehkeet. Paikallinen sahakauppias teki varmasti parissa päivässä elämänsä ennätykset terähuoltotarvikkeiden kaupassa.

  Muutama sahan pakoputki on syttynyt palamaan sisältä, kun on säädetty kunnolla. Silloin tarvitaan vain lisää kierroksia koneeseen.

  arto arto

  Käytätkö säätömeisseliä vai poistitko ne alurajoitimet..?

  Syrjälä Jari

  Sitä omaa säätömeisseliä

  Syrjälä Jari

  Sahattu uudella strand tuplahampaalla! Ehkä muutaman minuutin pitempään kestää tankillinen mitä scarletilla! Keskari tänään 1h25mim! Kokeilin eri säädöissä! Eli varmasti pääsee johonkin 1h45min mutta pitää olla jo normaalia harvempaa raivattavaakin! Täällä metsureilla kestää samoilla sahoilla 1h-2h sahaustyylistäkin aika paljon kiinni! terän kunto jne.. Strand terää käytän! Toinen saha on jonssin 2245fc ja siitä loppuu tankki jo 1h15 min tosin sitä en vielä ole säätänyt kunnolla! Tehdassäädöissä vielä.Sisäänajo vasta tehty sille sahalle! 12 tankkia sahattu vasta!

  Jätkä

  Kyllä Jonssilla pitäisi päästä samaan työsuoritukseen.

  Minä etsisin edelleenkin mahdillisimman ohutta terää, keveyden ansiosta kiihtyvyys on parempi ja käyttämäni ohuet – mustat terät ovat olleet erinomaisia. Suosittelen 6,3 millin viilaa.

  arto arto

  Kokeile näillä säädöillä  H 60min L 25min     Noilla sinun nykyisillä kovin laihalle kuulostaa (tehottomalle) Noilla minun antamilla pitäisi noin 2 t tankillisen kestää. Ovat viitteliset voi heittää muutaman minuutin jompaan kumpaan suuntaan

  Syrjälä Jari

  Mikä merkki tuo musta terä? 225mm teräkö? Varmasti Raketilla pääsee samaan kun huskillakin! En ole sitä vaan vielä säätänyt! Pitää vielä huomenna säätää Arton ohjeen mukaan! Voi tosiaan olla hivenen laihalla seos nyt

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 178)