Keskustelut Tekniikka Husqvarna 550xp(g) seuraaja?

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 289)
  • William Munny William Munny

    Järviseudun varaosa oy.550xp mark2 815ekee.Tarjous voimassa 10.3 asti.

    Pihkakintas

    250 siis hinnassa eroa. Sillä saa siis lisää tehoa, mutta myös painoa.

    Muutoksiksi mainitaan vahvemmat kampiakseli, pakoputki ja etukahva. Autotune päivitetty. Jäähdytys parempi ja puhtaampana pysyvä kaasutintila. Onko siis tarpeellista ostaa nämä ominaisuudet, kun ei ne vanhassakaan mitenkään huonot olleet. En ainakaan ole kuullut, että niistä osat hajoilisi, tai muuten lyhytikäisiä olisivat olleet.

    Ei itsellä kokemusta ko sahasta. Jotenkin vaan tuntuu nurinkuriselta ostaa painavampaa sahaa.  Niin että jos uudistukset olisi saatu sahaan ja painoa alas valinta olisi Mk 2. Lisätehoa kun saan hyödynnettyä vain joskus, mutta paino on kokoajan rasitteena.

     

    sitolkka

    Onkohan noita sitten särkynyt jos vahvistettu. Eräissä toisen merkkisissä sahoissa meni kiertokankia poikki. Tuli kyljestä ulos. Laakerointikait se yleensä ongelma.

    KeLo

    Olipa hyvä vinkki tuo Gårdsman. Tilasin sieltä 550 XP:n. Hinta 581 € toimituskuluineen ja toimitus kolmessa päivässä.

    Ensimmäiset savut otettu koneesta ja hyvin käteen istuvalta sahalta vaikuttaa.

     

    metsänkasvattaja

    aika  viitteelisiä  nuo   sahaus  nopeudet  ketjustahan  se  on  kiinni  tosityössä jäiseen  koivuun pitää  purupiikki  olla  viilattu  matalaksi  niin menee   hieman  tylsänäkin  joten  ei  noilla  testeillä  paljon  käytännön   merkitystä  ole olipa  kumpimalli   hyvään

    Jätkä

    Teräketjun leikkuunopeuteen vaikuttavista kunnostustoimenpiteistä ei näytä olevan edes pientä aavistusta. No itsensähän siinä vain munaa, kun pilaa hyvän laitteen.

    Pihkakintas

    Ei tylsällä voi sahata. Tankatessa ylläpito teroitus. Jos tylstyy, vaihto ja kunnostus kotona.

    Jätkä

    Miten tuo on ymmärrettävissä: Tankatessa ylläpitoteroitus? Kyllä minun viilani aivan varmasti teroittaa hampaat ihan teräviksi kahdella työnnöllä. Sen jälkeen on täysin turha viilata yhtään enempää. Teroitus kestää kaksi minuuttia, ei sitä kukaan vaihda sen nopeammin. JOS ketju ottaa kiveen tai maihin, se on lähes varmasti lähes pilalla.- Ei jatkoon!

    Siksi en sahaile kiviin , enkä maihin.

    On täysin sairas ajatus, että kovassa puussa pitää purupiikin olla lyhyt. Päinvastoin sen pitää olla korkeampi kuin pehmeässä puussa. Kun moottorisahauksen Suomen – ja maailmanmestaruuskisoissa kaikkien kisailijoiden purupiikit ova korkeintaan millin alempana kuin leikuuhampaan leikkuusärmä, niin pitäisi hälmöimmänkin käsittää, että sitä ei pidä enempää madaltaa.

    kuusessa ollaan

    Jätkä tietää mistä puhuu. Jos purupiikki vedetään hirmu matalaksi ja sahataan tylsällä terällä, ketju joutuu koville, koska ei vuole, vaan jyrsii.

     

    Ja tiedoksi, vaikka ketjun leikkuuhammas näyttäisi terävältä ja ei ole sahattu kiveen, tylsyy ketju tasaisesti. Teräketjun leikkuusärmänä toimii karkaistu yläpinta (paksuus 0,01 mm), jonka alta kuluu perusteräs pois puun kuluttavan vaikutuksen vuoksi. Kun kulumista tapahtuu riittävästi, murtuu karkaisupinta ja ketju on tylsä. Jos karkaisupinta olisi paksumpi, ketju ei leikkaisi niin hyvin.

    metsänkasvattaja

    kovaan  ja  jäiseen  puuhun  alempi  purupiikki  menee  helpommin  ja   ei  tarvitse  teroittaa  niin  usein  jaakko  pessinen  jossain  metsälehdessä  kertoi  saman  ja   luulisi  50  vuotta  metsurina  tietävän  toki  takapotkun  vaara  lisääntyy   myös  hirsitöissä   on  nopeampi  tehdä  esim  koirankaula

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 289)