Keskustelut Metsänhoito Hybridihaavan lyhytkiertoviljely…..

Esillä 4 vastausta, 131 - 134 (kaikkiaan 134)
 • Hybridihaavan lyhytkiertoviljely…..

  Merkitty: 

  Tämä on kertausta vanhan palstan ajoilta mutta kuitupuunkasvattajan pyynnöstä ja H-vallan kriitikonkin ahkerasti patistamana:
  Ensin ensimmäistä kysymystä edeltävä pohjustus.
  Ostin metsätilan -90 luvun loppupuolella jossa oli mukana KAUAN viljelemätön peltoheitto (2ha). Alue vaikutti HURJAN rehevältä koska mies katosi pitkän kasvillisuuden joukkoon täysin.
  Mietin tuohon metsitystä. Männylle aivan liian rehevä. Kuuselle käy mutta äärettömän pitkätyöstöinen alkukasvatus ja kova pohjatyö.
  (Harvinaisempia en edes miettinyt kun haluan myös tavaralle jatkomarkkinat). Jäi lehtipuut joista olin jo kallistumassa rauduskoivulle kun silloinen Metsäliiton viesti -lehti mainitsi ML-n tekevän sopimuksia hybridihaavan kasvatuksesta. Myös tietty kovalla kasvumainostuksella. Innostuin koska juuri pohja tuntui sopivan ja nopea kasvu auttaisi hoitotyössä.
  Jo silloin he toimittivat tarvittavan taimet ja suojat. Ilman mitään sopimuksiakaan vielä silloin.
  Pari negaa vielä ennen vastauksia: Kevään silloinen märkyys torppasi kaikki muokkaussuunnitelmani. Ja Metsäkeskus torppasi pellonmetsitystukeni. Syynä paikan syrjäinen sijainti.
  Itse vastauksiin uudella sivulla:

 • jees h-valta

  Sitolkka oikeassa, haapa on maisemapuu jos mikä mutta synkän kuusikon jälkeen myös koivikko avartaa ja pehmentää rantamaisemaa mukavasti. Ja rehellisesti sanottuna haapaa sinnekkin joukkoon tulee koska vanhassa kuusikossa oli haapoja jotka myös laitettiin rattaille. Koivun hinnalla. Sieltä tulee vesaa mukavasti ja niissä kohdin en istuttanutkaan koivuja vaan jätin ne edelleen vapaasti haapaa kasvamaan. Kaien kaikkiaan kuusi laatikkoa koivua matkasi H-valtaan ja istutin ne täällä aivan harkitusti istuttamani mäntymäen reheviin alaosiin. Ja tienvarsiin uuden pengertien maisemapuiksi.

  MaalaisSeppo

  Kyllä koivikko on parempi kuin haavikko maisemametsänä. Yksittäiset isot haavat ja niiden ryhmät antavat kyllä vaihtelua niin koivikkoon kuin kuusikkoon. Koivuvaltaisten kuvioiden osuus itselläni on n. 30 %, mikä talousmielessä on liikaa. Aikanaan vaihtuvat kuusivaltaisiksi.

  hatelo

  Just on työn alla noin 10000 koivuntaimen urakka. 4/5 on taimista maassa. 15 v päähän tähdätään hoitotoimissa ensiharvennukseen ja uskon sen rehevällä rinnemaalla toteutuvan lähes hirvivapaalla alueella.

  jees h-valta

  Hatelolla realistinen käsitys, kyllä tuon noin pitäisi mennä. Aika kova homma noin iso taimimäärä. Minulle jo kolmetuhatta koivun tainta ja kuusisataa männyn piisasi aivan hyvin. Mutta hyvin ainakin on ilmat suosineet ja taimet näyttävät jo potkivan silmuja auki.

Esillä 4 vastausta, 131 - 134 (kaikkiaan 134)