Keskustelut Tekniikka Hyttysten torjunta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 62)
 • Hyttysten torjunta

  Merkitty: 

  Tekeekö hän nykyajan offeilla mitään? Vanha teho off toimi vielläkin, vain kohta loppuu sekin, että mites eteenpäin hankinta listalle ?

 • Gla

  Pari vuott sitten kirjoittelin, että lapsille tarkoitettu Offin karkote toimii hienosti.

  Rane
  Metsänmies

  Hyttysiä on joka kesä. Jos aikoo metsässä työskennellä, on parasta opetella sietämään niitä. Sahatessa eivät hyttyset käy kimppuun, pakokaasu käy niille nenään. Istuksilla itikat ovat ongelma, ötökkätököttiä iholle aina tarvittaessa. Eiväthän nämä nykyajan voiteet ole niin tehokkaita, kuin ennen. Parempia kuitenkin, kuin ei ollenkaan. Voivat olla myös terveellisempiä.

  Portimo

  Lapin mies ohjeisti, että vedä naamalle ruokaöljyä niin saat olla rauhassa. Öljyä voi vetää ihan huoletta silmiin ja  kasvoille. Kun hyttyset alkaa kiusaamaan, pyyhkäiset vähän lisää. Vaatteitahan se saattaa tahrata mutta mettävaatteet menevät muutenkin aika tiuhaan pesuun. Ihan hyvät kokemukset on.

  A.Jalkanen

  Ranen linkistä ohje, jossa ruokaöljyn tehoa on parannettu neilikalla. Nythän jokaiselta löytyy kotoa käsidesiä joka sopinee tarkoitukseen – ei tarvii tämän takia viinakauppaan lähteä.

  Tee itse oma hyttyskarkoitteesi!

  30 ml puhdistettua alkoholia

  11 g kuivattuja, murskattuja mausteneilikan kukkia (yksi maustepussillinen)

  20 ml rypsiöljyä

  1. Sekoita mausteneilikan kukat alkoholiin ja liuota niitä vuorokauden ajan.

  2. Suodata liuennut uutos ja lisää siihen ruokaöljyä.

  3. Ravista ennen käyttöä ja sivele uutos iholle.

  PS. 1 ruokalusikka on noin 15 ml, joten tekisin isomman annoksen ettei heti lopu; tätä luomuainetta pitää lisätä useammin kuin oikeita myrkkyjä.

  Per Ä Reikäs

  Rane se taas ni kuin parhaan vinkin antaja, että etsi ite, olisit linkittänyt.

  Omalla metsä kämppä torpalla on viime päivinä tapahtunut yllättävä käänne hyttyskannoissa, jopa uskalsi jättää lasin auki yöksi ja vain pari inisiää eksyi torppaan, olisiko luonnollinen torjunta toiminut nyt. Monia kirjosiepon sesimiä pönttöjä ja ne ne yötä päivää syö itikoita.

  Kalle Kehveli

  Meillä on pihapiirissä 17 kirjosieppojen asuttamaa pönttöä ja itikantappokone. Silti niitä on joka kesä riesaksi asti, toukokuusta jopa lokakuuhun.

  isaskar keturi

  Vanha viisaus: itikat eivät tappamalla lopu. Pihapiirissä asiaa voi helpottaa pitämällä riittävän ison hoidetun nurmikentän talon ympärillä. Itikat ei pitkiä matkoja avoimessa ilmatilassa lentele.

  Vanhat kovat myrkyt olivat siitä hyviä, ettei niitä tarvinnut iholle laittaa. Kun hölväsi lakin reunat ja hihan suut, niin eivät paljoa itikat vaivanneet.

  Kaikenlaisia tököttejä on kekseliäät kokeilleet. Yhdellä oli ruokaöljystä, tervasta ja tupakasta tehtyä tököttiä. Ruman näköistä, mutta kuulemma tehosi.

  Per Ä Reikäs

  Rane Taika rohdos opit huuhtoutuvat kyllä skotti wiskeillä pois 🙂

  oksapuu

  Perä laittaa mökkinsä ikkunaan hyttysverkon niin voi tuulettaa rauhassa…

  Sisäänpäin aukeava karmi on helppo, hyttysverkko vaan nitojalla kiinni. Vanhanmallin ulospäin aukeavaan pitää tehdä irroitettava erillinen verkkopoka…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 62)