Keskustelut Metsänhoito ”Hyvä veli -verkostot” ylläpitävät paljon tuhoja aiheuttavia hirvilaumoja

 • ”Hyvä veli -verkostot” ylläpitävät paljon tuhoja aiheuttavia hirvilaumoja

  STT 27.5.2021

  ”Hallitus hyväksyi Suomen ensimmäisen korruption vastaisen strategian, jonka avulla vaikeasti havaittava rikollisuuden muoto pyritään tunnistamaan paremmin.”

  ”Ohjelmaa esitellyt oikeusministeri Anna-Maija Henriksson (r.) kehui Suomessa korruptiota ilmenevän kansainvälisesti tarkasteltuna vähän, mutta korosti tästä huilimatta asian vakavuutta.

  – Tutkimukset osoittavat, että korruptiota esiintyy suomalaisen yhteiskunnan kaikilla tasoilla ja monilla aloilla. Se ilmenee oikeudettomien etuuksien antamisena ja ottamisena, eturistiriitoina ja suosimisena. Se ilmenee myös epäeettisen päätösten valmisteluna muodollisen päätöksenteon ulkopuolella, ministeri luetteli.”

  – Hyvä veli -verkoston toiminta eturistariitatilanteissa on korruptiota. Esimerkiksi meillä jo noin 50 vuotta harjoitettu hirvieläinpolitiikka, liian runsaine kantoineen, on jatkuvasti aiheuttanut metsänomistajille ylimääräistä työtä, harmia ja tuotosten menetystä, eikä elämistä kärsinyt osapuoli ole voinut tilanteeseen enemmälti vaikuttaa. Tilanne on johtunut siitä, koska metsästyssäädökset ovat tehty metsästysharrastusta tukevien ehdoilla ja aiheutuneita vahinkoja vähätellen.

 • Gla

  Suorittava on sikäli oikeassa, että metsästys on reserviläisten ja muun yleissivistyksen + paikallistoiminnan kannalta äärimmäisen tärkeä asia. Hankkiutukaa radalle kokeilemaan, miten ammunta olemattomalla harjoittelulla sujuu. Ilmakivääri kelpaa paremmin kuin hyvin.

  Asiaa ei juurikaan ole korostettu, vain reserviläisjärjestöt ovat pitäneet ääntä omasta toiminnastaan. Viime aikoina lähinnä lyijykiellon suhteen, joka romuttaisi harjoitteluedellytyksiä. Jossain määrin ehkä myös lupien saannista puoliautomaattiaseille, joita vihervasemmisto ei pidä tarpeellisina. Toivottavasti tilanne saakin eu-tasolla muutoksia aikaan, jolloin edes radalla lyijyn käyttö säilyisi luvallisena. Suomessa voisi reserviläisyys olla myötävaikuttava tekijä AR-15 hankinnalle metsästyskäyttöön, vaikkei sra:ssa mukana olisikaan.

  Kuitenkaan metsästyksen merkitys ei kumoa riistapolitiikan ongelmia. Näitä ei siis pidä niputtaa yhteen.