Keskustelut Harrastukset Hyvää Juhannusta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 71)
 • Timppa

  Minusta Laguksen miesten maine on ylimitoitettu.  Olivat ylimielisiä ja kärsivät turhan suuria tappioita.  Ensimmäinen takaisku tuli Kuuterselässä muistaakseni 14.6.  Päätä pahkaa vauhdista suoritettu vastahyökkäys johti suuriin omiin tappioihin.  Eivät selvittäneet tilannetta tarkemmin paikallisten komentajien kanssa.  Toki saivat vähän viivästytettyä neukkujen hyökkäystä, mutta eivät onnistuneet pysäyttämään.  Sitten menikin Viipuri 20.6.

  Tali-Ihantalan taistelualue oli niin laaja, ettei yksi yksikkö pystynyt tilannetta ratkaisemaan.   Panssarivaunusodassa itse asiassa ratkaisevampi tekijä taisi olla jalkaväen saamat panssarikauhut- ja nyrkit, joilla pystyttiin tuhoamaan paljon vastujan vaunuja kuten myös tykistön tulella.  Tietysti merkityksensä oli Laguksen joukoillakin.  Hänen oma poikansakin oli mukana.  Tapasin jossain.  Olisiko ollut vaununjohtaja.  Sai kyllä vähän siipeensä.

  Ei lankomies valittanut kranaattipulaa vaan, kuten aiemmin kirjoitin, kertoi, että ampuivat putket kuumina.

  Puuki

  Jossain ratkasevassa  läpimurtotilanteessa sodan loppuvaiheessa venäläiset panssarivaunudivisioonat alkoi perääntyä, kun niiden oma johtoauton (tms. ) kuski sai osuman ja auton riikkari jäi päälle .  Oli ilmeisesti sovittu perääntymismerkiksi.   Ilman sitä ”sattumaa” olisi tod. näk. päässeet linjojen läpi ja ties minne asti.   Tuosta tapahtumasta on myös kirjoitettu jokin kirja, en muista sen nimeä mutta tosi tarina on.   Silloin rukoiltiin paljon Suomen puolesta ja se auttoi varmasti monissa tilanteissa.

  Metsänmies

  Olen Timpan kanssa samaa mieltä. Nuo sodan lopussa saadut panssarintorjunta-aseet (nyrkit ja kauhut) sekä niiden rohkeat käyttäjät olivat suuressa merkityksessä.  Saksasta tullut lento-osasto Kuhlmei syyti pommeja yötäpäivää vihollisen huoltoreiteille, sekin ratkaisi jotain.  Tykistön ammuspulaa oli vain paikallisesti, yleisellä tasolla ammuksia riitti. Eikä taisteluja ratkaistu pelkästään Kannaksella. Viimeinen suurtaistelu käytiin Ilomantsin itäpuolella.

  Petkeles Petkeles

  Jaa

  Timppa

  Se kranaattipula oli ainakin Viipurin puolustajilla byrokraattisten päättäjen vuoksi.  Oikeasti kranaatteja oli, muttei niitä saatu käyttöön.

  jees h-valta

  Vähän rauhallisempi taistelu tuli käytyä moksällä murskekuorman levityksessä. Ensin piti oma autokin jättää läjän taakse ja kantaa tavarat mökkiin mutta sitten vain juhannusaattona heti lapio heilumaan ja jo juhannuspäivänä vierestä sai ajettua auton pihaan. Tosi siistiksi tulee tontti kun sora-alueet saa puhtaaksi kaikenlaisesta piharatamojen sun muiden kasvustoista. Nyt on hyttysten tikkaamat käsivarret ja vähän jalatkin mutta se kuuluu juhannuksen ilmiöihin. Pitää kehua että on kesäkoti kauneimmillaan. Hauskainen jänö meitin nurkissa. Piti hieraista kaksi kertaa silmiään kun pieni jänis istui murskeläjän päällä ja pesi itteään. Käpälä kävi miljoonaa. Juhannuspäivän aamuna. Sitten se raukka liikehti siinä hiukan liikaa ja sai läjän lossaamaan. Pelästyi raukka ja lähti ja lujaa.

  Kasper

  Laitoitko Jessi oikein maisemointikangasta  vai jotain muuta sepelin alle ettei heinä ym. roskakasvit  tule läpi.

  jees h-valta

  En nyt koska laitoin vain uuden kerroksen vanhan murskeen päälle. Niihin kohtiin aion pistää jotain alle joihin teen uutta käytävää. Pieni pätkä aikeissa sellaistakin.

  Mettämakuri

  Torjuntavoitto se oli, ilman aatun apua mahdoton.

  Tuli raivattua 7 tuntia urakalla, ei ole meilläkään päin näkynyt niitä tuntimiehiä voisivat tulla korjaamaan myrskypuita teiltä ja sähkölinjoilta.

  AMMATTIMIES AMMATTIMIES

  VÄHIIN ON KÄYNTYT TEKIJÄT,HELTENLÄ KUIN E1 OLE,TUNTI MIEHIÄ NÄKYNTYT RAVUULAN,PITKÄN AIKAAN.EN TIETÄN OVATKON,KOTONAN KYLMISÄ KÄÄREISÄ ELÄTÄÄKÖN,EMÄNTÄ JOS KUIN.ON HYVÄN PALKASESA VIRKASA.MINUA E1 OLEN HELTE,HAITANTUT OLEN PAINANTUT TÄYTÄ,PÄIVÄÄ KUIN AAMU SUMUUN.JONKUN ON PITÄÄ SE,PANKINKIN JOHTAJAKIN ELÄTÄÄ HYVIN,ON MINULA SAHAKIN PELANTUT.JUOMISTAN MENEE PALION,PÄIVÄN MITAAN TONKA PYSYY KYLMÄNÄ,KUIN ON SUON SILMÄSÄ.ON PITÄÄ MYÖSKIN MUISTAA,SYÖTÄ SUOLASTAN.SEKÄN KIVENTÄISYYS AINET

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 71)