Keskustelut Luonto Ilastoahdistus

Tämä aihe sisältää 201 vastausta, 35 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Puuki 2 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 201)
 • Ilastoahdistus

  Nyt tämä ”pöyristyttävä” maapallon pelastuskampanja alkaa tuottaa tulosta! Ihmiset Suomessa – varsinkin lapset ja nuoret kokevat vaikeaa ilmastoahdistusta, koska joka tuutista todistetaan, että Maapallon ilmasto lämpenee niin paljon, että eläminen täällä käy muutamassa vuosikymmenessä mahdottomaksi!

  Sattumalta TV oli auki, kun Suomi Areenassa hehkuteltiin ilmaston lämpenemistä ja kuinka se on Suomelle kohtalon paikka, jos me kaikki emme osallistu kampanjaan! Tämä kaikki touhu täytyy tehdä vaikka jokainen omalla järjellään tietää, ettei meidän 5.5 miljoonainen kansa voi pelastaa Maapallon 7 miljardin asukkaita – jotka lisääntyvät vuodessa 10 kertaa Suomen väkiluvun!

  Varsinkin ministeri Ohisalon puheenvuoro todisti, että hänellä on jalat tukevasti täysin ilmassa. eikä  satumaisesta puheesta päätellen ole minkäänlaista kokemusta / tietämystä meidän työtä tekevien ja veroja maksavien arjesta!

  Ilmaston lämpeneminen johtuu maailman ihmisten räjähdysmäisestä kasvusta ja ilman tämän kasvun kuriin ottamisesta kaikki muut puuhat ovat näpertelyä sen suuren katastrofin tulon estämiseksi! Tehokkain keino ilmaston kannalta on ehkäistä Maapallon väen lisääntyminen. Tässähän Suomi on myös ”kunnianhimoisesti” etunenässä! Tosin Suomen kannalta viisain teko on pitää koko maa asuttuna  eikä keskittää suuriin taajamiin, mihin ruokakin on tuotava muualta.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tavaraliikenne sujuu paljon turvallisemmin radalla kuin maantiellä. Esimerkiksi Konginkankaan bussiturma olisi jäänyt tapahtumatta jos sellu kulkisi raiteilla.

  Ketjun aiheeseen liittyen: juna lienee myös ilmaston kannalta paras liikennemuoto. Turkuun ja Tampereelle ei ole niin kiire ettei voisi istua 30 min pitempään. Ehtii vaikka tehdä töitä tai ruokailla matkan aikana.

  Tolopainen

  No jaa, Kuopiossa bussi meni ylinopeuden takia rampista jorpakkoon. Kumipyöräliikenne on niin paljon tärkeämpää ja volyymiltaan suurempaa kuin VR:n jäykkä tavaraliikenne, että ei sen varassa Suomen talous koskaan pyörisi.

  Sijoittamisessa alkaa hyvät ajat olla ohi ja turvasatamista on pulaa. Tervetuloa käteiskerhoon.

  mehtäukko

  Ilman viilentäjistä puheen ollen monessako rehellistä työtä tekevän torpassa on ilmapumppu? Oli kuitenkin vanki tehnyt valituksen kun joutuu lusimaan liian lämpimässä!! Rise oli tutkituttanut ja… haaleeta oli.Että ahistaa näköjään monella kulmalla.

  suokukko

  Löytyy ilmalämpöpumppu seinältä. Vehje toimii moitteetta ja viilentää, mutta hankittu ensisijaisesti lämmitystä varten. Kapineen energiatehokkuus on niin korkealla tasolla, että se maksaa käytännössä itsensä takaisin lämmityksestä syntyvillä säästöillä.

   

  #ilmastotekoja

  Tolopainen

  Onhan noita pumppeleita, ei ole tarkoitus enää tässä iässä helteillä itseään rasittaa. Vaihdan uuden tilalle, jos entinen sammahtaa, tai asentaja vaihtaa se maksaa n.100€. Voishan tuon itsekin vaihtaa, ei siihen mitään tyhjöpumppuja tarvita. Voi typellä huuhtoa ilmat putkista pois tai hiilidioksidilla.

  MJO

  Väestönkasvun hillitsee ainoastaan yksi asia. Se on elintason nousu. Mitä korkeampi elintaso, sen matalampi syntyvyys.

  Ainoa huonopuoli siinä on, että CO2 päästöt ei laskisi.

  suokukko

  MJO

  Väitteesi on yksinkertaisesti väärin. Väestönkasvua voidaan hillitä monilla keinoilla. Esimerkiksi Kiinan toteuttama yhden lapsen politiikka vuosina 1979-2015 hillitsi tehokkaasti maan väestönkasvua. Maan väestö onkin ottanut piikkiä sen jälkeen.

  Tehokkaimmat keinot hillintään ovat:

  – Tyttöjen korkeampi koulutus ja pääsy kouluihin

  – Naisten työllistymisen edellytysten parantaminen

  – Neuvolatoiminta

  – Sukupuolivalistus ja ehkäisy helposti saataville

  – Kehitysavun kohdentaminen

   

  Muita keinoja jotka alentavat syntyvyyttä:

  – Epäterveellisen ruoan helppo saatavuus

  – Haitallinen elinympäristö ja ilmansaasteet

  – Sodat

  – Katastrofit

  – Ääriliikkeet ja alueellinen levottomuus

  Tolopainen

  Niinhän se orkesteri jatkoi soittamista, kun Titanic upposi. Hiukan sama tilanne on nykyisin koko pallolla. Jenkkilä  jatkaa tanssimista ja valitsi pellen  pressaksi, joka ei enää tajua tosiasioita ja fiktiota erilleen. Jos olisivat tunnustaneet tosiasiat olisivat valinneet All Goren, joka tekee ilmastonmuutoksen vastaista työtä. Australiassa avattiin äskettäin yksi maailman suurimmista hiilikentistä, hiili menee Intian kasvaviin tarpeisiin. Aasian taloudellinen  kehitys on vasta alussa, siellä on miljardit ihmiset tulossa luonnonvarojen kuluttajiksi, kun pyrkivät nostamaan elintasoaan. Maapallo on liian pieni jo nykyiselle väestömäärälle, puhumattakaan tulevaisuudesta. Ihmiskunta on kuin rottalauma, joka syö kiihtyvään tahtiin rakennusta, jonka alla ovat suojassa.

  Jätkä

  Luonnonlaki on näihin päiviin asti toiminut kansojen kasvun hillinnässä, mutta nyt alkaa sen keinot vähissä

  Maailmanlaajuiset taudit ja jopa sodat on opittu saamaan hillintään ennekuin alkaa kunnolla tulla ruumiita. On kolkkoa myöntää, että yksi kalastaja Kuhmoisissa on ollut satumaisen lähellä totuutta, kun hän on vaahdonnut, että Väkimäärää pitää vähentää kolmasosaan nykyisestä.

  Syntyvyyden ollessa näin valtava esim Afrikassa, ei mene kauvaa, kun välimeri on niin täynnä ruumiita, että siitä Mamut tulevat kuivin jaloin Eurooppaa tuhoamaan.

  Voi olla, että maapallon ihmisten ainoa toivo tulee olemaan siinä, että vedet tulevat myrkyllisiksi – samoin ilma ja suurin osa ihmisistä kuolee saasteisiin.

  Niistä, jotka jäävät eloon ja hautaavat kuolleet ihmiset ja eläimet, tulee uusi maailmankansa, joka taas parin tuhannen vuoden kuluttua kokee saman kohtalon.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jätkän dystopiasta tulee mieleen parikin elokuvaa: Wall-E ja Tuulen laakson Nausicaa. Muitakin esimerkkejä löytyy. Tuo on valitettavasti aivan mahdollinen tulevaisuus. Ihmiskunta voi kuolla muuhunkin kuin saasteisiin. Voi olla että jokin tarttuva tauti leviää yllättävän tehokkaasti tai sitten aletaan urheilla ydinpommien kanssa. Meillä on maapallolla tänäkin päivänä muutama johtajahenkilö joka saattaisi käyttää niitä.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 201)