Keskustelut Metsänomistus Ilmastoahdistusvaalit toukokuussa!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 42)
 • Ilmastoahdistusvaalit toukokuussa!

  Merkitty: 

  Kevään vaaleissa koko metsäsektorin on puhallettava samaan hiileen!

  Metsänomistajan ei pidä aliarvioida vihreitten voimien vaaraa Suomen metsätaloudelle.  Tuhoisat vihreät voimat ovat vallalla koko vasemistossa. Vaarallisin on kuitenkin Kokoomuksen/EPP sinivihreät EDIT

 • harrastelija

  SP on paljon tuhoisampi Suomen metsäteollisuudella oheisilmiöineen kuin vihreät. SP ajaa täysin omia indressejään Euroopan foorumilla. Liukaskielisenä ja mukavuuden haluisena reissaa maailmalla levittäin valhetietojaan! Nils T oli näkyvimmin esillä, kun Suomen metsäteollisuutta puolustettiin. E-R Korhola olisi todella pätevä Suomen edustaja metsäfoorumilla, mutta milloinkas se noilla areenoilla todellisuus on voittanut!

  Vihreissä on varmasti todellinen ydinjoukko, joka on oikeasti asiansa takana. Heidän ääni on jäänyt ilmastohurmoksen varjoon ja esillä ovat ministerikiimassaan Emma Karin tyyppiset valeuutisten levittäjät äkkiä tulevalla maailman lopulla. Ikävä kyllä sdp:ssä löytyy myös ministerikiimaisia kuten Sanna Marin joka säestää Emmaa aatteensa pohjasta!

  Oikeat tutkimukset (Luke) ja E-R Korholan raportit tulisi saada median uutisiin ennen kuin vaalit on käyty. Samoin ruokailuista viimeksi saadut tutkimustulokset – salaatti onkin pahempi päästölähde kuin punainen liha ja monta kertaa pahempi mitä sian liha!

  A.Jalkanen

  harrastelija viittaa tähän uutiseen

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001056990.html

  Ruokavertailujen lopputulos riippuu ratkaisevasti siitä, mitä ruoka-aineita otetaan mukaan vertailuun, toisaalta lihaa sisältävään ruokavalioon ja toisaalta kasvispainotteiseen ruokavalioon. Tulos riippuu paljon siitä missä ja minkälaisia ruokavalioita vertaillaan ja mitkä ovat taustaoletukset mm. hävikin suhteen. Lisäksi se milloin salaattia syödään, kesällä vai talvella. Kausikasvikset eivät rasita samalla lailla kuin kasvihuonekasvikset väärään aikaan eli talvella Etelä-Euroopassa tai meillä lämmitetyssä kasvihuoneessa tuotettuina!

  Tämä tutkimus pitäisi tehdä Suomessa uudelleen. Meillähän on aivan erilainen ruokavalio kuin amerikkalaisilla, jossa suuri osa ruuasta on pitemmälle prosessoitua. Kuluttajien pitäisi siis saada tulevaisuudessa tietoa, paitsi ravintoarvoista ja ruuan terveellisyydestä, myös tuotteen tai tuoteryhmän hiilijalanjäljestä ja tuotannon energiankulutuksesta. Meidän kotimainen laitumella kasvanut lihanauta tai lammas pärjäisi varmaan vertailussa kohtalaisen hyvin, vaikka märehtijöillä on riesana metaanipäästöt. Veden kulutus tuotannossa ei ole Suomessa niin keskeinen asia, kun vedestä ei ole pulaa. Se ainakin on edelleen selvää, että itse metsästä poimitut sienet ja marjat ovat paitsi terveellisiä, myös ympäristöystävällisiä.

  Karri Ollila

  EDIT

  A.Jalkanen

  Seppo Vuokko kirjoittaa: ilmastoahdistus kuuluu rikkaille eikä nuorille.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/vieraskolumnit/artikkeli-1.391479

  Timppa

  Voisitkos Anneli linkittää tiuolta Maaseudun tulevaisuudesta myös toisen Seppo Vuokon kolumnin.  Nimittäin tiaisten yleisyyttä koskevan.

  A.Jalkanen

  Seppo Vuokko kysyy, voisiko töyhtö- ja hömötiaisen kantojen alentuminen johtua innokkaasta talviruokinnasta ja pöntötyksestä, joista ovat hyötyneet sini- ja talitiainen sekä käpytikka.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/vieraskolumnit/artikkeli-1.407573

  suorittava porras

  Linkki artikkeliin turpeen haitallisuudesta vesistöille tuoreimpien tutkimusten mukaan olisi myös hyödyllinen. Turve on osoittautunut paljon mainettaan paremmaksi vesistökuormituksen suhteen.

  A.Jalkanen

  ”Eri seminaareissa esitettyjen alustavien tietojen mukaan tutkimus näyttää osoittavan, että turvetuotannolla ei ole ollut sellaista vaikutusta kiintoaineen kertymisessä järvien pohjiin, mitä yleisesti luullaan.”

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.407592

  Karri Ollila

  Jopa nykyiset hallituspuolueet ovat antautuneet turvekeskustelussa.  Vihr., Vas. ja SDP kieltävät kokonaan. Järjetöntä. Lämpölaitosinvestointi tehdään ainakin 50 vuodeksi. Vihervasemmisto rinnastaa turpeen ja fossiiliset unohtaen, että turve on kotimainen. Lisäksi turvetta tarvitaan hakekattiloissa seospolttoaineena joka tapauksessa, joten se liittyy tämän palstan aiheeseen olennaisesti.  Ei voi rinnastaa fossiilisiin muutenkaan.

  Tolopainen

  Suomen vihreät on turhin kansanliike, jota veronmaksajien pitää elättää. Yleensä syöpäläisistä pyritään eroon eikä niitä kasvateta. Mitä hyötyä vihreistä muka on tälle maalle. Vaatimukset ovat aina suuntautuneet Suomen peruselinkeinoja vastaan, ne pitäisi kyyditä täältä itärajalle. Venäjällä olis todellisia ongelmia, joiden poistamista vaatia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 42)