Keskustelut Metsänomistus Ilmastoahdistusvaalit toukokuussa!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 42)
 • Ilmastoahdistusvaalit toukokuussa!

  Merkitty: 

  Kevään vaaleissa koko metsäsektorin on puhallettava samaan hiileen!

  Metsänomistajan ei pidä aliarvioida vihreitten voimien vaaraa Suomen metsätaloudelle.  Tuhoisat vihreät voimat ovat vallalla koko vasemistossa. Vaarallisin on kuitenkin Kokoomuksen/EPP sinivihreät EDIT

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Eu-vaalissa annan ääneni Perussuomalaisille,vaikkapa ketjun aloittajalle.Päätöksen tein syksyllä,kun ei kauppias myynyt rotanmyrkkyä ja samoin kävi Raundup torjunta-aineen kanssa.Maanviljelijöille myyvät ja tutkinnonkin vaatii.Toinen syy on ilmastoasiat,jossa näkemykseni myötäilevät maalaisjärk katsantoa.Harkitsin eduskuntavaaleissakin asiaa,mutta pitäydyin vielä Kokoomuksen kannatajana, oman kylän edustaja on tolkun ihminen.

  Kalle Kehveli

  Demareille menee ääni kummassakin vaaleissa, vaikka olenkin turvetuotannon puolella. Ne on kuitenkin pieniä asioita, kun puhutaan maailman rauhan säilyttämisestä.

  oksapuu

  Jahas…

  Jos haluaa ajaa autoa pitää suorittaa ajokortti. Torjunta-aineiden ostoon tarvitaan myrkkykortti jne…

  Ammatti ei vaikuta asiaan mitenkään, pitää vain nähdä vaivaa ja suorittaa tarvittavat kortit…

  harrastelija harrastelija

  Vihreiden kansanliikkeellä on oma ja maailman kannalta tärkeäkin paikkansa. Siinäkin näyttää käyneen niin, että poliittiset pyrkyrit ovat huomanneet tilaisuutensa ja perusasia on jäänyt taka-alalle!

  Olen mukana joissakin porukoissa, johon kutsutaan – ei haeta ja tulla! Kutsuun esittäjä on vastuussa ehdottamastaan henkilöstä, mutta yhteisö voi pudottaa pois sellaisen jäsenen, jolla arvomaailma poikkeaa yhdistyksen arvomaailmasta! Voi tietysti erota itsekkin, jos ei sovi joukkoon.

  Rane2

  Joo eivät myy kasvinsuojeluaineita yms.  maanviljelijöille jos ei ole tutkintoa.Eikä myrkkyjä saa edes myydä jos ei ole tutkintoa suoritettuna.Tämä myyjä jolta olen ostanut kasvinsuojeluaineet oli samalla kurssilla.

  Ilmeisesti jollakin persujen ehdokkaalla on vaaliteemana Myrkkyä Kansalle ?

  Kalle Kehveli

  Vihreäpolitiikka on tuonut monenlaista hyvää tähän maahan. Perussuomalaiset ovat niin sekalaista porukkaa vailla minkäänlaista ideologiaa, niin sinne mahtuu monenlaista tulevaisuuden loikkaria. Ei jatkoon.

  jees h-valta

  Niin, Kalle oikeassa, sossarithan ovat elitistisen keskiluokan työväen etujen ajajina aivan paikassaan kyllä. Mutta köyhiä siihen ryhmään ei huolita eikä edes tunneta. Siinä mielessä Perussuomalaiset ovat tosiaan paljon kirjavampaa porukkaa kun siellä ei katsota elämän murjomaa nokanvartta pitkin. Demokraattinen ryhmä toisin kuin sosiaalidemokraatit joiden nimenkin voisi muuttaa hyväosaisdemareiksi.

  Kurki

  Hyvä, että joku politiikkatason henkilö on eksynyt tänne, jolla on  enemmän mahdollisuuksia kaivaa tietoja esim. LUKEn tai LULURFCn  Suomen metsänielun laskennoista.

  Ottaisiko Karri Ollila tehtäväksi kysellä miten tuo Suomen hiilinielu lasketaan?

  Tässä minun epävirallinen laskelma toisesta ketjusta ”Metsät ja vaalikevät 2019”.

  Tuolla laskutavalla biomassaa kertyisi vuotuisessa metsien kasvussa runkopuuhun verrattuna lähes kaksinkertaisesti, lähes 200 miljoonaa mottia.Jos tuosta vähentää markkinhakkuun 80 miljoonaa, joka jo sisältää tulevien metsäinvestointien tarvitsemat lisähakkuut ja latvuksen ja oksat, niin hiilensidonnalle jää kasvusta 200-80-27=93 milj. mottia. Lisäksi hiilen pitempiaikaiseen säilytykseen jää kannot n. 27 milj. motia  ja sahattu puutavara ja hirret n. 12 milj.mottia, jotka mahdollistavat hiilivaston 30 vuoden ajalle, kun metsien runkokasvua nostetaan metsänparannustoimilla vuosikasvuun 150 milj. mottia vuodessa. Eli metsien biomassan kasvu yhteensä olisi tuona 30 vuoden aikana 93+27+12= 132 milj. mottia vuodessa, joka sitoo hiiltä.

  Hiilinielua siis tulisi 0,9*132= 118 milj.tonnia/v.

  Suomen kaikki hiilipäästöt ovat 45 milj.tonnia ja kaikki kasvihuonepäästöt 55 milj.tonia,

  Lainaus linkistä: Joissa ei ole mukana maankäyttö, maankäytön muutokset ja metsätalous (LULUCF) -sektorin päästöjä ja poistumia. Sektori on Suomessa merkittävä nielu, eli sen mukaanotto vähentäisi Suomen kokonaispäästöjä.

  Miten LUKE on saanut niinkin alhaisen hiilinielun Suomelle kuin 25 milj.tonnia/v ja puutavaran kanssa 35 milj.tonnia/v?

  Mistä löytyvät puuttuvat 60..70 miljoonaa tonnia päästöjä?

  https://tilastokeskus.fi/til/khki/2017/khki_2017_2018-05-24_kat_001_fi.html

   

  rööri roope

  Nii täällä rodoksella paskat on missä sattuu elikkä kierrätys perseellään.Jätevedet todennäköisesti suoraan mereen.

  Yhtään sähköautoa ei oo näkynä.Suurin osa autoista 2000 luvun vaihteen kahta puolen olevia kirppuja.Autoliikenne valtava.Kadut huonossa kunnossa.Samoin rakennukset.Kreikan talous on huonompi mitä julki tuodaan tiedoksi.

  Nii sossut kommarit ja piiperöt vaatii ympäristötekoja suomelta.Samallaiseen tilaan suomen saisi kun palattaisiin 1980 luvulle suomessa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Pihkainen… miksi pitää olla kaksi ketjua vaaleista, menevät sekaisin!

  Sori Kurki kun vastaaminen kesti! En löytänyt yksiselitteistä vastausta, miksi meidän oletus biomassan sidonnasta on suurempi kuin khk-laskennassa. Raporteissa ei kuvata laskentaa riittävän yksityiskohtaisesti. Ainakin bruttokasvusta pitää poistaa hakkuupoistuman lisäksi luonnonpoistuma, että saadaan hiilinielu, mutta se ei selitä noin suurta eroa.

  Jotain selitystä saattavat antaa eri puulajien biomassakertoimet,. Kuusella runkopuun osuus on puolet kokonaismassasta, mutta yleisimmällä puulajillamme männyllä se on suurempi eli 2/3 kokonaismassasta (Repola 2009, Silva Fennica 43(4), kuvat 2 ja 3). Esimerkiksi 20 cm paksuisen kuusen rungon massa (kuivapaino?) on 100 kg, latvuksen 50 kg, juuriston 50 kg. Vastaavasti männyllä runko 100 kg, latvus 25 kg ja juuristo 30 kg. Kuusen runkopuun kasvuun voidaan siis lisätä muita ositteita saman verran (100 %), mutta männyn kasvuun vain puolet (50 %). (Korjattu 9.4. Timpan huomion ansiosta.)

  https://silvafennica.fi/article/184

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 42)