Keskustelut Luonto Ilmastonmuutos

Esillä 10 vastausta, 471 - 480 (kaikkiaan 589)
 • Remie

  Turhaa keskustelua , ei tarvitse muuta kuin säätiedoituksia kuunella. Joka ainoa aamu kerrotaan että muualla maassa ob ilman laatu hyvä tai erinomainen mutta pääkaupunki rypee saastassa joka ainoana vähätuulisena päivänä. Kehtaavat vielä syytellä vähäväkisiä alueita. Isot kaupungin pyöräilemään , siinä se on. Muuttakoot työpaikan lähelle jonne voi vaikka konttaen kulkea jos kykene kävelemään. Näin voimme myydä hiilivakakkia ja maksaa ulkomaan velat pois ja alkaa elämään normaalia elämää.

  Tolopainen

  Helsingin herrat voivat tehdä kuten kiinalaiset, hekin asuvat työpaikoillaan. Turha työmatkaliikenne jää pois ja monien asumisolot paranee. Hakkarainen  jo osoiti uutta asumiskulttuuria Helsingissä asumalla saunassa, mutta se ei käynyt. Edustajat voisivat asua ilmaiseksi eduskuntatalossa omissa huoneissaan, siellähän on saunat ja kuntoilutilatkin.

  Visakallo Visakallo

  Eikös se Rinne hallituksensa kanssa viime yönä jo näyttänyt mallia vähän siihen suuntaan?

  Kurki

  Suomessa kun kasvihuonekaasutase on jo kunnossa (metsien hiilinielu n.80 milj.tn/v ja koko Suomen kasvihuonepäästöt 56 milj.tn/v), niin turpeen polttoa ei tarvitse lopettaa, vaan pitää nimenomaan lisätä. Se työllistää tuhansia suomalaisia koneyrittäjiä nytkin. Nämä työpaikat ovat elintarkeitä maaseudun pysymisessä asuttuna ja ovat juuri niitä oikeita työpaikkoja, jotka ensinnäkin työllistävät ja toiseksi tarjoavat julkisen sektorin ylläpitämiseen verotuloja.

  Täysin mieletöntä lopettaa turpeenpoltto.

  Vuonna 2014 turve työllisti 10 000 suomalaista. VTT laski: Turve työllistää yli 10 000 suomalaista – energiavero rasittaa. https://www.verkkouutiset.fi/vtt-laski-turve-tyollistaa-yli-10-000-suomalaista-energiavero-rasittaa-17353/

  Suomen soihin on sitoutunut enemmän energiaa kuin Pohjanmeren öljyyn, sanoo Vapon toimitusjohtaja … Tutkijat tekevät pian turpeesta öljyä.

  https://www.talouselama.fi/uutiset/suossa-on-suunnaton-aarre/e06b527b-64c2-3aad-8acd-3f3b25060be4

  Remie

  Saahan turpeesta kaasuakin, ei muuta kuin purkkiin ja tankataan autot turvekaasulla. Eikä turvekaasulla ole niin väliä vaikka vähän maksaakin kun raha jää kotiin.

  mehtäukko

  Täysin samaa mieltä Kurjen kanssa. Tämä upporikasta elvistelevä herrakaiskaarti ei älyä kansan yhteisen edun päälle enempää kuin siat tuulimyllystä.

  Tolopainen

  Näyttää vihreiden Haavistonkin ministeriura olevan katkolla, jos ei pakottaminen  laittomaan pakolaisten palauttamis yritykseen johda ministerin erottamiseen, niin oikeuskansleri ei ole tehtäviensä tasalla.

  Puuki

  Ohio State universtaassa tehdyn tutkimuksen mukaan  metsän ja maatalousmaan käytön muutos on tuottanutkin vuodesta 1900 vain 1/5-osan aiemman tutkimuksen arvioista hiilidioksidipäästöjä.  Metsäkadon vaikutuksissa ei ole (yllatusyllatus!) otettu aiemmissa tutkimuksissa huomioon tilalle istutettua puustoa eikä metsänhoitoa .

  Metsäkadon vaikutus onkin ollut 27 %:n sijaan vain 7 % . (L ; Maastulli, Mt metsä) .

  Tässä olisi aiheellista, että jotkut Suomenkin ilmastopäästötutkijat ottaisi asian onkeensa ja muuttaisi arvioitaan metsien vaikutuksesta entistä realistisempaan suuntaan.

  Esim. Amazonin sademetsissä tilanne  on aivan erilainen, kun metsät hakataan , niitä e i uudisteta.   Arvioiden mukaan sitä sademetsää on kadonnut tänä vuonna  2:n jalkapallokentän verran minuutissa.   Paljonkohan  tuo tekee vuodessa ?     Suomessa avohakkuita on tehty tänä vuonna 19 % hakkuista , viime vuonna (johon Soimakalliot ym. vertaa aina metsien hiilitase- tilannetta) määrä oli 24 %.   Ne hakkuualat uudistetaan ja kokonaishakuumäärä on vähentynyt viime vuodesta.

  sitolkka

  Amazonilla metsää hävitetään, jotta saadaan viljelymaata. Uuden viljelymaan tarve on loputon, koska sademetsän maaperä köyhtyy äkkiä ja siirtyy koko ajan köyhtyväksi laidunmaaksi.

  Remie

  Eikös jossain vaiheessa jo ollutkin että vain tyttölapset olivat sallittuja. Eikö joi pelastettu kaislakoristsa joka oli tiivistetty maapihkalla. Sama käytänö peliin nyt niin planeetta pelastuu valkohäntäpuroille lisääntymisalustaksi.

Esillä 10 vastausta, 471 - 480 (kaikkiaan 589)