Keskustelut Metsänhoito Istutuksen hinta

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 119)
 • Makarov

  Suolasta on bonuksia muokkauksiin käyttää, sen verran tiedän kun olen kysellyt hintoja. Taimiin ja istutuksiin paremminkin voi, niissä ei niinkään eroa ole. Lannoituksia pidän hyvänä jos ylimääräisiä bonuksia on. Tärkeämpänä puukaupassa itse pidän hyvää katkontaa jolla kuittaantuu pikkubonukset moninkertaisena. Niimpä suosin sahoja päätehakkuilla ja tukkiharvennuksilla

  puutuomas

  Missään tapauksessa kenenkään istuttajan ei kannata alkaa istutustyöhön alle 0.20€/taimi hinnalla. Laadukasta istutus jälkeä on mahdoton tuon hinnan alle suorittaa. Tietenkin maksajille se pitää kertoa vielä 1.6 + firman katteet. Tällä laskukaavalla saadaan MINIMI- hinta istutus työlle. Kivisyys, kuljetusmatkat ym. taimista huolehtiminen lisätään tähän hintaan.

  Reima Muristo

  <p>Bonuksista ei saa verotukseen vähennyksiä. Eikä bonuksilla teetettyjä töitä voi tehdä itse, menettää matkakorvaukset verotuksessa. <br />Käytännössä kaikki mo:n tulot menetetään käyttämällä bonuksia.</p>

  arto

  Meillä maksoivat palkkametsureille 11 centtiä taimelta viime kesänä. Tuo ihan normi urakkahinta työntekijöille.

  puutuomas

  Myhistyksen hintoihin ei inflaatiot näymmä vaikuta. Samaa luokkaa taksat puolenkymmentä vuotta sitten.

  Panu

  Pitää aina muistaa mainita onko hinta palkkaa vai yrittäjälaskutusta kuten Arto tekee. Nyrkkisääntönä yrittäjälaskutus = 2 x palkka. Tällä säännöllä puutuomaksen mainitsema hinta lienee yrittäjälaskutusta, tosin mainittu 1,6x viittaa palkkaan.

  Bonuksilla on vanhenemispäivä ja tärkeämpää on saada ne käytettyä kuin kytätä parasta mahdollista käyttötapaa jos on pienikin riski vanhaksi menosta.

  markules

  Puutuomaksen ilmoittamilla palkkataksoilla ja omilla keskimääräisillä istutusmäärillä kuukauden palkaksi tulisi n. 7000€.

  Makarov

  Niin eikö ne ole suunnilleen metsuriyrittäjän hintoja nuo n.20snt, jopa alle jotku istuttaa. Minulla ollu monesti hyviä nuoria joille sitten kun olen ne hyväksynyt js opettanut niin maksan parempaa palkkaa kun yleensä ruukataan. Taimimäärät päivää kohti eivät aina ole olleet tuhansia mutta kun vähän enempi maksaa ja huolellisesti laittavat niin ihan kohtuullisesti ovat saaneet. Nyt tulee kyllä tytär ainakin istuttamaan joka on kyllä hyvä ja nopeuskin on kohtuullinen vaikka huolella laittaa kun on jo sen verran tökkinyt niitä.

  puutuomas

  Kyllä markules urakalla pitääkin päästä kunnon tilin makuun, osaavan ammattimiehen, hyvinkin kausiluonteisessa hommassa. Paikallisesti kaikki metsurit nyt vaan sopimaan että alle 0.20€ kpl hintaan ei istutusputki napsahtele. Paikallinen sopiminen on tänä keväänä kovassa huudossa. Saadaan metsien hoitajien ostovoima kohdilleen.

  puutuomas

  Ja jos joku yrittäjä metsuri on niin tyhmä että myy istutus työtä 0,20€ kpl hintaan niin kysynpähän vain että millä maksat  työntekijöidesi (eli tod.näk. itsesi) työterveyshoidon, lomarahat, eläkkeet, työvarusteet, ynnä muut, jotka melko varmasti unohtui tästä listasta? Kerro tuo  0,20€ edes 1.6 niin saat ehkä nuo kulut katettua mutta edelleenkään firman kassaan ei jää mitään. Jotkut muut kääri rahat.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 119)