Keskustelut Metsänhoito Istutuksen hinta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 119)
 • Nuakka

  Hyväksi havaittu ketju uudistukseen: Muokkaus naapuriurakoitsijalta, samalla pienet tien sipistelyt yms kuntoon. Taimet MG:ltä bonuksilla. Istutus lapsi/vävy työvoimalla, samalla sitoutusta metsätalouteen.

  Raivaaja

  Joo, eläkemaksut minulla unohtui menopuolelta. Mutta kuten sanoin kun isot firmat tarjoaa palvelujaan tiettyyn  hintaan niin sieltä tulee taksakatto vastaan oli menot sitten mitkä tahansa.

  Metsänmies

  A.Jalkanen:”Yrittäjän pitää muistaa hinnoitella itselleen taksaan eläkemaksut, jos ei halua ihan takuueläkkeen varaan jäädä.”. Näinhän se on teoriassa. Totuus on, kuten kentällä olevat tietävät, toinen juttu. Suuret yhtiöt tekevät aliurakoitsijoilleen tarjoukset periaatteella ota tai jätä. Ei niissä juurikaan neuvotella. Kun ei ole muutakaan vaihtoehtoa vahvemman edessä, suurin osa ottaa vastaan sen mikä annetaan. Niillä, jotka toimivat suoraan metsänomistajan kanssa ,on jonkinverran mahdollisuus neuvotellatyön hinnasta.

  Metsuri motokuski

  Silloin täytyy tehdä päätös että jätä. Ilmaista työtä ei kannata tehdä. Aina löytyy joku joka haluaa yrittää kuitenkin.  Suomalaisen on todella vaikea pärjätä tarjouskilpailuissa virolaisia,  liettualaisia,  ukrainalaisia tai puolalaisia vastaan.  Jos hintakilpailu vedetään niin tiukalle niin em kansallisuudet ovat sitä varten.

  metsa1980

  Hankalaahan tuo on. Urakalla raivauksissakin pääsee 400-600e+alv päivälaskutuksiin, mutta tämä vaatii 11-12h mittaisen työpäivän ja siirtymiset päälle. Itse tulee tätä järkevöittää jatkossa eikä tuollaisia päiviä putkeen edes itse ainakaan jaksa, mutta pääasia että oma suunta on selvä. Tiepusikkaryhmät kuulema puskee 16h päiviä ja samaa varmaan alalla kuin alalla missä kilpailu on kovaa.

  Istutuksissa varmaan tulisi miettiä tuo taimien siirtäminen tuntityönä tms ettei se taimikohtainen istutushinta tuntitolkulla taimia ojien yli kantaessa yms metsissä samoillessa mene reisille. Että kohteiden valinta istutuksissa varmaan korostuu enemmän kuin raivauksissa, jossa jo lähtökohtaisesti erilaisille kohteille on eri hinta.

  Metsuri motokuski

  Tänään tuli lyötyä 8 laatikkoa taimia uudella pottiputkella jossa oli lannoitteen annostelija. Yllättävän hyvin se toimii ja tuntui hyvin rakeet menevät istutuskuoppaan. Hieman paino haittaa jos urakalla mättää. Nyt oli tuntihommina joten vauhtia ei tarvinnut erityisemmin pitää.  Aluksi karsastin ohjetta jossa taimi laitetaan vasta putkeen kun leuat on kuopassa avattu.  Itse laitan usein jo taimen putkeen jo menomatkalla mättäälle. Lanoiterakeet näyttävät jo menevän leukoihin kun leuan sulkee joten mitään väliä ei ole vaikka taimen laittaa putkeen ennen mättääseen laittoa.

  Noiden taimien laittoon meni puolitoista pulloa apulantaa.

  Panu

  Paljonko siitä lannoitteesta muuten tulee lisähintaa asiakkaalle? Männylle ainakin toiminut hyvin Ruotsissa.

  Metsuri motokuski

  Tuohon en osaa sanoa. Työnantaja oli hommannut työvälineet valmiiksi. Pottiputkella ainakin tuntuu olevan ihan huima hinta. Taisi olla lähes 600 euroa jos oikein katsoin.

  Tolopainen

  Taitaa mennä ravinteet hukkaan taimet kasvaa niin vähän ensimmäisinä kesinä. Naapurin Kaapon 12v vanha kuusentaimikko näyttää jo koivikolta. Jos taimikkoa ei hoideta kyllä alkuvauhti hyytyy.

  Panu

  Joo se lannoitetta annosteleva lisävaruste pottiputkeen on naurettavan kallis, luokkaa 500€. Juuristo 40% suurempi ensimmäisen kasvukauden jälkeen lannoitetuilla taimilla.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 119)