Keskustelut Metsänhoito Istutuksen hinta

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 119)
 • EP

  Laikkumätästys. Tuli vähän epäselvästi kirjoitettua. Loppuhinnoissa alvit(1800€&1460€) mukana, eli 420€ +alv.

  Panu

  Viime syksynä sain tarjouksen laikkumätästyksestä 604€/ha ALV 0%.

  Visakallo

  Joskus hintavertailuissa saattaa yhtenä muuttujana olla työmaiden etäisyydet urakoitsijasta ja taimitarhasta. Mhy ja metsäyhtiöt käyttävät hinnoitteluissaan ilmeisesti enemmän keskimääräisiä etäisyyksiä?

  Itämaan ihme

  Hintoihin vaikuttaa varmasti se, millä hinnalla urakoitsijat niitä on valmiit tekemään. Halpoja istuttajia löytyy markkinoilta, mutta alihintaista muokkaajaa onkin vaikeampi löytää. Sen takia istutustaksat on melko vakio vuodesta toiseen. Samoin taimien hinnat on pysynyt aika vakiona.

  Jos seudun ainut muokkaaja ilmoittaa, ettei kone lähde metsään euroakaan alle 500€(alv.0%)/ha, niin silloin se on hyväksyttävä. Muuten jää kaikki työt tekemättä. Siihen lasketaan vain firman omakate, yleensä 15-30% päälle ja myydään tällä hinnalla metsänomistajalle. Silloin saadaan näitä tälläkin  ilmoitettuja 600-700€/ha hintoja.

   

   

  leku

  Tarkistin tuossa tarjottuja hintoja muokkauksille parilta viime vuodelta; 270- 455 riippuen työlajista tai läpi hintana paras oli 415.  ja saisi tehdä bräcken hylkypaikat, eli pienet, kivikot, pehmeät yms, nämä hinnat firmat ilmoittavat, ei neuvottelu varaa, joten mun kone pysyy kuusen alla…siitä voitte laskea firmojen katteet

  Makarov

  Suoraan ne kannattaa muokkaajat kysellä, samoin jos suoraan yrittäjämetsurit saa istuttamaan niin äkkiä välikäsien katteissa säästää. Metsätalouden ongelma tahtoo olla että kaikki toimet ulkoistetaan vaikka ne pystyisi helposti itsekkin järjestämään, vaikka toki ymmärrän että kaikilla ei ole aikaa mutta on se monilla kiinni viihteliäisyydestä.

  Apli

  Jos mahdollista myydä kannot, niin laikutuksen voi joskus jättää väliin ja istuttaa itse taimet, kannonnostossa tulee hyviä paikkoja taimille, ja loput luontaisesti näin olen itse toiminut ja erittäin hyviä taimikoita on syntynyt..

  Puuki

  MG maksoi bonusta aukoista 1,4 €/m3 + 300 €/ha. Niillä bonuksilla voi jo uudistaa kylvämällä tai sitten istuttaa esim. 1000 kpl/ha niin ei paljon maksa.       Niitä suoraan tekeviä muokkaajia tai istuttajiakaan ei vaan tahdo enää juuri olla.  Muokkaajia on vähän ja yleensä niillä sopimus jonkin yhtiön tai myhistyksen kanssa.

  Panu

  Itsekin tulee usein tilattua taimet, istutus ja/tai muokkaus yhtiöltä, koska se on hyvä tapa käyttää bonuksia. Hinta voi olla vähän kalliimpi kuin suoraan tilattuna ja siksi bonuksille voi laskea puukaupan tarjouksia vertailtaessa 80-90% arvostuksen.

  KeMeRat

  Tässä ketjussa keksittiin uudelleen, että muilla teetättäminen maksaa.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 119)