Keskustelut Tekniikka Jätkä hoi!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 52)
 • Jätkä hoi!

  Vanha stihlin raivuri ei ole käynyt vuosiin kunnolla. Työsuutin saa olla isolla ja silti vouaa. Tyhjäkäynti ok. Kaasari uusi kiinasta,ei auttanut. Pakari hehkutettu, suodin vaihdettu. Polttoaineletku silmämääräisesti ehjä. Silti ei ota työkiekkaa. Voiko vika olla muualla kuin polttoaineletkussa? Stefat, miten oireilee?

 • Jätkä

  Nuo noin vanhat Tilhin raivurit olivat ”susia jo syntyessään”. Ero uudempiin ammattilaismalleihin on huima.

  Tikkula

  Mut ollu kätevä. Ollu viime vuodet kolmioterällä, ajettu perunan varret, kukkapenkkien reunustat, viinimarjapuskien alustat ym. Ni ei huolis raivurista terää vaihtaa jos sais kuntoon.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos nyt ostais, mikä raivurimerkki/malli kannattaisi hankkia? Tienvarsien raivaukseen ja varhaishoitoon, mahdollisimman kevyt?

  Puuki

  Raiva-veitsi.

  Jätkä

  Riippuu paljolti siitä, paljonko sitä sahaa tarvitsee, Jos ihan oikein tosissaan hehtaaritolkulla on taimikonhoitotyötä ja vielä muinakin kesinä, niin : Ammattikäyttöön valmistettu raivuri, esim kuutioita pitää olla väh. 40. Hintaa saa olla selkeästi enemmän kuin ruohotrimmereillä.

  Metsurien käyttämä merkki / malli, jossa on hyvät valjaat. Ehkä lähdettäisiin, kun kysyjä on hento nainen siitä, että Tilhin 460 olisi minimivaatimus. -490 olisi max.

  Huskulla on myös kevyempi malli, mutta tosissaan vaihtoehtoja on vain kaksi

  Ammattimallia, Jonseredilla on käytännössä samat koneet.

  Jos hinta on ”liian korkea”, niin Japanialainen tai Dolmari, mutta kokemukset niistä perustuvat kuulopuheisiin ja nekin ovat epäluotettavia.

  Jos saha on mahdollisimman kevyt, se tärisee ja vatkaa, sen kiihtyvyys ja teho ovat huonot, ääni on yleensä rämisevä ja huoltohommia on.

  Jos haluaa oikein siistin, kevyen ja edullisen raivurin, niin Tilhillä on sellainekin, mutta Minä en sellaista ostaisi muuhun, kuin trimmerille marjapuskien alle. Trimmeriä en ostaisi, paitsi sellaisen yhdenkäden kepin, joka pyörii sähköllä.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ehdokkaat menivät vahingossa tuonne toiseen ketjuun, Raivaussaha nimeltään.

  Jätkä

  No siellähän ne. Kun ihan oikeaan työhön konetta tarviit ja Tilhillä on myös hyvät valjaat, niin rouvalle varmasti ammattimetsureidenkin suosima 460 – saha hyvillä valjailla . Sekin saha vain tarvitsee sahatessa kovia kierroksia, ei puolikaasulla sahaamista. Itse ostaisin ehkä 490 – mallin.

  Huskun 555 alkaa olla tällaiselle rahjukselle liian raju. Se on kuin ottaisi katuautoksi Formula 1 auton ja vielä sieltä kiihkeimmästä päästä. Sillä Huskulla sahaavan pitää olla hyvässä kunnossa, on se niin etevä peli.

  Jätkä

  Tikkula. Onko Tihisi kaasuliipaisimessa tyhjää ennekuin se alkaa kinnaamaan vaijeria? Voit katsoa, aukeaako kaasuläppä kokonaan, kun kaasun painaa pohjaan.

  Tikkula

  Käy ja kukkuu tyhjäkäyntiä vaikka päällään, mut ku painaa kaasua sanoo vou ja sammuu. Läppä aukenee ok.

  Tikkula

  Ollu puutarhasaha monta vuotta. H- ruuvia piti aukasta useempi kierros niin sain pari vuotta sitte jollain lailla pelaa. Viime vuonna vaihdoin suodattimen, p.letkun ja kaasarin kalvot. Sama juttu, ei käyny.  Nyt tilasin ebuy.stä kaasarin ku epäilin et se on menny tukkoon, ei vaikutusta. Lähtee tosi hyvin käyntiin ja käy tyhjäkäyntiä. Pitää vielä hakee se polttoaineletk, jos auttas. Piti jo laittaa toisee sahaan kolmioterä et sai pihan siistittyä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 52)