Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 4,751 - 4,760 (kaikkiaan 14,511)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Visakallo Visakallo

    Jk:n markkinointi tuo elävästi mieleen ne ajat, kun Suomessa ei vielä ollut kuluttajansuojalakia, eli ennen vuotta 1978. Silloinhan sai vielä mainoksissa väittää mitä vain, ja niinhän myös tehtiin. Tästä syystä mainosala ei ollut kovinkaan arvostettua. Kerrottiin tarinaa miehestä, joka oli sanonut vanhalle äidilleen olevansa pianistina bordellissa, kun ei raaskinut sanoa olevansa töissä mainostoimistossa. En tunne niitä juridisia perusteita, millä jk:n markkinointi on saatu pidettyä kuluttajansuojan ulkopuolella, vaikka sitä myydään yksityishenkilöille. Jk:n markkinoinnissa pahimpia epäkohtia ovat sen tuottoa ja kannattavuutta kuvaava soveltava matematiikka, ja paikkansa pitämättömät lupaukset. Siten asiakasmetsänomistaja joutuu aina yksin vastaamaan kustannuksista, jos markkinalupaukset jostain syystä pettävät.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Joku jiikoo-konsulttia käyttänyt asiakas voisi kommentoida tuohon mitä luvattiin. Jos ei luvata jatkuvuutta ”maailman tappiin”, vaan yhden kuusen kiertoajan ajan ja kustannussäästöjä, niin se lupaus ei ole niin kovasti pielessä, jos aloitetaan valopuulajeista koostuvasta puustosta tai parhaasta mahdollisesta tilanteesta eli olemassaolevasta kuusen alikasvoksesta.

    Jovain Jovain

    Sitä se nyt vielä puuttuisi, jos alettaisiin jk metsänhoidolle maksamaan tukea, kun on pärjännyt tähänkin asti ilman. Maksetaan kyllä, mutta tappiolliselle tai heikosti tuottavalle jaksottaiselle metsänhoidolle maksetaan taimikonhoidon ja nuorenmetsän tukea.

    Petkeles Petkeles

    ”kuluttajansuojan ulkopuolella, vaikka sitä myydään yksityishenkilöille”

    Metsätalouden harjoittaja onkin nyt y-tunnuksellinen kuluttaja, ok.

    Perko

    Monikerroksellisen mo:lle  voisi maksaa palkkiota ainakin 1648 €/ha  kun ei järjettömiin hommiin ole hukattu resursseja ja arvokasta tarkastajien aikaa,   joutavat senkin aikaa opiskelemaan vaikka boolen algebraa. Välttämällä  ylenmääräinen metsän ( ”hotellisviitin”) nuohoaminen säästää linnulta pesäpiilotkin.  Nopeassa rytmissä jk:n  jatkuvamyynti tuottaa varmaa tuloa jo monta kertaa 30 vuodessa jo silloin kun avohoidon taimikot aiheuttaa valtaisan työn, valvonnan ja rahoitusjärjestelmän ylläpidon valtiolle ja mo:lle  tappion.

    Visakallo Visakallo

    Metsänomistajalla on kyllä y-tunnus, mutta hän ei kuitenkaan ole yritys, vaan mm. verolainsäädännössä yksityishenkilö, eli on tietyssä mielessä väliinputoaja. Tätä tilannetta on osattu käyttää jk-markkinoinnissa hyväksi.

    Petkeles Petkeles

    Ylen raskaalta vaikuttaa puuntuottajan maallinen taivallus. Onneksi saa Kemerat ja sahan pensoista S-poonukset.

    Toisaalta kaksilla rattailla ajaessa voi aina päivän fiiliksen mukaan olla joko ”isoon taloon” yrittäjä tai pikkuruinen yksityismetsäläinen.

    Visakallo Visakallo

    EDIT

    R.Ranta R.Ranta

    Tällä kirjoittelevat mitä ilmeisimmin ainakin pääosin ovat metsiä omistavia ja niistä keskivertoa enemmän kiinnostuneita ja vähän aiheesta tietoa ja kokemustakin omaavia. Siitäkin huolimatta näkemykset näyttävät olevan Gla todella kaukana toisistaan. Kun sitten kysytään suurelta yleisöltä, niin vastaukset ja niiden perustelut voivat olla ihan mitä hyvänsä. Sen vuoksi on tuuleen huutamista syvällisesti pohtia annettuja vastauksia.

    Demokratia on kuitenkin siitäkin huolimatta sellaista, että enemmistö päättää ja vähemmistö joutuu siihen tyytymään – asiassa kuin asiassa. Ja vaikea on nähdä, että turkulaiset äänestettäessä pitäisivät peitteistä metsätaloutta vääränä ratkaisuna tuolle ajanjaksolle. Kaupungilla on pari aaria metsää henkeä kohti – eli ei mitään taloudellista merkitystä. Mistään pyttytuomiostahan ei ole kyse. Jatkuvasta pääsee jaksolliseen koska hyvänsä, kun laittaa puut nurin ja uudistaa. Toisin päin se on hieman ongelmallisempaa, mutta ei mahdotonta – kun ei avohakkaa.

    Väärin joka tapauksessa sammutettu – vai kuinka Gla?

     

     

     

    Rane

    ” Ja vaikea on nähdä, että turkulaiset äänestettäessä pitäisivät peitteistä metsätaloutta vääränä ratkaisuna tuolle ajanjaksolle. Kaupungilla on pari aaria metsää henkeä kohti – eli ei mitään taloudellista merkitystä. Mistään pyttytuomiostahan ei ole kyse.”

    Mjoo,tekstin kirjoittaja vaati vielä pari vuotta sitten tiukasti kaikkia metsänomistajia laskemaan metsätaloutensa kannattavuuden NNA:lla.Nyt ollaan rentoja kuin Duudsoni joka odottaa pesäpallomailan lyöntiä munille.Mielipiteet muuttuu kun ikää tulee?

Esillä 10 vastausta, 4,751 - 4,760 (kaikkiaan 14,511)