Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 7,291 - 7,300 (kaikkiaan 10,591)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Puuki , Laskelmani tuotti korkoa korolle + vuosikorotuksen 40 vuotta = 5848  ja  tuolle loppuaika pelkkää korkoa korolle.  Voip olla  tai on olematta oikein..  nyt + 30-34%.  No, kuitenkin  järkyttävää !!

    Niin, eihän se pelkkä vero jos jättää korkojutut pois  niin pari tonnia johon puutkin  melkein riittäis 40 vuoden kasvulla mutta kun vielä kolmasosa niin alkaa tehhä tiukkaa monessa kohtaa.

    Visakallo Visakallo

    Rukopiikki: ”Suomi on kyllä ankaralla verotuksella tehnyt maalle pahaa hallaa. Joskus olemalla vähemmän ahne saa enemmän.”

    Kukapa niistä veroista nyt niin kovin paljoa tykkäisi, mutta kun laittaa metsänsä hyvin kasvamaan, niin kyllä niiden verojenkin jälkeen aina jää jotain itsellekin.

    jees h-valta

    Visa oikeassa, eipä tässä verottaja ole kyllä lannistanut. Vasta vuodesta 1995 ollut säännönmukainen metsätalouden harjoittaja ja siitä tähän päivään tiluksia kertynyt lähes satakunta ha:ia ja lainojen määrä silti saatu pysymään kurissa. Verottaja on yleensä lähinnä suorittanut takaisinpäin. Ennakkoveloituksillakin jo liikaa otettu ja palautettu siis. Esim. metsävähennys ollut suorastaan loistava ominaisuus joka tosiaan mahdollistaa jopa hiukan ylihintaisten tilojen hankinnan. Nyt olen hiukan vetänyt henkeä ja seuraavaa tilaa ”kiikaroiraan” rauhassa.

    Gla Gla

    Miten vähemmällä ahneudella tulot kasvaa? Edellisten kanssa samaa mieltä eli mitä enemmän myy, sitä enemmän jää verojen jälkeen käteen.

    Visakallo Visakallo

    Tomperi:”Ne vähäiset metsäalat jotka ikääntyneenä tulivat hallintaani ovat aukkoja vailla, hieman hakattuja eli enemmän ovat kasvaneet aikanani hiiltä runkopuuhun kuin on tehdas savupiipuista taivaalle leijjunut.  Toinen hieman suurempi kuin ensimmäinen tulollaan aukeeksi, ihan ssen vuoksi että voishan näitä yhteiskunnan edunvalvojille kilometrirahojen tuloa edesauttaa.”

    Kysymällä ne asiat monesti selviää. Tomperin vastaus kertoo kyllä kaiken olennaisen siitä, miksi hänen juttunsa ovat täällä sellaisia kuin ovat.

    Puuki

    Metsävähnnys vähentää veron maksun minimiiin ja helpottaa metsätalouden harjottamista.  Säästyneillä verorahoillahan voi ostaa pienen palstan muutaman vuoden jälkeen.  Perintötilojen omistajat joutuu maksamaan veroja paljon enemmän.  Vuosikymmnenten aikaan koko metsän arvonkin joskus. Perintöverot päälle.  Vähintään samanlainen lypsylehmä ollut valtiolle kuin yksityisautoilu.   Silti jossainvälissä voi kannattaakin, jos kyttää puun myynnissä hintapiikkejä ja järjestää perintöasiat tolalleen.

    Timppa

    Kaikkein taloudellisinta on panostaa hyvään metsänhoitoon.  Kulut saa vähentää heti ja verot lankeavat maksuun vasta kun on jotain myyty.  Fotosynteesi pitää huolen kasvusta.  Pasrempaa systeemiä ei ole.

    Perko-paralla ei tällaista mahdollisuutta ole.  Joutuu laskemaan niitä verolle kokronkorkoja ihan alusta asti.

    Puuki

    Pinta-alaverotuksen aikaan oli käytössä taimikkovähennys joka taisi olla 10-20 v. kasvupaikan mukaan . Silloin ei veroa peritty. harsintametsään sen saanti saattoi olla vaikeaa.

    Perko

    Puolue joka hokasee ottaa metsäverotuksen korjauksen  vaaliteemaksi  näkyy maalikamerassa! Tätä kirjoitustani voit  Timo lainata,  lupa on annettu muillekin.

    Reilu puolimiljoonaa ääntä herkässä!

    Rukopiikki

    Kerran veronmaksukykyä ja halukkuuttakin näyttää riittävän, niin silloin metsäverotusta kannattaa kiristää. Valtio saa kaipaamiansa lisätuloja maailmalle hassattavaksi. Muuhun yritystoimintaan verojen korotuksia ei kannattane suunnata, jotta aivan kaikki yritykset eivät maastamme lähde.

Esillä 10 vastausta, 7,291 - 7,300 (kaikkiaan 10,591)