Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 8,071 - 8,080 (kaikkiaan 14,993)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Metsuri motokuski

    Elä nyt jovaini sinäkin  sotke harsintametsiä jk metsiin. Muutenkin tahdot keksiä omia termejä selville asioille joten kannattaa jo pikkuhiljaa erottaa harsintahakkuu ja jk hakkuu toisistaan.  70 luvulla ei vielä nykyinen jk hakkuu ollut sallittu.

    Jovain Jovain

    Tai, jos sekään ei riitä laitetaan sulkuun, rauhoitukseen.

    Taiki

    Ihme vänkäämistä. Jos on 60-70 hehtaaria metsää voi tehdä hehtaarin päätehakkuun vuottakohden ja lisäksi 2-3 hehtaaria harvennuksia. Kasvatus jatkuvaa ja tehokasta ja tulovirta tasainen ja puustopääoma lisääntyy jalostettujen taimien käytöllä.

    Visakallo Visakallo

    Perkon jutut ovat jokseenkin sekavia. Vaikuttaa siltä, ettei hän ymmärrä tai muista lainkaan toisten kirjoituksia. Toistelee vain vuosimääriä ja omia väittämiään, jotka eivät pohjaudu mihinkään. Erittäin huonoa markkinointia jk:lle tuommoinen.

    Jovain Jovain

    Mm: ”70 luvulla ei vielä nykyinen jk hakkuu ollut sallittu”. Ei ollut, mutta oli julkilausuman jälkeinen jk, niin kauan kun laitettiin sulkuun. Pidän sitä harsinnan kannalta paljon parempana kuin tätä nykyistä.

    Perko

    Visalle pitää kirkastaa asioita pois usvasta .  Kerron  ensin tasapäisen liikevaihdosta.   Paljaan maan startti  -2000 siitä 5,5% sijoitusmenona kertyy 30 vuodessa about -10 000 €  vajaus!!   Muita menoja; Parit metsäkengät siihen päälle  sahakuluineen.   Riukuhakkuut tuottaa kassaan pelkkää liikevaihtoa, onnistuneella myynnillä säästyy tappiolta.

    Toimivassa eri-ikäsestä metsästä  virtaus on plus merkkistä melko pitkälti kokoajan.  Toistan , 30 vuodessa myyntiä on  ollut jo kolme -neljäkertaa ja rahhaa on metsätilillä kaiken aikaa.

     

    suorittava porras suorittava porras

    Tulos voi olla jk:ssa plusmerkkistä yhden omistajan hallintakauden verran , mutta seuraavalle onkin tarjolla pelkkää miinusta. Sitähän Perko ole enää ihmettelemässä.

    Visakallo Visakallo

    Perko hakkaa jk:lla koko metsäalaansa, mutta kieltää jaksollisilta koko metsäalan tarkastelun, joka on jaettu eri kehitysluokkakuvioihin. Eihän sellaisessa vertailussa ole mitään järkeä. Tiedän kyllä tähän syyn. Jk ei pärjää tasapuolisissa ja rehellisissä vertailuissa, ja kaikkein huonoimmin se pärjää käytännössä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    julkilausuman jälkeinen jk

    Millaista se oli? Minulla on muistikuvaa metsätaloudesta vasta alkaen 1970-luvulta, ja silloin kyllä pääasiassa avohakattiin.

    Perkon korkovaatimus 5,5 % on niin korkea, että on toki järkevää hyödyntää ne metsiköt, joissa jiikoo toimii. Jaksollisella mallilla saa kuitenkin vähemmillä huolilla yhtä tasaisen tulon, kun järjestää metsäalansa ikäluokat niin että ainakin muutaman vuoden välein on mahdollisuus tehdä päätehakkuuta ja harvennushakkuuta tasaisesti. Kuten toverit edellä todistivat.

    Energiapuun ja kuitupuun hinnan nousu on muuttanut talouspelin hieman toisenlaiseksi kun tuloa saa enemmän aikaisemmin. Toivotaan että tilanne pysyy.

    Gla Gla

    Suorittava: ”Tulos voi olla jk:ssa plusmerkkistä yhden omistajan hallintakauden verran , mutta seuraavalle onkin tarjolla pelkkää miinusta. Sitähän Perko ole enää ihmettelemässä.”

    Tämän takia olisikin parempi puhua poimintahakkuista jk:n sijaan. Edelleenkään päähäni ei mahdu se, miten voidaan puhua jk:sta, kun sallitaan optio avohakkuusta ja metsän uudistamisesta. Ja kun puhutaan metsätaloudesta, tuo optio täytyy olla käytettävissä. Siihenhän metsälakiuudistuksin perustuu eli valinnan vapauteen käyttää kulloinkin tilanteeseen parhaiten soveltuvaa menetelmää, Pukkalan hybridiä.

     

Esillä 10 vastausta, 8,071 - 8,080 (kaikkiaan 14,993)