Keskustelut Puukauppa Jees reklamaatio päivä?

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 312)
  • Puuki

    Ainakin ennen oli metsätienteossakin metrihinta, joka vaihteli mm. rumpujen teon mukaan. Urakkahinta siis. Sitä pitää ostajan vaatia eikä suostua mihinkään ”katsotaan sitten kun on valmis paljonko kustantaa ”-  huiputuksiin.  Saa siinä tosin bonuksia enemmän kun hinta kohoaa ; käy vähän niin  kuin eräälle muorille, joka kertoi kauppareissun jälkeen, että olisin säästänyt enemmänkin mutta rahat loppui kesken.

    Tolopainen

    Jessellä on erikoisia näkemyksiä urakoinnista, mitään et pysty teettämään urakalla jotain isompaa projektia, että siihen ei tulisi lisätyöstä laskutusta. Avaimet käteen ydinvoimalakin maksaa lähes tuplahinnan, mitä on sovittu. Metsäpuolen hinnoittelussa on kaksi puolta, joko yli tai alle keskimääräisen markkinahinnan ja työnlaatu menee sitten millaiset kuskit on puikoissa.

    pikkutukki

    Mielestäni Jees hajulla . Yhtiöt kauppaavat kytkynä metsänhoitoa , tosin ilmoittaen hinnat . Mutta mutta , moni ottaa palvelun puukaupan hurmiossa . Sitten tulee ketjun viimeinen lenkki eli aliurakoitsija , jolta kuulet hänen taksan , joka on enää 60 % siitä mitä maksat sille jolta tilasit työn . Suosi suoria sopimuksia .

    Tolopainen

    Mistä palvelusta nyt on kysymys?, jonka saa suoraan noin paljon halvemmalla. Viimekeväänä tehty muokkaustarjous oli kyllä laskussa eurolleen sama, boonuksilla vähennettynä, eli ei saa suoraan tuohon hintaan.

    jees h-valta

    Ei ole pelkästään kyse välikäden rahastusyrityksestä. On myös urakoijalla liian suuri houkutus laittaa aina ylihintainen lasku kun mikään ei sido mitään. Nytkin tiedän tämän mutta en kerro mistä, mutta kun mennään aivan hukkaan vaikka on kaksi kertaa käyty katsomassa sekä hän ominpäin ja välikäden edust. kanssa. Silti homma kusi minun kintuille. Tosin se on korjattu ja ruotuun on palattu. Ja Toloppa, lisätyöt ovat aivan eri asia kuin urakan laskutus. Sehän on aivan normaali käytäntö. Minulla vain sellaisia ei ollut. Kuten mainitsin, me LVI-alalla ollaan niin vauraita että uskallamme seisoa tarjouksemme takana, metsäala ei. Aivan turha lässyttää mistään keskimääräisistä. Keskimääräistä parempia pykälän vääntäjiä kyllä tuntuu metsäala olevan turvollaan. Sopimuspohjien laadintaa myöden. Aion näistä kuluttajavirastoa kyllä infota. Tuo ei ole sen hengen mukaista toimintaa. Joskus metsäalakin saisi alkaa kunnioittaa yleistä sopimuskäytäntöä.

    jees h-valta

    Ja Toloppa, ne lisätyötkin kuuluu sopia palvelua ostavan tahon kanssa neuvotellen. Ei laskulla suoraan muistaen! Ja Visakallo, kusit jo aiemmat omat juttusi. Murskeen ajo ei ole tien tekoa. Aiemmin olit asiantuntija tien hinnasta, nyt et ilmeisesti yhtään mistään. Väkisinkin taas tulee mieleen ne kuusenkasvatusjuttujesi kulta-ajat. Silloinkin puolet oli yli muiden vastaavasta, nyt palvelun ostajana puolet vähemmän. Siis, keskimäärin juttusi sakkaavat todella tasapainoisesti.

    Tolopainen

    Aivan turha vaivata kuluttajavirastoa, se ei puutu yritysten välisiin kauppoihin eikä kuluttajansuoja niitä koske. Metsänomistajan ja yhtiöiden väliset kaupat eivät ole kuluttajasuojalain piirissä. Ei Suomessa yrittäjillä ole kuluttajan suojaa, ne ovat sosialistien keksintö yrittäjiä vastaan.

    jees h-valta

    Mistä ihmeen yritysten väisistä höpiset Toloppa? Vaikka yritys A onkin laskuttanut lihavasti yritys B:tä joka palvelun välitti niin silti ei yritys B saa laittaa vahinkoa kiertämään vaan kirjaa sen omaksi tappiokseen. Ja laskuttaa C:tä eli asiakastaan sovitulla tarjoushinnalla. Menikö jakeluun?? Nykyisen käytännön lainaus suoraan vieressäni olevasta sopimustekstistä: Palveluiden laskutus perustuu toteutuneisiin työ-ja materiaalikustannuksiin.     – josta seuraa ajatus, Visakallo kilpailuttaa, mutta mitä??

    sikari

    Jees:” Kuten mainitsin, me LVI-alalla ollaan niin vauraita että uskallamme seisoa tarjouksemme takana, metsäala ei.” Me? En tiennyt että omistat myös LVI alan yrityksen tai osan sitä?

    Jätkä

    Lienee käynyt niin, että Jeessiä on kusetettu oikein kaksin käsin tienteko-laskutuksessa. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten homma oikein on sovittu. Onko paperille pistetty kaikki vai ei mitään.

    Jeessi on toki siinä oikeassa, että lisätyöt pitää aina sopia ennenkuin niitä tehdään. Ihmetyttää vain, kun hän kertomansa mukaan ramppasi työmaalla ”Kuin Sipi ripillä”, mutta ilmeisesti hän kävi vain ihailemassa kaivukoneen käyttäjän taitoja.

    Kyllähän tien teko voidaan sopia ”avaimet käteen”- sopimuksella, jolloin siihen on laskettu ihan kaikki tiedossa oleva  ja lisätyöt sopimusten mukaan. Kyllä sellaisessa on suodatinkankaat ja murskeet murskekerroksen paksuus mukaanluettuna  kirjattuna ja niiden laatua valvotaan tarkkaan. Suodatinkankaan laatuero noinkin pitkässä tiessä merkitsee jo rahassa jonkin verran. Samoin murkeen laatu ja määrä. Jos on sovitti 30 senttiä ja ajetaan vain kaksikymmentä senttiä, on huijaus jo melko selkeä.

    Jos tien teetti Metsäliitto, niin välistävetoa voi olla myös niinpäin, että kustannuksista vain osa jäi Jeessin maksettavaksi.

    Entinen työkaveri tuli Metsäliitolta meille. Oli saanut auenneen vakanssin tuolta kanta-Hämeestä heti Valmistuttuaan, eli meni jatkamaan edeltäjänsä työmaita. Manasi ensimmäisen puolen vuoden aikana kaiken kaatuneen päälle, kun edeltäjä oli ennen lähtöään ostanut tosisurkeita leimikoita ja hinnoitellut ne kaikki esim kesäkorjuuleimikoiksi, ajomatka alle 300 metriä, kertymä 120 mottia / ha ( totuus 20 kuutiota) jne.  Joka kuukausi oli palaveri, jossa käytiin tilastollisesti läpi hankinnat ja joka kuukausi oli tämä ”Simo” punaisella listalla, eli kaikkein kalleinta puuta. Käytäntö kai oli silloin, että jos kolme kuukautta oli kallein mies, niin alkoi jakkara heilumaan.

    Nytkin asiaa pystyy hoitamaan kylkiäisillä?: Entiseen aikaan tuollaiselle asiakkaalle kuin Jeessi, tehtiin kilometri tietä ihan kaupantekijäisiksi ja vielä annettiin Metsäliiton liivi ja lippis. Nyt niistäkin joutuu tavallinen riviosakas maksamaan.

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 312)