Keskustelut Metsänhoito Juurikäävän torjunta omatoimi metsänhoidossa

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
  • Juurikäävän torjunta omatoimi metsänhoidossa

    Kiinnostaisi tietää palstalaisen näkemyksiä ja toimintatapoja juurikäävän torjunnasta omien metsien hoidon yhteydessä.

    Oletteko välttäneet havupuuvaltaisten taimikoiden raivuuta lämpimien kelien aikana?

    Tai oletteko käyttäneet ureaa vain suuremmille kannoille? Vaiko ollenkaan?

    Vai oletteko kenties samanlaisen pienen epätietoisuuden vallassa miten asian suhteen tulisi toimia. Minusta asiaan liittyvä tiedotus on osin ristiriitaista ja joissakin yhteyksissä asia tuodaan esille vakavampana kuin toisissa.  Itse olen moottorisaha hommissa käyttänyt ureaa yli 10cm kannoille jos olen hakkuuta kesäkelissä tehnyt. Tätä olen harrastanut nyt ehkä kolmisen vuotta.

    Havupuutaimikoiden osalta en oikein tiedä mitä tehdä, pitäisikö niiden hoito jättää marraskuun jälkeiselle ajalle? Ja kuinka vakavaa mahtaa olla jos koivua taimikosta peratessa eteen sattuu tiivis kuusi tihentymä josta tulisi kaataa isotyvisiäkin puita raivurilla nurin. Urea pullo kun ei aina ole edes mukana. Tällä kertaa lykkäsin nurin..

    Jossakin mediassa olisiko ollut MT oli juttu metsänomistajasta joka raivasi taimikoitaan moottorisahalla ja suihkutteli ureaa aina noin kymmenen katkaisun jälkeen… No joo, kukin tyylillään mutta kyllä vuosittaiset hehtaarit jäisi tuolla mallilla vähiin.

  • Perko

    Jätkä muistatko kun 70 luvulla oli joku tuontapaisen pumppuruiskun valmistaja Parikkalassa? Ei line enää ?  Silloin kai levittivät hormotuhoa vesakonkantoon.

    SamiK83

    ”@SamiK83: Kysyitkö noudattaako MHY itse tuota ohjetta”

     

    Panu, en kysynyt, mut aika skeptinen olen.

    Panu Panu

    Tämän uutisen mukaan juurikäävän itiötuotanto jatkuu ainakin 2-3 viikkoa pakkasten alkamisen jälkeen:

    ”Kun lämpötila laskee pakkaselle, juurikäävän itiötuotanto vähenee ja loppuu lähes kokonaan 2–3 viikon viiveellä. Täysin varmasti itiötuotanto pysähtyy vasta, kun kääpä on jäässä tai lumen peittämä.”

    Metsuri motokuski

    Jos pakkasia on 2-3 vko niin taitaa olla torjunta-aineet aika jäässä niin koneessa kuin säilöissäkin. Muistan hyvin kun kerran oli yöllä 15 astetta pakkasta yhtenä yönä. Niin kantokäsittely vehkeet oli niin jäässä että vuoro ei meinannut riittää sulattamiseen. Urea pönttö oli 20 cm jäässä joten eiköhän se kantokäsittely lopu kun pakkaset alkaa. Lentää ne itöt sitten tai ei.

    Panu Panu

    Kyllä se urea tuntuu jäät sulattavan aika hyvin talvella ulkorappusilta. Muutaman pakkasasteen ei pitäisi tuota 30% urealiuosta jäädyttää. 15 pakkasastetta kuitenkin jäädyttänee myös käävän ja lopettaa itiötuotannon.

    Menninkäinen

    Jäätymispiste on – 11C°.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)