Keskustelut Harrastukset Kaatoluvat 2013

Esillä 9 vastausta, 61 - 69 (kaikkiaan 69)
 • Pähkäilijä

  Tieto hirvien olemassa olosta siellä johtaisi kohtalaiseen tungokseen ko alueeella ja muualla hirvet saisivat touhuta kaikessa rauhassa.

  Lähetetty: 30.07.2014
  Lähettäjä: suorittava porras
  ###############

  tänä aamuna työmatkalla bongattu – ei taida aiheuttaa tungosta…

  http://kuvaton.com/k/yTBL.jpg

  oli aikaa peruutellakin parikyt metriä et pääs kuvaamaan suorempaa, kännykän ominaisuudet vaan aamu-usvassa loppuvat… Puolisen minuuttia toisiamme tuijoteltiin joten hyvin ois ehtinyt ottaa vaikka aseen pussista pois ja lataamaankin 😉

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Minulla oli tilaisuus keskustella pari tuntia sitten juuri päivän raivuilta kotiinsa palanneen MHY:n metsurin kanssa.

  Kertoi että tänä vuonna ei ole päässyt istuttamaan lainkaan rauduskoivua, ja mäntyäkin vain yhtenä päivänä.

  Ei kuulemma kannata istuttaa, HIRVET syövät kaikki. Pelkkää kuusta, kuivillekin kasvupaikoille; ja kuusenjuurikääviköihin.

  Näin pohjois-savossa.

  Pähkäilijä

  http://www.metla.fi/metinfo/tilasto/julkaisut/mtt/2014/mhpp13.pdf

  sivu 7

  Viime vuonna Pohjois-Savossa istutettiin kuuselle 78,3%

  Pähkäilijä

  Tuo etäisyys on lain mukaan saavutettu hetkessä jos on kahdestaan liikenteessä ja kuski jatkaa matkaa.

  EDIT

  muutenkin lait on tehty muutettaviksi.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Öö..miks koivut pitää välttämättä istuttaa? Säkillinen siemeniä ni on niin paljoa koivua, että hirvillikkään kaikki maistu. Koska siementen diilaamisesta ja kylvämisestä ei saa niin paljoa rahaa.

  suorittava porras suorittava porras

  Ihan kelpo yksilö . : )

  Tässä tilanteessa vaan ei valitettavasti saa lain mukaan asetta kaivella ampumistarkoituksessa edes metsästysaikana ….Ampua saa vasta , kun 150 metrin vähimmäisetäisyys ajoneuvoon on saavutettu sen pysäyttämisen jälkeen .

  Omasta kokemuksesta tiedän , että hirvet näyttäytyvät kuin kiusallaan tilanteissa , jolloin niitä ei voi metsästää tai sillon , kun ase ei ole käden ulottuvilla . 🙂

  Pähkäilijä

  Meillä kyllä hieskoivua tulee istuttamattakin mutta raudusta ei…

  Metsuri motokuski

  Jättäkää sitä pihlajaa sinne taimikkoon jos pelkäätte että hirvet koskevat muihin. Tänäänkin raivuulla koivut ja männyt olivat olleet koskematta mutta pihlajiin oli koskettu. Itse kyllä niitin nämä pihlajatkin nurin kun oli palkallisesta hommasta kyse.

  mehänpoika

  Lienee jo moneen kertaan todistettu, että hirviriesa jatkuu loputtomiin nykyisillä pyyntilupiin perustuvalla hirvikannan säätelyllä. Tarvitaan selkeä muutos metsästyskäytäntöön. On päästävä välittömästi eroon pyyntiluvista, joilla on pitkään turvattu ensisijaisesti mahdollisimman hyvä hirvisaalis vahinkojen, menetysten ja hirviturmien kustannuksella.

  Vapaan hirvieläinten metsästyksen voinee toteuttaa hallinnollisella päätöksellä ensimmäisen kerran jo tänä syksymä. Ei sitä ainakaan kansan enemmistä vastusta, vaikka tietoa vahingoista olisikin pantattu.

Esillä 9 vastausta, 61 - 69 (kaikkiaan 69)