Keskustelut Puukauppa KaiCell

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 80)
 • Tolopainen

  Onhan se tietenkin niin, että maaston peittaminen aurinkopaneleilla antaa parhaiten uusiutuvaa energiaa nettomääräiseti, kaikki muut keinot on huonompia. Ei puuenergia kuitenkaan taseeltaan miinuspuolelle mene.

  Ei taida olla kuitenkaan kovin kannattavaa tehdä biodieseliä, prosessi on vaikeampi kuin bioetanolin tekeminen. Etanoli vähentää myöskin bensiinimoottorin hiukkaspäästöjä, joten ehkä se on tulevaisuuden kehityssuunta ja biodieseltehtaita tuskin enää rakennetaan. Dieselin bensiiniä halvempi hinta on vain valtion veropolitiikkaa, joka voi muuttua. Kun katsotaan päästöjä, dieselin pitäisi olla bensiiniä kalliimpaa, valitettavasti. Omistan diesel autoja pari kappaletta.

  Visakallo

  Suomessa on olemassa voimia, jotka voivat  estää puuhun perustuvan biotalouden nousun. Saattaa olla, että Äänekoski jää viimeiseksi merkittävämmäksi hankkeeksi. Olen mielestäni perusoptimistinen luonne, mutta koskaan aikaisemmin ei ole vielä tuntunut näin pahalta. Muutama tuttava on jopa sopinut ”aavistushakkuista”, eli kaikki rahaksi muutettava puu hakataan, jos hakkuille aletaan myöhemmin asettaa rajoitteita. Erityisesti metsätilojen sukupolvenvaihdosta suunnittelevien mieltä painaa raskas huoli jatkajien kohtalosta. Olemme nähneet, mitä EU:n kautta muutama suomalainen teki turvetuotannollemme. Nyt puuntuotanto on osittain näiden samojen ihmisten takia todellisessa vaarassa.

  Tolopainen

  Hakkuita rajoittaa nykyisin ostajien  puute ja hintojen lasku ja sille ei ole loppua näkyvissä.Jos myynnille etsisi syitä, se olisi raha,todennäköisest puun realihinta puolittuu seuraavan kymmenen vuoden aikana. Kun markkinahinta menee kovin alas myyntihalukkuuskin vähenee. Tosin hakkusäästöjä ei kovin paljon ole päätehakkuissa, vaan valtaosa on tekemättömissä harvennuksissa.

  Apli

  Kuopio on ainut uusista hankkeista joilla on nyt ympäristölupa.. kyllä puuta riittää itse näkisin mieluummin sellutehtaan kuin näitä etanoli hankkeita..

  Tolopainen

  Etanolitehtaat käyttävät raaka-aineena sahanpurua, jolle ei nykyisin ole mitään järkevää käyttöä. Sellutehtaita ei enää rakenneta, vaan biotuotetehtaita, jotka tuottavat monia eri tuotteita ja suuren määrän sähköä.

  Apli

  Näky olevan juttu että UPM jatkaa investointeja Kaukaan sellutehtaaseensa, hyvä juttu sateisen päivän ilonaihe… Samanlaisia uutisia odotan myös Stora Ensolta sekä myös ennen syksyä pitäisi tulla uutisia uusista hankkeista…

  Jätkä

  Äänekosken Biosellutehdaskin alkaa tuottamaan sellua…. Siinäpä taitaa sen tuotanto olla.

  Sahanpurusta saa kyllä suhteellisen helposti pellettiä, kunhan sen kuivaa ja jauhaa. Se myös palaa melko hyvällä hyötysuhteella, kunhan laitteet ovat sopivat.

  Apli

  Pääministeri ja iso poppoo Johtajia lähti Kiinaan paluu perjantaina jokos saadaan vahvistus ensiviikolla Kemin tai Kemijärven hankkeista?

  Visakallo

  Aimo Jortikka: ”Alkaakohan se Kaidin biojalostamon rakentaminen Kemiin tänä vuonna”.

  Pahalta näyttää. MT:n mukaan maansiirtyöt piti alkaa, mutta EU:n parlamentin päästöraportti pysäytti ne. Kuinkahan kauan meidän suomalaisten kannattaa enää rahoittaa moista EU:ta, joka ajaa vain ja ainostaan kivihiilentuottajien ja tuuli- ja aurinkoenergian asiaa?

  Tolopainen

  Pienellä Suomella Venäjän kainalossa on vain huonoja vaihtoehtoja valittavana. Suomi ei mitään EU:ta rahoita, Eu toimii pääasiassa Saksan rahoilla. Suomessa puunostoa jarruttaa teollisuus ei EU. Mikään ei estäisi teollisuutta ostamasta 25milj. kuutiota enemmän puuta Suomesta, silloin vasta hakattaisiin kestävä hakkuumäärä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 80)