Keskustelut Puukauppa KaiCell

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 80)
 • kuusessa ollaan

  Koska Suomen ja Venäjän raideleveydet ovat yhteensopivat, on konttiterminaali selkeästi suunnattu venäjän liikenteeseen. Konttiliikenteen suunta on kaukoidästä muualle, tyhjät kontit alkavat olla jo ongelma täällä päässä. Olisi jännää, jos kiinaan suuntautuvaa liikennettä siksi siirrettäisiin kiskoille, koska laivat menisivät tyhjinä takaisin.

  Otsikon aiheesta mietityttää se, miten ja millaista puunkorjuuta uudet tulokkaat tulevat käyttämään. Tuleeko käyttöön lyhytkiertokasvatustyyppisiä kertapuhdistuksia, tai kokopuukorjuuta. Ympäripyöreesti on esimerkiksi ilmoitettu puunhankinnan tapahtuvan tehokkaasti….

  kmo

  Pöyry selvitti KaiCellin tehdashankkeen talousvaikutuksia

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/poyry-selvitti-kaicellin-tehdashankkeen-talousvaikutuksia-olemme-itse-asiassa-positiivisesti-yllattyneita/34c91274-0611-47de-8599-86f2e9095015

  Luultavasti talousvaikutukset olisi samaa suuruusluokkaa muillakin uusilla hankkeilla, mutta kun vihervasemmisto sanoo että metsien hakkuita pitää vähentää niin eiköhän seuraava hallitus tälläiset haihattelut torppaa ensitöikseen.

  Kurki

  Pohjois-Suomessa (Lappi 13, Pohjois-Pohjanmaa 11 ja Kainuu 7) metsien kasvua on helppo nostaa nykyisestään 31 milj.m3/v reilusti ellei jopa 2 kertaiseksi uudistamisen yhteydessä tehtävällä navero- tai ojitusmätästyksellä, joka nostaa maapohjan kasvuajan lämpotilaa, joka kiihdyttää maaperän mikrobitoimintaa.

  Kasvuolosuhteet siirtyvät 500 km etelämmäksi.

  Koko Suomen metsien kasvu 1960 oli 60 milj.m3/v. Nyt 110 milj.m3/v.

   

  Pannilan isäntä

  Aikainen lintu nappaa madon. Jos Kiinan päässä asiat sujuvat ja pääomat järjestyvät sekä markkinat ovat valmiina, Paltamon KaiCell tehdas tulee olemaan totta. Tietysti ympäristöasiat pitää olla kunnossa.

  Metsuri motokuski

  Pääoma varmaan järjestyy. Nyt on vain kyse siitä mikä on markkinatilanne. Kiina tarvii sellua joten jostain ne sen hankkii. Aina niille parempi jos he saavat sen itse tehdä niin hinta pysyy kohtuullisena.

  A.Jalkanen

  Myös ilmastonmuutos lisää osaltaan pohjoisten alueiden puun kasvua; hakkuumahdollisuuksienkin kasvu on siis nimenomaan siellä.

  anttik

  Meillähän on pian asiat kunnossa.

  Apli
  Timppa

  Kaicellhän sai ympäristöluvan, josta tietysti valitettiin.  Vesiasiasta vähän.

  Äänekosken sellutehtaan ja Päijänteen välillä on erittäin kalainen pienehkö järvi Leppävesi.  Tänäänkin oli paikallisessa marketissa myynnissä siitä kalastettua kuhaa ja ahventa.  Olen niitä joskus ostanutkin.  Hyviä olivat.  Velipojalla on Leppäveden saaressa mökki ja kalastaa järvestä.  Saaliit ovat joskus erittäin hyviä ja maukkaita.

  Itse kalastan toukokuussa Pohjois-Päijänteestä kuhaa.  Saaliit hyviä ja maukkaita.  Minun kalavesiäni rasittaa vielä 100000 asukkaan Jyväskylä.

  Täytyy sanoa, että kyllä Suomessa vesien puhdistustekniikka on huippua.  Vedet ovat kunnossa.  On todella häpeämätöntä kuinka valheellisilla perusteilla Kainuulle ja sen metsille tärkeää sellutehdashanketta vastustetaan.  Ei taitaisi näkyä mitenkään Oulujärven vedenlaadussa.

  Puuki

  Hakkuumäärien lisääminen ei ole mikään ongelma monimuotoisuuden säilyttämisen kannalta eikä varsinkaan kasvihuonekaasutaseen kannalta.   Pelkästään Kainuusssa hakkuut on olleet jo pitkään vain n. 60 % vuosikasvusta.   Siihen esim. 20 %:n lisä ja lähialueilta vähän harvennuspuuta jatkoksi, niin se on siinä se lisätarve biosellutehtaan käyttöön.  Suurin osa tulisi harvennuksilta, joiden tekeminen olisi muutenkin tärkeää, mm. metsien terveyden kannalta ja CO2-varastojen lisäämiseksi tukkipuuhun.

  Vesien puhdistuskin on uusissa tehtaissa paljon paremmassa kuosissa kuin joskus aiemmin on ollut.

  Ihan hölmöläisten hommaa olisi estää tehtaan rakentaminen koska perusteet sen torppaamiseksi ei pidä paikkaansa.   En ymmärrä yhtään mistä on tullut käsitys jonka mukaan metsien hoitamattomuus olisi jotenkin luonnonmukaista ja lisäisi muita metsänkäyttöarvoja.   Marjametsätkin loppuu, jos metsien annetaan pusikoitua.  Hoidettu sekametsä on tutkimusten mukaankin se suosituin ulkoilumetsä eikä sulkeutunut  ylitiheä kuusikko ilman aluskasvillisuutta tai vesakoitunut läpipääsemätön kasvatusmetsä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 80)