Keskustelut Puukauppa KaiCell

Esillä 8 vastausta, 61 - 68 (kaikkiaan 68)
 • kuusessa ollaan

  Koska Suomen ja Venäjän raideleveydet ovat yhteensopivat, on konttiterminaali selkeästi suunnattu venäjän liikenteeseen. Konttiliikenteen suunta on kaukoidästä muualle, tyhjät kontit alkavat olla jo ongelma täällä päässä. Olisi jännää, jos kiinaan suuntautuvaa liikennettä siksi siirrettäisiin kiskoille, koska laivat menisivät tyhjinä takaisin.

  Otsikon aiheesta mietityttää se, miten ja millaista puunkorjuuta uudet tulokkaat tulevat käyttämään. Tuleeko käyttöön lyhytkiertokasvatustyyppisiä kertapuhdistuksia, tai kokopuukorjuuta. Ympäripyöreesti on esimerkiksi ilmoitettu puunhankinnan tapahtuvan tehokkaasti….

  kmo

  Pöyry selvitti KaiCellin tehdashankkeen talousvaikutuksia

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/poyry-selvitti-kaicellin-tehdashankkeen-talousvaikutuksia-olemme-itse-asiassa-positiivisesti-yllattyneita/34c91274-0611-47de-8599-86f2e9095015

  Luultavasti talousvaikutukset olisi samaa suuruusluokkaa muillakin uusilla hankkeilla, mutta kun vihervasemmisto sanoo että metsien hakkuita pitää vähentää niin eiköhän seuraava hallitus tälläiset haihattelut torppaa ensitöikseen.

  Kurki

  Pohjois-Suomessa (Lappi 13, Pohjois-Pohjanmaa 11 ja Kainuu 7) metsien kasvua on helppo nostaa nykyisestään 31 milj.m3/v reilusti ellei jopa 2 kertaiseksi uudistamisen yhteydessä tehtävällä navero- tai ojitusmätästyksellä, joka nostaa maapohjan kasvuajan lämpotilaa, joka kiihdyttää maaperän mikrobitoimintaa.

  Kasvuolosuhteet siirtyvät 500 km etelämmäksi.

  Koko Suomen metsien kasvu 1960 oli 60 milj.m3/v. Nyt 110 milj.m3/v.

   

  Pannilan isäntä Pannilan isäntä

  Aikainen lintu nappaa madon. Jos Kiinan päässä asiat sujuvat ja pääomat järjestyvät sekä markkinat ovat valmiina, Paltamon KaiCell tehdas tulee olemaan totta. Tietysti ympäristöasiat pitää olla kunnossa.

  Metsuri motokuski

  Pääoma varmaan järjestyy. Nyt on vain kyse siitä mikä on markkinatilanne. Kiina tarvii sellua joten jostain ne sen hankkii. Aina niille parempi jos he saavat sen itse tehdä niin hinta pysyy kohtuullisena.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Myös ilmastonmuutos lisää osaltaan pohjoisten alueiden puun kasvua; hakkuumahdollisuuksienkin kasvu on siis nimenomaan siellä.

  anttik anttik

  Meillähän on pian asiat kunnossa.

  Apli
Esillä 8 vastausta, 61 - 68 (kaikkiaan 68)