Keskustelut Metsänomistus Kannattaako lisämetsän hankinta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 82)
 • Kannattaako lisämetsän hankinta

  Olisi myynnissä 44ha metsätila josta olisin ehkä jättämässä tarjousta. Metsä on läpeensä samanikäistä noin 40 vuotiasta hiljattain harvennettua vt-männikköä. Osin välillä kivisempiä kohtia ja joitain kosteampia painanteita mutta käytännössä siis kaikki samalla kerralla käsiteltävää. Katselmoinnin perusteella seuraava harvennus tarve lienee noin 10-15v päästä. Ja täten ensimmäinen tulo tästä noin reilun 120te velkaraha hankinnasta siis aika pitkän ajan päässä. En tiedä onko tässä miehellä jokin ikäkriisi vai mikä mutta kovin meinaa tällä kertaa mietityttää onko hommassa mitään mieltä. Tovin saisi korkoja maksella ja kaikki raha pitäisi tähän nyhtää muualta. Saisiko palstalaisilta mietteitä ja henkistä tukea päätökseen? Kannattaako rueta taas kerran velalliseksi ja ostaa tuollaista ostajansa ikäistänsä metsää?

 • Kunttakerros

  Tuli vielä mieleen että joku minulle joskus sanoi että metsä kauppa on hyvä jos ostopalasta saa samntien puolet tuloutettua. No siinä mielessä tämä ei kummoinen kauppa siis olisi..

  Puuki

  Laskisin ensin sitä mikä on velan korko ja miten ehkä nousee, ja tod. näk. se nousee jatkossa.  10-15 v:n päästä ensimmäinen tulo on aika kaukana. Harrastusmielessä korkeintaan  ostasin, jos työmaita ei ole jo tarpeeksi työhaluihin ja -mahdollisuuksiin nähden.  Siinä ”kannustusta” aluksi.

  Tolopainen

  Ei kannata ennenkuin varmistuu Natojäsenyys. Metsien tuottokin perustuu halpaan fossiilisen öljyyn, jos sitä ei ole saatavilla ei metsillä kovin suurta arvoa ole.

  Kunttakerros

  Pitää paikkansa että juuri nyt tulevaisuuden näkymät on normaaliakin vaikeammin ennustettavissa. Korot, öljynhinta, puunhinnan kehitys.. Ensiviikolla on soittoaika pankkiin ja tarkoitus olisi tunnustella heidän näkemyksiänsä asiaan. En tiedä osaako täti sieltä kuitenkaan pitkää korkoennustetta antaa. Sikäli vähän tämä vaivaa kun ei ole yleisessä myynnissä vielä eli rahastot ei ole kisassa mukana.

  Rane

  Metsässähän raha ei ole hukassa.Lähinnä kysymys on siitä miten helposti sitä rahaa on nyhdettävissä ”muualta”?Meneekö eläminen liian tarkalle?

  oksapuu

  Täällä etelässä oli juuri vastaava myynnissä läpihinnalla 60€/motti meni kaupaksi…

  Epäilen että se joka teki hyvän kaupan oli myyjä…

  Metsäkupsa

  Jos kauppahinta asettuu tila-arvion summa-arvon alle n. 15% ja tila-arvio paikkansa pitävä, niin kaupoille. Olet vielä nuori nelikymppinen, joten eläkkeeseen lisätuloa tulossa sopivasti. Jos sitten tulet katumapäälle, niin julkisessa myynnissä etelässä rahastot ovat noinkin kookkaasta tilasta kovia hintoja maksaneet. Vanha sanonta, että kauppa se mikä kannattaa pitää paikansa, kun ostaessa ei maksa itseään kipeäksi. Entisenä isona velallisena , nykyisin velattomana voin vahvistaa. Rohkea rokan syö!

  Tolopainen

  Menneisyys ei ole tae tulevasta. Eipä nuo rahastot ole kovin pitkään metsiä ostaneet. Kun mummot alkavat ottaa rahastoista rahojaan pois. Ne alkavat oksentaa omistuksiaan.

  R.Ranta

  Sinun on tässä yhteydessä ajateltava metsiäsi kokonaisuutena. Sillä on merkitystä hankinnan kannattavuuteen.  Onko tarve esim. metsävähennykselle nykyisten metsiesi hakkuisiin? Hankinta saattaa parantaa sinun metsiesi suhteellista tuottoa kokonaisuutena, jos hakkaat metsävähennyksellä nykyisten metsiesi pienemmän suhteellisen arvokasvun omaavaa puustoa, kuin mitä ostettavan metsän suhteellinen arvokasvu on.

  Kokonaisuus on eri asia kuin tämän ostettavan metsän osto huomioimatta kokonaisuutta.

  Minä tiedän, mitä joku nyt kommentoi tästä kokonaisuudesta. (Suhde uudistamiseen.)

  jees h-valta

  R.Ranta aivan oikeassa. Oleellista on juuri kokonaishyöty eli jos esim. metsävähennys on jo loppumassa ja haluaa jatkaa etua on siihen hyvä veto tuollainen tilakauppa. Vuosia eteenpäin verottajan kanssa mukava asioida.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 82)