Keskustelut Metsänomistus Kannattaako lisämetsän hankinta

 • Tämä aihe sisältää 44 vastausta, 22 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarJean S toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 44)
 • Kannattaako lisämetsän hankinta

  Olisi myynnissä 44ha metsätila josta olisin ehkä jättämässä tarjousta. Metsä on läpeensä samanikäistä noin 40 vuotiasta hiljattain harvennettua vt-männikköä. Osin välillä kivisempiä kohtia ja joitain kosteampia painanteita mutta käytännössä siis kaikki samalla kerralla käsiteltävää. Katselmoinnin perusteella seuraava harvennus tarve lienee noin 10-15v päästä. Ja täten ensimmäinen tulo tästä noin reilun 120te velkaraha hankinnasta siis aika pitkän ajan päässä. En tiedä onko tässä miehellä jokin ikäkriisi vai mikä mutta kovin meinaa tällä kertaa mietityttää onko hommassa mitään mieltä. Tovin saisi korkoja maksella ja kaikki raha pitäisi tähän nyhtää muualta. Saisiko palstalaisilta mietteitä ja henkistä tukea päätökseen? Kannattaako rueta taas kerran velalliseksi ja ostaa tuollaista ostajansa ikäistänsä metsää?

 • mehtäukko

  Jos metsä on hyvälaatuista ja hinta metsäkupsan esittämissä haarukoissa, niin miksei. Hyvä tilanne olisi se, että entisistä metsistä olisi ottaa hakkuin lyhennykset ja tietysti metsänhoidollisin perustein ne. Korko kannattaisi ehkä suojata…varmuus ja vakaus jatkossa.Mikäli ostokkaan kasvu/tuotto on kirkkaasti yli rahoituskoron, eikun kauppa tulille…

  Gla Gla

  Ei tällaisessa päätöksessä voi muilta tukea hakea, ei muut päätökseesi vaikuttavia taustoja tiedä. Se keskustelu pitää käydä itsesi kanssa. Ei kenkiäkään voi ostaa muiden suositusten perusteella. Pitää sopia omaan jalkaan.

   

  mehtäukko

  Kysymys oli saada ” mietteitä ja henkistä tukea…” Metsän osto on perustavan laatuinen toimi metsätaloudessa. Siitä voi vasta jatkaa esim. jk- höyhötykseen, eli tehdä toimintaa nurin kurin. Jotkut sitä jopa puolustelevat.

  Ola_Pallonivel

  Jos vähennyksiä haluaa, niin ostaa sitä romurautaa pihamaalle koristeeksi. Ei tarvitse suuria lainoja ottaa.

  aegolius

  >Jos vähennyksiä haluaa, niin ostaa sitä romurautaa pihamaalle koristeeksi.

  Juuri näin ei pidä toimia, jos tavoitteena on varallisuuden kartuttaminen. Ääni RR:n tekstille. Jos muissa metsissäsi on tulossa suunnitelman mukaista hakattavaa ja metsävähennystä ei ole jäljellä, saat tästä kaupasta suoraa taloudellista hyötyä. Jos tämän vielä saa kohtuullisella hinnalla, niin tarttuisin kyllä. Laina-aika vaan pitkäksi, jotta saa annuiteetin alemmas ja teet suunnitelman siitä miten lyhennyksistä selviät. Metsän tuottoa uskallan vivuttaa velalla, osakkeita en. Toki melko pitkään tilanne tulee tuossa olemaan se, että varallisuus karttuu, mutta leivän päällä se ei näy.

  Gla Gla

  Hinta, jolla kaupat syntyy, onkin oma lukunsa. Sehän on ratkaiseva asia, kun kannattavuudesta puhutaan.

  Jos tiestö on kunnossa, tuskin tuo halvalla myydään. Toisaalta hakkuumahdollisuuksien puute jostain syystä karkottaa ostajia. On kai kannattavampaa ostaa hakkaamaton tila, tehdä hakkuut ja lyhentää lainaa kuin ostaa hakattu tila vähän halvemmalla.

  Kunttakerros

  Kiitoksia kommenteista tässä vaiheessa. Viisaita ajatuksia ja ajattelemisen aihetta. Pankista eivät juuri korkoon osanneet sanoa muuta kuin että todennäköisesti tulee nousemaan mutta jatkossakin kohtalaisen matalat. Samaa taisi talouslehdessäkin olla kirjoitettu. Jos jotain positiivista niin ilmeisesti rahoitusmarkkinat vielä perhemetsätalouteen luottaa. Lainarahaa siis olisi tyrkyllä.

  Gla Gla

  Tiedä sitten kun maksan kaksinkertaisen marginaalin tuttuun rakennusurakoitsijaan verrattuna. Vakuudet on minulla ylimitoitettu ja riskit taatusti pienemmät kuin pienellä rakennusliikkeellä. Tietysti tuolla kassavirta ja lainan määrä on eri suuruusluokassa, jää ehkä pankkiin muutakin kuin hiekkaa lattialle.

  aegolius

  >Tiedä sitten kun maksan kaksinkertaisen marginaalin tuttuun rakennusurakoitsijaan verrattuna.

  Rakennusurakoitsijan yrityslainaan verrattuna? Jäin vaan miettimään miten yrittäjän yrityslainan marginaali voisi olla asuntolainan tasolla… 🤔

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tämä palsta lienee pohjoisessa Suomessa? Keski-Suomessa hinta olisi noin kaksinkertainen.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 44)