Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 676 total)
 • Kannattako sijoittaa?

  Tagged: 

  Arvoisat metsänomistajat

  Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

  Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

 • sitolkka

  On. Sijoittaa omaan hyvinvointiin. Lähtee vaikka lomamatkalle. Kuolinpaidassa ei ole taskuja on vanha sanonta. Tai lahjoittaa jälkipolville. Ihminen on rikkaimmillaan yleensä kuollessaan ja silloin hän sitä rahaa juuri vähiten tarvitsee. Nuorena kun rahaa eniten tarvitsisi sitä ei yleensä ole.

  isotee

  Aina kannattaa sijoittaa. Säännöllisyys ja ajallinen hajauttaminen hoitaa homman, eli osta säännöllisesti ja pitkäjänteisesti. Puukaupparahat esim Bank Norwegianin tilille ja sieltä säännöllisesti suoriin osakkeisiin ja/tai kuluttomaan indeksirahastoon. Itse en pidä kaikkia munia samassa korissa eli metsärahoja sijoitan muihinkin instrumentteihin.

   

  kmo

  Jos meinaat sijoittaa vasta kun kurssit ovat pohjalla, ei tule onnistumaan. Ei kukaan osaa sanoa milloin kurssit ovat pohjalla. Tai tietty, jos riittävän monelta kysyy esim ’Millä vuoden 2019 viikolla metsäosakkeet ovat vuoden pohjalukemissa?’, niin joku/jotkut sen oikean viikon osaa sanoa, mutta todennäköisesti saat myös 51 muuta, väärää vastausta kysymykseesi.

   

   

  Aimo Jortikka

  Parempi sijoittaa metsärahat hajautuksen takia muille toimialoille. Sitten kun alkaa mennä huonosti niin ei välttämättä mene kaikki omaisuus yhtäaikaa alaspäin. Metsä syklisenä alana sen tekee aika ajoin, tiedä vaikka nyt olisi alamäki alkamassa, ainakin sahurit sanoo, että näkymä on sumea.

  Metsäkupsa

  Sijoittaminen kannattaa ,itse olen myynyt metsäosakkeet väliaikaisesti pois.Aion ostaa kunhan tässä taasen varallisuus sallii ja odotan kurssien vielä putoavan n. 30 %.Kyllä sijoitus tai metsävarallisuus helpottaa pitemmän päälle tätä maanpäälistäkin vaellusta.Tunnen melko hyvätuloisia,jotka tosiasiassa pistävät kaiken menemään ja sitten rahat loppu ja velkaakin lisäksi.Jokainen voi itse miettiä,mikä parasta on.Ei liika nuukuuskaan hyvästä,muttei pa huushollikaan ,paitsi ei perillisten tarvitse hähistä peruista.

  hatelo

  Umppia sai joku vuosi sitten 9 eurolla, joten sikäli ei olla varmaan vielä pohjia nähty, jos joku sitä oottelee.

  Scientist

  Tuskin laskee niin alas (9 euroa) enään, mutta varmaan vielä alle 20 euron. Tämä 9 euroa oli hinta silloin kun oli tämä ”pikkulama” ja metsäteollisuutta pidettiin auringonlaskun alana.

  derHorst

  Mihinkään osakkeeseen ei kannata sijoittaa vain sillä perusteella, että se on laskenut huipustaan 25-35 prosenttia. Osakkeisiin sijoittamisen kaksi elementtiä ovat osinko ja osakkeen arvon kehitys. Jos uskot niiden käyttäytyvän tuottotavoitteesi mukaan, niin silloin kannattaa harkita sijoittamista sen verran kuin kestät riskiä. Mutta ettei homma menisi veikkaamiseksi, niin kannattaa tutustua sijoitettavaan yhtiöön ja toimialaan, jotta voisi etukäteen yrittää ymmärtää mitkä tekijät em. tuottoelementteihin juuri tuossa osakkeessa vaikuttavat. Jos osakesijoittaminen olisi helppoa, niin kukaan ei kävisi päivätöissä.

  tamperelainen

  Jos ei paljon viitsi pörssiä seurata/osaa markkinoita arvottaa,niin hyvä toimintaohje on:Osta ja unohda(holdari) ! Tämä menetelmä on jonkin tutkimuksen mukaan voittanut aktiivia päiväkauppaa käyvät

  Siinä ostetaan hyviä,pitkään pörssissä olleita yhtiöitä,jotka tulouttavat paljon osinkoja.Ostopaikkoina on kurssilaskut.Aina kannattaa muistaa,että pörsissä voi myös tulla tappiota

   

  harrastelija

  Kun lukee noita vanhoja dekkareita, niin aatelisilla on aina sellainen pesämuna joka tuottaa korkoa tai osinkoa niin paljon, että sillä elää.

  ML on antanut laman aikanakin 6 % osuuskorkoa. Jos vuoden yksi hlö pärjää kohtuudella vaikkapa 30000 €:lla, eihän sitä tarvitse jättää metsärahoja kuin n. puoli milliä!

  Vakuutusyhtiö lupasi 8 – 10 %:n tuoton, joten sinne riittää 300 – 375 tonnia! Jos vielä nostaa vain pääomaa, niin ei mene veroakaan!

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 676 total)