Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 676)
 • Kannattako sijoittaa?

  Merkitty: 

  Arvoisat metsänomistajat

  Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

  Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

 • Metsäkupsa

  Ainahan niitäkin löytyy,jotka ostavat kalliilla ja myyvät tai joutuvat myymään tappiolla.Valtaosa on kyllä toista maata ja viimevuodeltakin ilmeisesti n.13 miljardia osinkoa  yritykset jakavat,josta valtaosa kylläkin menee ulkomaisille sijoittajille.

  Tolopainen

  Warren Buhvetti lupasi miljoona dollaria sijoittajalle joka voitta osake poiminalla indeksin ja voitti vedon. Piensikottaja hävlää aina indeksille vaikka kuvittelisi olevansa oikea gold finger.

  Puu Hastelija

  Taisi tuo veto koskea rahastoja ja oliko vielä hedgerahastoja kulujen jälkeen 5v ajanjaksolta. Löytyy varmasti tuosta juttuja. Ja tiedät varmasti hyvin, että tarpeeksi monta lantinheittäjää kun otetaan, löytyy se huippu, joka pystyy heittämään kruunan 20x peräkkäin.

  Tolopainen

  Niin taisi olla koska hän halveksi rahastoja. Nehän yleensä hyödyttävät eniten pankkeja. Hän suosii osakepoimintaa, mutta tavallisen piensijoittajan ei kannata matkia, rahat loppuu eräänä päivänä.

  pihkatappi

  Ammattimainen pelaaminen warranttien, muiden viputuotteiden ja syklisten osakkeiden kanssa ostamalla ja myymällä voi tuottaa moninkertaisesti indeksiin nähden. Sijoittajalla menee hyvin kun laskusuhdanteessa osakkeita ei ole, ammattipeluri tuplaa rahansa muutaman kuukauden pörssin pulkkamäessä.

  Tolopainen

  No siitä vain pelailemaan, jos on niin helppoa. Warranttien liikkeelelaskijat ovat pankkeja, jotka eivät sellaisia pelejä rakenna joilla menettäisivät rahaa. Kun tulee liian suuri muutos ja uhkaavat hävitä, warrantti mitätöityy tai juoksuaika menee umpeen. Pörssimarkkinoilla 99% pelureista menettää rahansa.  Ammatti sijoittajat tekevät pääasiassa pitkäaikaissijoituksia ja kaupat tekevät pienillä panoksilla, korkeintaan 5% salkun arvosta.

  pihkatappi

  En sanonut että on helppoa, vaatii perehtymistä. Harrastin noitakin jotain 6 vuotta sitten, aikaa meni paljon ruudun ääressä ja kyllästyin. Voitolla olen warranttien osalta. Pahimman turskan tein Seadrillillä holdaamalla, kymppitonni siinä tärvääntyi, kun lasku ei vaan loppunut.

  No ostin nyt joululomalla taas noita hieman parempia öljynporausyhtiöitä, laitoin sen kymppitonnin, pari tonnia on arvo lisääntynyt. Voi tietysti kääntyä jo tänään tai oliko se toissapäivänä. Nuo kannattaa ostaa jenkkipörssistä, perehtyä todella tarkoin ja silti myyntinappi ei ole huono valinta. Laitoin myös Esson (xom) osakkeita, Storaensoa, Nordeaa, nokian renkaita ja yhtä Bdc yhtiötä salkkuun, muutamalla tonnilla kutakin, eli laadukkaita yhtiöitä joissa arvostus laskenut omastamielestä ilman perustetta. Laskevat tietysti vielä ja itseasiassa jos nousevat liian nopeasti ja kaikki vaan jauhaa tuosta lamasta joka tuutissa, niin myyn sitten kaikki ja ostan olutta ja makkaraa ja liityn kuoroon.

  Mihin nuo jenkit muutoin tunkevat ne dollarinsa, niitä on nyt painettu vuosivuodelta exponenttiaalisesti lisää.

  Puu Hastelija

  ”Kun tulee liian suuri muutos ja uhkaavat hävitä, warrantti mitätöityy tai juoksuaika menee umpeen.”

  No ei tuo nyt ihan noinkaan mene. Ensinnäkään warrantin juoksuajan umpeutuminen ei tule yllätyksenä, se näkyy suoraan lapun tiedoista. Jos warranttisi mitätöityy, niin olet luultavimmin sekaantunut turbowarranttiin, liike on ollut väärään suuntaan ja warrantti on saavuttanut knock-out tasonsa ja erääntynyt arvottomana ennenaikaisesti.

  Se, mitä luultavammin tuollaisessa voimakkaassa kurssiheilahduksessa tapahtuu on, että markkinatakaaja (yleensä liikkeellelaskija) katoaa laidoilta joksikin aikaa, eikä lapuille löydy silloin ostajaa.

  Teoriassa nuo laput sopivat lyhytaikaiseen näkemyksen ottoon/salkun suojaukseen (aika-arvo) ,   mutta eivät pitkäjänteiseen hitaaseen vaurastumiseen. Ja itse en todellakaan osaa laskea/määritellä warrantin arvoa.

  tamperelainen

  Pihkatapin tavoin moni suomalainen osti Oslon pörssistä SeaDrilliä ja kurssin laskiessa lisäsivät omistusta uskoen öljyn hinnan nousuun.Itse kärsin tappiot Polarcus-nimisestä firmasta.

  Tolopainen

  Viputuotteilla piensijoittaja häviää varmasti samoin treidaamalla. Jos sitä eläkettä varten haluaa säästää varmin on metsäpuolella ottaa eläkevakuutus, kyllä sieltä joka kuukausi on tullut rahaa jo vuosia. Osakesijoituksista ei euroakaan siinä on aika iso ero onko pääomien menetysriski vai eikö ole.

  Piensijoittaja ei noihin keskimääräisiin osakemarkkinoiden tuottoihin pääse koskaan. Kun ostot ja myynnit eivät osu oikeisiin aikoihin. Jos sijoitustoimilla pääsee viidenneksen tuottoihin verrattuna indeksiin voi olla tyytyväinen. Paras tulos tietenkin tulee tuolla perintösalkulla josta ei myydä mitään vaan ostetaan joka vuosi lisää. Tappiollisia myyntejä ei silloin tule mutta ei ole rahatkaan omassa käytössä. Yleensä rahamiehet elää köyhästi vanhoissa perikunnan asunnoissa, ajavat vanhoilla autoilla eivät reissaa. Ei rahaa muuten jää sijoitettavaksi, eikä sitten elintapojaan pysty enää vanhempana muuttamaan eli eläkesäästöt jäävät käyttämättä, ei niitä edes tarvitse kyllä työeläke riittää nykyisin. Eläke säästämiseksi riittää kun säästää omistusasunnon ja muutaman kuukauden menoja vastaavan summan tilille. Piensijoittajan verotus on ankaraa, mitkään muut ryhmät eivät maksa niin paljon veroja sijoitusten tuotosta kuin he, osinkojen keskimääräinen veroprosentti on neljä, piensijoittajilla 25%. Piensijoittaja kuuluu valtion lypsylehmiin autoilijoiden ohella. Sieltä otetaan mistä se vähänkin on mahdollista yhteiseen pohjattomaan kassaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 676)