Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Tämä aihe sisältää 494 vastausta, 51 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Tolopainen 1 päivä sitten.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 494)
 • Kannattako sijoittaa?

  Arvoisat metsänomistajat

  Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

  Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

 • pihkatappi pihkatappi

  Pörssiverolla tuo robottikauppa saataisiin kuriin. Robotit tekevät valtavasti edestakaista kauppaa, jolla saadaan päivittäin ehkä vain muutamalta pelokkaalta tietyt osakkeet halvalla pois tai myytyä mahdollisimman kalliilla tietyt laput pois ja samalla robotti huolehtii omistajansa viputuotteen tuloksesta. Jokaiseen pörssin ostoon ja myyntiin, vaikka 0,5% vero ja tuosta vastenmielisestä turhanpäiväisyydestä (robottien venkutus) päästäisiin. Osinkotuottoa tai myyntivoittoa ei tietenkään pidä lisäverottaa, mutta olisiko transaktio-vero hyvä pieni lisä, pankithan siinä menettäisivät tulojaan, joku pankki ehkä kaatuisi, mutta pörssi olisi jatkossa ehkä ennustettavampi tai muutoin mielekkäämpi.

  Piensijoittaja kuitenkin voi hyötyä tuosta robottikaupasta ja shorttien asettelusta, jos vain säilyy maltti. Kurssin manipuloinnin osuessa omiin omistuksiin, voi tarjoutua tilaisuus hankkia lisää mieleisiä lappuja edullisesti. Sillä on kuitenkin merkitystä, montako osaketta sillä toimintatonnilla saa.

  Tolopainen

  Noista pörssiveroista ei kannata puhuakaan, ei ne kuitenkaan tule koskaan toteutumaan. Jos näin mitättömillä  markkinoilla laitetaan kapuloita rattaisiin kaupat tehdään muualla. Ja sijoittajat vievät miljardinsa pois. Sellaista ei voi verottaa, jonka verotuksen voi lopettaa nykäisemällä töpselin seinästä.

  Aimo Jortikka

  Tuttu firma tuo TJgroup, itsekin omistin aikoinaan. Sitten 10 vuotta myöhemmin kun prosessi oli mennyt kaikkien oikeusasteiden läpi firman pääjehut T ja J tuomittiin vankilaan pariksi vuodeksi sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Varmaan kannatti kun äijät teki satojen miljoonien voitot.

  Planter Planter

  TJ oli 2000-luvun vaihteen teknohuuman ”parhaita” vedätyksiä. Vipuun meni mm. Kauppalehti, joka löi lisää löylyä. Itse omistin yhden vuorokauden, myin pois kun nousi 13%.

  Pörssissä saa huijata mielinmäärin, voi tehdä leikisti bisnestä ja ”kasvaa” kovin. Pistää rahat taskuunsa ja hups, eivät liiketoimet onnistuneetkaan. Kannattaa osakeannissa kiinnittää huomio siihen onko kyseesä anti, jolla kerätään firmalle rahaa tai vain myynti, jolla omistajat myyvät kovaan hintaan omia osakkeitaan, kun firma on viritetty hyvältä näyttävään kuntoon.

  Tuo sisäpiiritiedon väärinkäyttö taitaa olla ainoa, josta voi saada pienen tuomion.

  pikkutukki

  Pörssi on vedonlyöntiä .

  Tolopainen

  Joku pikkutekno jota omistin nousi lähes 50% vuorokaudessa. Sitten erehdyin shorttaamaan jotain älyttömän hintaista nakkaria joka antoikin jonkin tyjänpäiväisen tiedotteen ja myyntilaita katosi vähäksi aikaa. Jokaisen sijoittajan pitää kokeilla lyhyeksi myyntiä, niin näkee miten sijoittaminen saa  veret kietämään. Niin se yhtiö oli proha Pekka Pereen perustama.

  MJO

  MJO analysoi nykytilannetta hyvin, mutta unohtaa että puusta tehdään nyt ja etenkin tulevaisuudessa paljon muutakin kuin sellua ja lankkua. Sellussakin on hyvät kasvunäkymät.

  Totta A.Jalkanen. Uusia metsäteollisuuteen liittyviä innovaatioita tulee kokoajan lisää, mutta siitä on yleensä (useita vuosia) pitkä matka, ennenkuin se kasvaa suureksi ja voittoa tuottavaksi hyödykkeeksi. Uusia keksintöjä on paljon, mutta mikä niistä lyö läpi ja kuka niiden markkinat lopulta voittaa. Kukaan ei tiedä onko perinteinen metsäjätti vai ihan uusi tulokas..

  Enkä minä asiaa unohtanut. Minähän kirjoitin. Minä en usko (lue en tiedä) metsäosakkeissa kovin suuria nousuja olisi tuloillaan. Sellun toimitukset voivat hyvinkin vielä kasvaa, mutta kuinka kauan ja kuinka todennäköisesti?

  Kukaan ei tiedä, onko UPM aikaisemmin alle 15e vai yli 40e. En minä ainakaan tiedä.

   

  Planter Planter

  Prohalla oli sentään jotain liiketoimintaakin, taitaa olla hengissä Dovre nimellä. Sitäkin tuli omistettua muutama päivä ja myytyä tappiolla. Silloin Helsingin kaduilla oli satojen metrien jono, kun ”tuulipuvut” jonottivat Satama Interactiven osakkkeita. Toimittaja kyseli jonolaisilta mihin aikovat käyttää rahat….vene…auto..mökkiremontti. Oli luotu sellainen mielikuva, että jonotettiin rahaa.

  Tolopainen

  Oli nuo aikoja. Jenkkilässä iso perinteiseen teollisuuteen sijoittava rahasto lopetti toimintansa ja pyysi sijoittajilta anteeksiksi. Teollisuus osakkeet eivät olleet yhtään mitään tekoihin verrattuna, jotka lensivät ja perinteinen teollisuus laski. Ihmiset haluavat uskoa hyviin tarinoihin.

  pihkatappi pihkatappi

  Katsoin nyt tuota vertailua indeksiin. Hex25 on pärjännyt hyvin, joulusta noussut 10%. Samalla omasalkku välppäyksineen ja valtavien kaupankäyntikulujen kanssa on noussut 20%. Laiskahko aktiivinen kaupankäynti toiminut vahingossa? Toisaalta ostamalla 27.12. Storaensoa olisi tulos nyt sama +20%. Ensimmäiset ostokset joulun jälkeen tuottivat hyvin heti, jos katsotaan vain tämän vuoden tuottoa, indeksi jää vain 2%. Ja jos myy kaikki nyt, kaupankäyntikulut pienentävät hieman tuottoa. Tolopaisen väite, että indeksille häviää aina, on kuitenkin ihan höpöjuttua, joku voittaa indeksin vahingossa joku voi luottaa hyvästä syystä oikeaan hevoseen ja joku tiedostaa milloin pitää osakepainoa pienentää.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 494)