Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Tämä aihe sisältää 593 vastausta, 53 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi A.Jalkanen 1 viikko, 2 päivää sitten.

Esillä 10 vastausta, 471 - 480 (kaikkiaan 593)
 • Kannattako sijoittaa?

  Arvoisat metsänomistajat

  Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

  Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

 • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Öö no pois sieltä Suomalaisesta pankista.

  Eli jos valuutan arvo tippuu niin sitä vaihdetaan turvasatamavaluuttaan ja jos pankissa rahan säilyttäminen maksaa niin vaihdetaan pankkia.

  Maksu talletuksista voi olla pieni sivujuonne jos ennustetaan kristallipallosta valuuttakriisiä 2020-luvulla. Euroja voi vaihtaa mm. Stablecoineihin, joiden arvo ei vaihtele ja ovat pankin takaamia esim. JPmorgan. Eli jos usko loppuu euroalueeseen niin euron arvokin romahtaa kun ekplle syydetään euroja ja se ei niitä halua ja syytää ne systeemiin ja ihmiset ei niitä halua vaan vaihtavat ne kryptoiksi tai jeneiksi. Euron arvon alentuessa ei kukaan halua enää eurovaltioiden lainoja ja euron arvo alkaa romahtaa. Mahdottomia velkataakkoja ei makseta takaisin ja velat nollautuvat euron ladatessa olemasta. Euron arvon aleneminen vain kiihdyttää siirtymistä bitcoineihin. Silloin on kiva olla botcoinin omistaja kun kaikkea saa halvalla.

  Mutta taloudessa on vialla tällähetkellä se, että ohjauskoron pitäisi olla vähintään pari prosenttia ja se ei sitä ole koska poliittisella tahdolla pidetään valtioita pystyssä eikä niiden anneta mennä konkurssiin ja perussyy miksi nollakorot ei stimuloi taloutta tai investointeja on väestönkasvun loppuminen ja väestön ikääntyminen. Valtioiden konkurssi olisi normaali olotila.

  Visakallo Visakallo

  Jos jollain on nyt rahaa ja halu sijottaa, niin kaivontekofirmoihin!

  Tolopainen

  Ajattelin pitää rahani ihan omassa käytössä, metsärahat tietenki A-osuuksiin, vai saako Visa jostain 7% koron ilman markkinariskiä.

  husse

  Aloittaja pähkäili metsäyhtiöihin sijoittamista tammikuussa, kun kurssit pudonneet huipustaan 30%. Nyt elokuussa metsäyhtiöiden kurssit pudonneet vain lisää. Olisiko jo ostojen paikka?

  Pitää vain muistaa, että 60% pudonnut kurssi voi pudota vielä toiset 60%…

  Tolopainen

  Piensijoittajan osakepoiminnat on tuomittu epäonnistumaan, jos sillä rikastuisi, tietenkin rahapiirit sitä harrastaisivat. Nyt osakkeita myydään pää märkänä. Pörssien laskut ovat vasta alussa.

  Uusmetsäläinen

  Ammattiraivoojalla on ilmeisen vastuuton mieltymys bitcoineihin ja muihin kryptovaluuttoihin. Ehkä kannattaa vähän hillitä halujaan ennen kuin rupeaa niillä pelleilemään ymmärtämättä mihin ryhtyy.

  Yleensä rahapolitiikasta jotakin ymmärtävät pitävät niitä lähinnä pyramidihuijauksena ja ennennäkemättömänä talouskuplana. Bitcoinin arvonmääritys on täysin mielivaltaista ja spekulatiivista ilman  minkäänlaista reaalitaloudellista pohjaa. Kupla puhkeaa kun säätely alkaa kiristyä ja luottamus tähän hyvin erikoiseen vaihdannan välineeseen  menetetään.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Mitä näistä suomalaisuuteen kuuluvista asioista tekisin a) istuisin kusiaispesässä b) saunoisin Kaukosen Timon kanssa c) ostaisin Nordean osakkeita? En osaa päättää mikä aiheuttaisi vähiten kipua.

  Husselle sanoisin, että tee kuten Buffet millä on 120miljardia käteistä ja odottelee. Ne rikastuu kenellä on käteistä pohjalla. Nää bileet on jatkuneet jo niin pitkään, että kaikki on jo all in osakeissa. Nyt vaa odotellaan käteisen ja bitcoinin kanssa, laskumarkkina on vasta alkanut.

  Öö jaa noh, goldman sachs anto suosituksen ostaa bitcoinia dipeistä sen nousu potentiaalin vuoksi: https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2019-08-12/a-goldman-sachs-analyst-is-bullish-on-bitcoin-but-is-goldman

  Jos haluaa päivittää tietoja tähän niin kannattaa opetella tulevaisuutta vaikka goldman sachsin sivuilta:

  https://www.goldmansachs.com/insights/pages/blockchain/

  Tolopainen

  Kyllä nyt ottaa ohrakyrsä, pörssikurssit eivät ole lainkaan realistisella tasolla, kun verrtaan tulevaan tuloskehitykseen ja talouden näkymiin. Jenkkilä noussut tänä vuonna lähes 20%,  laskuvaraa on 100%, mutta ei juuri enempää.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Nyt kuumaa kauppatavaraa pörssissä. Näin korkeita pörssikursseja nähdään seuraavan kerran 5:n vuoden päästä. Nordean kurssia on pumpattu globaaleihin kilpailijoihin verrattuna holtittoman suurella osinkoprosentilla kun samaan aikaan muut ovat investoineet kasvuun ja teknologiaan. Nyt kannattaa hyvästellä rahat sillä nousua tulee olemaan tällä sektorilla laskukauden jälkeen niillä, jotka ovat teknologisesti kehittyneempiä.

  Kiina on muuten julkistamassa kohta valtiovetoista kryptovaluuttaa: https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2019-08-12/china-s-pboc-says-its-own-cryptocurrency-is-close-to-release

  Impivaarasta tulee aina välillä terveisiä kryptovaluutoista.

  Visakallo Visakallo

  Kuinkas suurta sijoissalkkua Ammatti Raivooja nykyään pyörittelee?

Esillä 10 vastausta, 471 - 480 (kaikkiaan 593)