Keskustelut Metsänhoito Kannattavuus

  • Tämä aihe sisältää 93 vastausta, 24 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten AvatarR.Ranta toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 93)
  • Kannattavuus

    Merkitty: 

    Voisiko metsälehti, vaikkapa Riikilä, tehdä jutun, miten kannattavuutta  lasketaan ja kannattavuutta voidaan  tarkastella ja vertailla jälkeenpäin. Jotenkin tuntuu että täyttä pöljyyttä  säkenöi palstalla keskustelevat, onko se jotakin outoa rakettititiedettä jota en ymmärrä.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kannatan käytännönläheisiä juttuja kannattavuuden mittaamisesta.

    jees h-valta

    Samaa mieltä A.J:n kanssa. Nämä insinöörihöpinät vähemmälle. Mielestäni olen omilla toimilla saanut tehokkuuskertoimen huippuunsa. Siis suhde pinta-ala/tuotos on huippuluokkaa. Ja paranee vähän onnellakin kun lehtipuu on nousuut arvossa kokoajan huikeasti ylöspäin. Eli jokin vainussa ei ole pettänyt kun systemaattisesti olen muuttanut kuusikoita lehtipuulle. Jo heti metsätaipaleeni alusta lähtien.

    Tomperi

    Käsittääkseni kannattavuuden laskenta liittyy jotenkin laskentatoimen sektorille.

    pihkatappi pihkatappi

    Minun mielestä myös lehden olisi syytä perehdyttää lukijat kannattavuus laskentaan. Onhan siellä lehdessä vaikka mitä asioita käsitelty. Aina kun puhutaan investoinneista, täytyy kannattavuutta jotenkin pohtia ja fiksummat tietysti osaa tuota myös laskea ja sitä laskentoa voisi avata lukijoille. Tottakai ne kannattavuuslaskelmat ovat tulevien muuttujien riepoteltavana, mutta sitä paremmalla syyllä investointien pitää olla laskennallisesti järkeviä päätös hetkellä.

    mehtäukko

    ”…mutta sitä paremmalla syyllä investointien pitää olla laskennallisesti järkeviä päätös hetkellä..” Tästä voimme olla hyvin pitkälle samaa mieltä, ja lisäksi horisontin on oltava sikäli hanskassa, että riepoteltaviin tekijöihin on tietotaitoa ja reagointikykyä. Se ratkaisee kestävyyden maratoonilla.

    pihkatappi pihkatappi

    Kokemuksen tuomaa arvonlisää vaikea Excelissä etukäteen mitata. Tai tulevia tornaadoja.

    Kivelänhanttu

    Olen kuullut sanottavan. Ei korkoa tarvitse ottaa huomioon kun rahat saadaan päätehakkuusta.  Minun mielestä pitää ottaa. Rahat voi laittaa korkotilille, osakkeisiin tai puntariin.  Korkovaatimus tulee vaihtoehtoisesti sijoituksesta.

    Puuhastelija

    No tämmösille toukohousuille kuin minä pitäisi olla ihan perus yksinkertaisia esimerkkejä. Esim. Hehtaarin taimikko, miten se kehittyy eri hoitotöiden ansiosta tai sitten hoitamattomuuden takia.

    Puuki

    N. 30 % enemmän tulee tukkia hoidetusta taimikosta aikanaan kuin hoitamattomasta.  Aikatekijä ja korko on toinen tekijä siinä metsänhoidossa.  On eri asia saako ensimmäisiä tuloja 25 vai 40 vuoden päästä uudistamisesta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Puuhastelija voi lukea aluksi Tapion metsänhoitosuositukset. Sitten alan kirjallisuutta kuten ”Uuden metsänomistajan kirja”.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 93)