Keskustelut Metsänomistus Kartellioikeudenkäynti

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)
 • Kartellioikeudenkäynti

  Puunhintakartellista ei ole kuulunut mitään pitkiin aikoihin. Onko asiasta saatavissa mitään väliaikatietoja?
  Puunhintakartellista tietäminen muistuttaa hieman asfalttikartellia. Metsäpuolella savujaosta tiedettiin yleisesti kymmenien vuosien ajan.

  Helsingin Sanomien mukaan asfaltikartellista tuomitut yritykset väittävät loppusuoralle edenneessä vahingonkorvausoikeudenkäynnissä, että Suomen valtio oli tietoinen kartellista ja oli itsekin siinä mukana. Yhtiöt katsovat tästä syystä, että valtio ei voi vaatia korvauksia, koska se tiesi, miten urakat jaetaan.

 • Puun takaa

  Helsingin Sanomat kertoo Jalasjärven kunnan joutuneen maksumieheksi puukartellijutussaan. Kunta haki Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa Metsäliitolta 191.000 euron korvausta, mutta joutuikin maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikulut, melkein 40.000 euroa. Jalasjärven kuntaa edusti Tammer-juristit. Heidän laskunsa suuruutta ei tässä vaiheessa kerrottu.

  Gla

  Oikeudessa voittaa se, joka esittää uskottavimman tarinan. Ei se, joka on oikeassa. Varmaan monelle isännälle käsittämätön asia, mutta on silti syytä muistaa näissä kartellijutuissa. Kaikki laskelman muuttujat pitää voida osoittaa totuudenmukaisiksi, mikä on käytännössä mahdotonta. Siksi en ole yhtään yllättynyt tuosta tuomiosta.

  hemputtaja

  #### Oikeudessa voittaa se, joka esittää uskottavimman tarinan. Ei se, joka on oikeassa. Varmaan monelle isännälle käsittämätön asia, mutta on silti syytä muistaa näissä kartellijutuissa. Kaikki laskelman muuttujat pitää voida osoittaa totuudenmukaisiksi, mikä on käytännössä mahdotonta. Siksi en ole yhtään yllättynyt tuosta tuomiosta.
  Lähetetty: 2 h, 42 min sitten
  Lähettäjä: Gla ####

  Näin se on ja tunnustan, että kyllä riepoo väärä tuomio (en tarkoita kartellituomioita). Sitä tässä nyt ei välttämättä kuitenkaan ollut. Pääsääntöisesti tuomitaan kuitenkin syylliset.

  Hesarin mukaan kunta ei ollut toimittanut oikeudelle tarpeellista hintatietoa. Mitäpä se raastupa silloin voi muuta kuin tuomita näytön mukaan eli tuomio oli oikea, kun muuta ei todistettu.

  Mahdollisesti kunta oli mokannut.

  Metsäkupsa

  Kartellioikeudenkäynissä ennustan kartellikorvauksien hakijoille mustaa pekkaa.Oikeuden päätöksen sanelee se, miltä asia oikeudenkäynnissä saadaan näyttämään,ei se mitä todellisuudessa on tapahtunut.

  Huippuasianajajat osaavat asiansa ja veikkaan metsäyhtiöiden palkanneet parhaat rautalangan vääntäjät asiamiehikseen.Tuomioksi tulenee,että näyttöä kartellin hintoja alentavasta vaikutuksesta ei ole.On mahdollista ,että jopa nosti niitä.

  Kotka

  Pitkän työuran monipuolisella työkokemuksella, sekä metsänomistajien että puunostajien leivissä, olen nyt metsänomistajana ihmetellyt, miten heppoisin perustein jopa kuntiakin on saatu asiassa käräjätielle. Eihän siinä metsänmyyjillä ole minkäänlaisia ”voittomahdollisuuksia”, koska todisteita mistään kartellien aiheuttamasta puunhinnan pudotuksesta ei ole olemassa. Vertailu naapurimaihin ja alan markkinoihin todistaa päinvastoin, että meillä puun hintataso on seilannut vähän liiankin korkealla, tehtaita ja sahoja on ajettu alas ja investoinnit suuntautuneet ulkomaille.

  Metsänomistajille, jotka ovat erehtyneet antamaan valtakirjan tuolle yhteiskäräjähankkeelle – jota huomasin vuoden 2011 Metsäpäivillä kerättävän – antaisin kyllä neuvon, jos ei ole jo liian myöhäistä: vetäytykää ihmeessä hankkeesta pois, sillä ”voittomahdollisuudet” ovat olemattomat. Itse pitäisin sitä mahdolisena vain täysin alasta ja asiasta ulalla olevan oikeusistuimen tekemänä.

  Martti12

  Tammerjuristit mokasivat täydellisesti Jalasjärvellä.

  Helsingissä käynnistyvä Metsähallituksen käsittely saa seurakseen usean kaupungin ja tämän ”suurisavotta” ryhmän kanteet.

  ”kotka” on tainnut itse olla samassa juonessa. No eihän se sinun vika ole, leiväneteenhän tyttökin antaa tosipaikan tullen kaikkensa.

  Anton Chigurh

  Tämä naurettava juttu on uusi wincapita, jonka kailajärvenä hääräsi lahtonen. Typerimmät lähtivät mukaan. Wincapitaanhan ”sijoitti” jopa entinen puolustusvoimien komentaja heklunttikin.

  Samanlaisia surkimuksia kuin ovat lumikkohypoteesiuskovaisetkin.

  Puun takaa

  HS:n tietojen mukaan myös Miehikkälän- ja Virolahden kunnat ovat oikeudenkäyntikulujen pelossa vetäytymässä kartellijutusta.
  Virolahti on jo sopinut asiasta Stora Enson kanssa.

  Suden jälki

  Olen ehkä vastarannankiiski, .. monessakin asiassa, mutta uskon kuitenkin oikeuden lopulta voittavan.
  Kun kartelliin osallistuvat jo tunnustivat ja eivät edes valittaneet tuomioista, niin peli on selvä. He ovat syyllisiä.
  Yksi käräjäoikeuden päätös tämän kokoluokan asiassa ei merkitse mitään. Tuleeko korkeimmasta suuntaan tai toiseen, niin tämä viedään Eurooppaan asti ja siellä pohditaan saako näin tehdä.
  Poisvetäytyneiden korvauksista ei puhuta metsäyhtiöt puhu ääneen.
  Korvaukset tulevat ajallaan ja se on kuitenkin hakenusten perusteella vain kymmeniä miljoonia euroja. Suurin sakko luultavasti on miljardeja euroja, joka menee EU vajavaiseen kassaan varoituksena muille.

  metsänvartija

  Hyvä veli…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)