Keskustelut Metsänomistus Kasetti soraa?

 • Tämä aihe sisältää 37 vastausta, 21 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten AvatarJätkä toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 37)
 • Kasetti soraa?

  Moi,

  Olen hieman ummikko näissä asioissa ja kysyisinkin viisaammilta. Eli tiehen tullut painumia ja pitäisi soraa tielle ajaa. Paljonko yhdessä kasetissa on soraa? Ja kuinka pitkälle matkalle (noin arvio) tuo kasetillinen riittää, jos painumat eivät aivan hirveän pahat ole? Minkähintainen tuo kasetillinen soraa on? Mitä eroja eri sorilla on? Mitkä ovat yleisimpiä tuohon pintakerrokseen?

  Kiitos jo oikein paljon!

  Terv,
  Uusi metsänomistaja

 • MaalaisSeppo

  Meidän tiepätkä kestää murskeen ajon vasta kesäkuussa, jolloin vauhtiveikot lähtevät liikkeelle. Elo- syyskuun vaihteeseen ovat häipyneet, jolloin on sopiva hetki murskeen levitykseen. Tien vakikäyttäjät ajavat hiljaisesti ja näin murske ehtii painua tiehen ennen lumikelejä. Ainakinme olemme havainneet ko. marssijärjestyksen sopivaksi.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Itse olen päätynyt käyttämään 32 mm kalliomursketta varsinaisilla metsäautoteilläni.Kantaa hyvin ja heinettyy vähemmän,lanakaan ei tukkeennu ”heinä/havumällistä”.Soranajani ajaa minulle kuutiokaupalla,joka on 15-17€ motilta ja kasetissa tulee etu- 16 ja perälootassa 13= yht.29 kuutiota.Riittävyys riippuu maton paksuudesta,kuin pitkälti piisaa.Tämä tavara on kovaa painavaa kalliota,kesällä asfalttiasema käytti samaista kalliomurketta valtiontien päälystämiseen.

  Jätkä

  Meilläpäin tien penkka jäätyy talvella ilmeisen tukevasti ja kun lumi sulaa, myös tien pinta sulaa. Siihen kun vetää murskematon, niin on ihan sama paljonko auto painaa, sen rengas ei painu jäätyneeseen runkoon. Lisäksi pintaa voidaan ajaa pätkittäin, ensin peltoaukeille, jotka alkavat sulaa nopeammin ja lopuksi varjoisempiin kohtiin.

  Meillä asuu sora-autoilija molempien tiekohteiden varressa, joten murske kulkee täsmäkuljetuksina jopa niin, että aamukylmäsen aikaan viedään mursketta paikkaan, jonne ei enää iltapäivällä raatsi ajaa.

  Lisäksi tuo Murskekuski jyrää murskeen pintaan ajamalla eri kohtia pitkin.
  Annan täydet 10 pistettä heille ja lisäksi papukaijamerkin rintaan laitettavaksi.

  Visakallo Visakallo

  Kalliomurskeen saatavuuden parantuminen on mahdollistanut aidosti ympärivuotiseen käyttöön soveltuvien metsäteiden rakentamisen ja ylläpidon kohtuuhintaan.
  Soraluvat ovat nykyisin kiven alla, joten kalliomurske on lisännyt markkinaosuuttaan ja kilpailu on laskenut hintojakin.
  Toivotaan, että näin voisi olla myös jatkossa, eikä city-änkyrät alkaisi terrorisoida tätäkin.

  MIKANDER

  Ei luonnonsoraa enää ole järkevänajomatkan päässä
  Kalliomursketta kiviaineksenkoko makuasia tielle
  6-12.millinnenok hyväajella autolla Nykysinkasettiyhdistelmät
  ON mitoiettu 76.tonninkokonaispainolle eli veturi on 4.akselinen
  Perävaunu 5.akselinen

  oksapuu

  Ei soraa vaan mursketta…

  Pintaan 0-16mm, metsäautotielle 0-32mm ja tukkirekan tuhoamalle
  0-90mm. Hinta noin 400€ / kasetti, vaihtelee koon mukaan.

  Karkea murske kantaa ja lopettaa hevosliikenteen…

  Jätkä

  Käytiin Asikkalassa Tapion tietyömaalla katsomassa, kun siellä oli Moreenimurskain töissä. Tie oli linjattu pieniä moreeninyppylöitä pitkin ja kaivukone pisti ojaa kummallekin puolelle nostellen ojamaat järeän pyörökuormaajan päällä olevaan murskaan. Sinne meni vielä yli kolmekymmentä senttiset kivetkin.
  Pyöräkuormaajan kauhalla sai kannettua tuota tuotosta notkopaikkoihin ja näin tuli komea tie ja halvalla vakuutti Tapion teknikko.

  Horjumaton Horjumaton

  *** Murskettakin on monenlaista. Itse tykkään kalliomurskeesta. Sitä kun hivauttaa 120 t / km , niin saa jo hyvät pohjat liikennöidä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Varmaa se kalliomurske on parasta, mutta meilläpäin kyllä murskeena on tavallisesti hiekan ja soran joukosta seulotuista kivista tehty murske. Hyvää on sekin soraan verrattuna. Tosin soraakin on kovin monenlaista, meilläpäin ns punainen sora on aika teräväsärmäistä sekin ja siten hyvää tiehen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  pikkutukki

  Onko murske ja sepeli erilaisia tuotteita tiehen ? Kumpi parempi ?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 37)