Keskustelut Puukauppa Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

Esillä 10 vastausta, 941 - 950 (kaikkiaan 969)
 • Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

  ” Turun hovioikeus kääntyi metsänomistajan kannalle.”  Metsänomistaja pystyin esittämään näytön siitä, että tukisaannon vähyys johtui väärästä katkonnasta.  Tämä on iso ja hyödyllinen ennakkotapaus kaikille metsänomistajille, ja siitä miten kannattaa järjestää hakkuunaikainen valvonta.

  Minkälaisia ajatuksia päätös toi mieleen palstalaisissa ja onko omalle työmaalle sattunut piirteitä virheellisestä katkonnasta ?

 • Per Ä Reikäs

  Niin oikein tiedä tapausta,mutta sen ettei kieroista puista tule suoria,katkoi ne miten tahansa.

  Metsäkupsa

  Kuka ei ole katkontaan tyytyväinen, vaan tuntee firman huijaavan, niin voisi harkita oman sahan perustamista kimpassa muiden vastaavaa kokeneiden kanssa.Leimikot jotka olisi kuvattava etukäteen maanomistajan luottamuksen varmistamiseksi ja kierojen puiden suoruuden selvittämiseksi sopia aloittelevalle firmalle. Myös metsäyhtiöt voisivat vältellä katkontakiistametsijä, jolloin uudelle tulokkaalle jäisi leimikoita. Mhy voisi valtakirjalla välittää ja samalla valvoa katkontaa rahallista korvausta vastaan. Eiköhän silloin kiistat hoituisi ja arvailuille jäisi vähemmän tilaa, joskin jotkut tulevat petetyiksi mielestää jatkuvasti.

  jees h-valta

  No joo, siinä tosiaan näillä palstoillakin kunnostautuneita kyllä piisaa. Yksi tietty yli muiden ja joku kopeaa opeakin voisi siitä syyttää. Kuten aiemmin jo mainitsin taitaa johtuma olla omista taipumuksista tyrkkäävää laatua.

  Jovain

  Menee juuri päinvastoin, tehdään hyvää puukauppaa ja hyvässä hengessä. Olisiko kade vai mikä oli, eihän huonosta palvelusta kannata maksaa, ei yleensäkään siitä, että saa maksaa ja vielä siitä hyvästä että menettää tilistä, niin kuin tämänkin osion kiista osoittaa. Saahan sitä itse kukin tehdä minkälaista kauppaa hyvänsä ja saa kehua miten tuottoisaa se olikaan, mutta ei kannata väheksyä sitäkään, että puu on halpaa ja sen tuottaminen on kallista?

  jees h-valta

  Sen puun tuottaminen on luonnon hommaa eikä se meille nyt niin kovin kallista ole. Älä höpäjä Jovain! Puu on maailmanmarkkinoilta hintansa hakenut ja se elää lähes viikoittain. Joten markkinatalous toimii ja me puuntuottajat olemme siihen sopeutuneet. Mikä sinä olet Jovain?

  Jovain

  Puun tuottamisen hinta ja puun maailmanmarkkina hinta ovat eri asioita, niitä ei voi verrata. Puun tuottaminen on edelleen kallista Suomessa. Vaikea siihen on sopeutua puun alhaiseen hintaan. Siitä syystä en kannata puun tuottamisen kollektiivitaloutta. Kannatan mieluummin avointa markkinataloutta.

  A.Jalkanen

  Mitä on kollektiivitalous puun tuottamisessa?

  jees h-valta

  Se on taas Jovainin kommunismin kammoa. Joka on kyllä aika kaukana suomen metsätaloudesta! Siis kommunismi ja yhtä kaukana taitaa olla Jovain!

  Jovain

  Jees tarkoittaa vassuja, joiden osalta on todettava, että tekevät myös vastuullista politiikkaa. Sitä eivät kaikki vasemmalla tee, vaan jakavat surutta rahaa hyvinvointiin ja mistäs muualta sitä otetaan kuin puusta. Kollektiivin korruptoitunut perintä ei useinkaan riitä, vaan otetaan vielä ”tuhtaata” muodossa jos toisessa. Sen tämäkin keskusteluosio osoittaa.

  jees h-valta

  Olisko kovastikkin esimerkkejä moisesta ”tuhtaasta” Jovainilla? Ja meidän keskustelummeko sen (mitä se liekin) sitten vielä osoittaa.

Esillä 10 vastausta, 941 - 950 (kaikkiaan 969)