Keskustelut Metsänhoito käytäväharvennus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 62)
 • käytäväharvennus

  Metsälehdessä esiteltiin käytäväharvennus, joka lisäisi ensiharvennuksen kannattavuutta. Moto-kuski hakkaisi ensiharvennuksella metrin tai kahden metrin käytäviä ilman puuvalintaa. Ensiharvennustili kasvaisi ja tulevaisuuden tukeista osa tuloutuisi jo tässä vaiheessa ja mutkaiset rungot jäävät kasvamaan kuitupuuta tuleviin hakkuisiin ja tukkipuuksi kehittyy ehkä 600 runkoa.

  Samaan aikaan on ollut kirjoitus että laatuharvennus on metsänomistajalle taloudellisempi, kuin myöhennetty harvennus. Eli laatuharvennus tehdään, kun puusto on vielä melko pientä ja siinä voidaan poistaa silloin paksuoksaisia isompia puita ja tietysti aivan pieniä alle jääneitä puita. Tietysti harvennuksen tulo on melko onneton, mutta aikaisin tehdyn harvennuksen jälkeen hyvälaatuisessa puustossa on tuhat tukkipuuksi kehittyvää runkoa hehtaarilla.

  Kumman harvennusmallin sinä valitset, jos laatuharvennuksesta saa 200 euroa vai jos käytäväharvennuksesta 10 vuotta myöhemmin 1200 euroa?

 • Menninkäinen

  Laatu ja ajoissa.

  arto

  Jokainen tyylilään…..Meillä kasvatetaan laatua. Tulossa pylväs männikkö lopuista. Osto miehet tykkää.

  Jätkä

  Mies ei tiedä, mitä sana laatu tarkoittaa.

  arto

  Ai niin sinä tiedät kaiken…..Pitihän se arvata.

  oksapuu

  Jaahas…

  Tuossa arton harvennus-männikössä puunkoko lienee yli 100litraa. Kakkosharvennuksena myytävissä, tukinhinta 52€ paikkeilla? Jos tuon myyntiä nyt kauan panttaa niin hakkuun jälkeen tuppaa tulemaan tuulenkaatoja (aukko) 🙁

  Jätkä

  Jokin on kuitenkin pielessä, jos ensiharvennuksesta lähtee ihan oikeita tukkeja = 46 dm ja minimi latva 15 cm.

  arto

  Kaikki jonkin mielestä väärin, kaikki mitä kirjoitan sama virsi…..

  oksapuu

  Ei ole virsi…

  Kokemuksella sanon että harvenna sitä yli 100 l ensiharvennus- männikköä kevyellä kädellä. Tuossa ollaan raakasti myöhässä ja ongelmia tulee…

  Jätkä

  Kun ensiharvennusta tehdään männikössä, josta poistuvista puista saa tehtyä tukkipöllit aina tyvestä, niin ollaan raiskaamassa puustoa,  jonka päävaltapuissa on ensimmäisen 46 dm:n  osuudessa puuta vähintään sata litraa, eli runko on vähintään 150 litrainen.

  Vähintään omituinen ensiharvennus, ellei samalla ole tarkoitus tehdä yläharvennusta, tai oikeammin harsintaa.

  mehtäukko

  Ei ole vaihto-ehtona käytävä harvennusta. Meikän ajattelussa sillä nyhtäistään mattoa tukkitavoitteellisessa puun tuotannossa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 62)