Keskustelut Metsänhoito Käytetyn raivaussahan ostaminen

  • Tämä aihe sisältää 86 vastausta, 22 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten AvatarJätkäpätkä toimesta.
Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 79)
  • Käytetyn raivaussahan ostaminen

    Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon käytetyn raivurin ostamisessa, vai voiko mitään muuta nähdä kuin että päällisinpuolin siisti eikä tietysti kovin vanhaa kannata ostaa? Uutta ei raaskisi ostaa kun käyttötarvetta tonttimaan pajukkojen ja heinän raivausta, pienen muutaman kymmenen hehtaarin metsätilan hoitoa, jossa ei isompia raivuita heti tiedossakaan. Koko siinä 40 kuution luokkaa tai hieman yli.

  • jees h-valta

    Nykyterille näytä se teroitus kovin merkittävää roolia näyttelevän. Normaali vanhanajan pelliteriä taida edes kukaan ostaa enää. Kyllä nuokin molemmat sahat on jo asiallisella terällä varustettuja ja veikkaan ettei pojjatkaan ole kertaakaan muutaman hehtaarin aikana teränneet. En ole kyllä huomannut kysäistä mutta hyvinpä näytti koivua ja mäntyä lakoavan. Jätkä siellä sitten korpikuusen kannolla varpaitaan harittelee vanhaan tahtiin.

    Jätkä

    Onkin varmasti parasta, kun ei ymmärrä terän teroituksesta mitään, käyttää teriä, joita ei itse kertakaikkiaan voi terottaa päin persettä.

    Teroitustaito on kuitenkin laji – joka ei koskaan kaikilta onnistu. On tyyppejä, jotka eivät kerrassaan tajua, millainen terän särmä on silloin, kun lastu lähtee kevyesti.

    Kovapalaterän terävänäkesto on testattu jo kymmeniä vuosia sahalaitoksien pyörösahoissa. Kun haritusterä teroitetaan tunnin välein, kovapala teroitetaan neljän tunnin välein.

    Jos ei teroiteta, leikkuuteho laskee.

    Veikkaampa, ettei Jeessi ole hankkinut kovapalaterän teroitusvälineitä, jotka toimisivat.

    MJO

    Jesse vain todistaa viesti viestiltä osaamattomuuttaan.

    Jätkä

    Kannattaisi Jeessin patistaa työtön rakennusurakoitsija-poika koulutettavaksi. Ehkä siellä Kullaallakin jotain saadaan oppimaan, vaikka kovapäistä sukua onkin.

    Jeessin suhteen mahdollisuudet ovat jo menneet.

    arto arto

    Kun haritusterä teroitetaan tunnin välein, kovapala teroitetaan neljän tunnin välein.
    Jos ei teroiteta, leikkuuteho laskee…………Tulkaa nykyaikaan. kovapala terä kestää pitkään teroittamatta. Metsälehtikin testasi 4 viikkoa teroittamatta. Meneehän viikko peltiterälläkin. Eikä leikuuteho laske. Se on tutkittu.

    MJO

    Tarkoitatko Arto, että peltiterällä voi sahata viikon, eikä leikkuuteho laskisi?

    Tuo on kyllä täyttä tuubaa.

    Metsuri motokuski

    Voihan se arto viikon vingutella samalla teroituksella mutta itse kun työkseni kesät raivaan niin vähintään kerran päivässä terän teroitan. En myöskään teroita terää joka tankillisella vaikka terästä se huipputervävyys poistuukin tankillisen jälkeen. Itse olen huomannut että työn tulokseen ei ole juurikaan merkitystä onko terä ihan huipputikissä jatkuvasti vai muuten hyvässä kunnossa. Ymmärrän silloin jos poistettava puusto on kohtuullisen järeää raivaussaahalle niin teroitusvälejä on lisättävä. Samoin harituksen tarkistan aina kerran viikossa (yleensä perjantai) kun teen muutenkin sahaan suuremman puhdistushuollon. Tuo teroitus ei nyt ole mitään ”rakettitiedettä” joten siitä on turhaan tehdä kovin suurta asiaa. Enemmänkin kiinnittäisin huomiota sahaustekniikkaan jota kyllä liiotellaan sitäkin varsinkin alan opettajien toimesta.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Minä en ainakaan aio ostaa kovapala terää raivuriin. Sen verran kiviäkin löytyy että se tylsyy kuitenkin sekin. Raivurin peltiterän minäkin saan mieleisekseni, yksi tärkeä asia siinä on haritus. Moottorisan terääkin olen viilannut jo viitisen kymmentä vuotta, mutta lopputulokseen en kuitenkaan ihan tyytyväinen tahdo olla. Toki saan lastun lentämään minäkin, mutta kuitenkin, kyllä joku osaa sen homman paremmin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    arto arto

    Siinä ei auta Savolainen Urea-aivoisuuskaan. Kovapalterä on teroitettava neljän tunnin välein, sekään ei anna armoa, kun se on tylsistynyt.
    Aivan samat lainalaisuudet pätevät Raivurin teräänkin. Jopa artokin heikkona hetkenään tunnusti, että teroituksen jälkeen terä pysyy maukkaimmillaan reilun tankillisen. ………….Ehkä sinun pitäisi käydä siellä terän teroitus kurssilla. Saisit paremman terän sahaasi.  Muuten olen tienanut kyseisellä teroitus jutulla jo liki 20v. Mistä revit minun tunnustuksia.  Kuvitteletko päässäsi. En ole ainakaan täällä kirjoitellut tuollalailla. Minulla ei ole heikkoja hetkiä olen vahva persoona.

    husku550xp

    Itsellä on tapana joka tankillisen jälkeen viilata. Yksi kevyt pyyhkäisy 6,3mm viilalla joka hampaalle. Eipä tuohon mene itsellä kuin noin minuutti, ehkä jopa alle niin viilaus tehty. Sahaaminen paljon miellyttävämpää kun on oikein terävä ja sahan voimansiirtokin tykkää.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 79)