Keskustelut Luonto Kemin sellutehdas

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 73)
 • Kemin sellutehdas

  Lapin ELY-keskus antoi tehtaasta lausunnon. Lausunnon perusteella, pilkkimiehet ja -naiset voivat kaataa hankkeen. Ely-keskukselta linjakas ratkaisu. Kiitos virkamiehille.

 • Scientist Scientist

  ”Virkamies” ei taida tietää, että Ely-keskus ei ympäristöluvasta päätä näin ison hankkeen kohdalla. Päättävä elin on Aluehallintovirasto. Ely-keskus voi antaa vain yhden lausunnon monista ja sitten myöhemmin sen tehtävä on valvoa ympäristölupaa.

  mehtäukko

  Eli esiintyvä ”virkamies” on kuin onkin trolli! 

  Visakallo Visakallo

  ”Virkamies” saattaa olla entinen virkamies, joka purkaa nyt henkilökohtaista katkeruuttaan täällä palstalla.

  Apli

  Empä olisi ollenkaan varma saako Kemin tehdas ympäristölupaansa, ja jos saa voi se olla mahdoton investoinnin kannalta, tässä maassa jyllää nyt uudet ajattelutavat, valitettavasti!

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Usein ympäristölupaehdot lähentelee tosiaan mahdotonta investoinnin toteuttajan näkökulmasta. Kemin tapauksessa on kotimaisen metsänomistajalähtöisen yrityksen hanke , joka olisi tarkoitus toteuttaa jo teolliselle tontille. Joten ennuste on nykyoloissakin toiveikas.  Jos sijoituspaikka olisi neitselistä luonnontilaista aluetta ja investoija ulkolainen yritys, niin kyllä tehdas jäisi Suomeen tulematta. Etelä-amerikoissa löytyy paljon kannatavampia ja investointiystävällisiä maita. Joissa toimeentulo ja työpaikat etusijalla, toisin kuin meillä nykyisin.

  derHorst

  Kyllähän Kemin tehdas luvan saa, jos sitä haetaan. Tuo korvaisi vanhan tehtaan ja sen takia päästöt eivät muodostu luvan esteeksi. Eri tilanne kuin Kuopiossa.

  Nythän on alettu oikeuskäytännössä pikku hiljaa siirtyä aluepolitiikasta ympäristön suojeluun, mikä on hyvä asia. Vaikka se ei tällä palstalla kehuja kerääkään. Kun on kannattava hanke, niin silloin nuo ympäristöasiatkin pystytään laittamaan kuntoon. Huonoilla / kannattamattomilla hankkeilla eri juttu, kuten Talvivaarassa.

  Vanhoille sellutehtaille muodostuu ihan uutta arvoa, kun katsotaan asiaa vähän pelkkää tuotantoa laajemmalti. Vanhan luvan (ympäristön kannalta surkeat ja toimijan kannalta hyvät) ehdot muodostunevat tulevaisuudessa kullan arvoisiksi. Sen takia kaikkea vähän heikoimmin kannattavaa tuotantoa ei ehkä kannata ajaa puritaanisesti alas, jos se kytkeytyy isomman kombinaatin toimintaan. Sisämaan laitoksia ei ehkä enempää ajetakaan alas ja tuo kääntyy suomalaisen metsänomistajan eduksi pitkällä aikavälillä.

  Eli ennen kuin teilaa lupamääräyksiä tai oikeuden päätöksiä huoltoaseman pöydissä, niin kannattaa pohdiskella asioita vähän laajemmissa asiayhteyksissä.

  Virkamies

  AVI:n on pakko ottaa ELY-keskuksen lausunto vakavasti. Muutoin lupapäätöksen valittajille tulee unelmatapaus.

  MG (MF) ei tee päätöstä hankkeesta ainakaan v.2020. Lupa voi olla lainvoimainen aikaisintaan v. 2022 – 2023.

  Rakennusluvan lainvoimaisuus? Radan,tien kaavat ja rakentamispäätökset ?

  Parasta olisi käyttää nykyinen tehdas loppuun ja laitta ns. pillit pussiin lopullisesti.

  Metsuri motokuski

  Miten käy torniojoen lohen, taimenen ja siia nousulle rajajokeen jos saastuttava tehdas perustetaan tärkeälle kalojen lisääntymisreitille.

  Ehdottomasti asia pitäisi tutkia.

  Visakallo Visakallo

  Kovaa peliä tässä näköjään pelataan. Jos ei tehtaalle lupaa Kemiin tule, se rakennetaan johonkin muuhun maahan. Kalliita kaloja on sen jälkeen Tornionjoessa!

  Virkamies

  Ruotsissa viranomaiset vaativat uuden luvan MG (MB)  Husumin sellutehtaalle. Kapasiteetti ei lisäänny ? Millaiset ehdot? Päätös lienee tulossa kesän aikana. Tehdas sijaitsee  Vaasan kohdalla Ruotsin puolella.  Voisivat laajentaa  esim. Ruotsin tehdasta ja viedä sinne puuta Suomesta!  Kemin uudelle tehtaalle suunnitellaan puun tuontia mm. Ruotsista.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 73)