Keskustelut Luonto Kemin sellutehdas

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 73)
 • Kemin sellutehdas

  Lapin ELY-keskus antoi tehtaasta lausunnon. Lausunnon perusteella, pilkkimiehet ja -naiset voivat kaataa hankkeen. Ely-keskukselta linjakas ratkaisu. Kiitos virkamiehille.

 • Kurki

  Kuopin sellutehdashan olisi mahdollisesti jo käynnistynyt. Hallituksen pitäisi tehdä erillislaki  tehtaan rakentamiseksi heti. Yksityinen rahahan sen toteuttaisi. Ei tarvitsisi hallituksen ottaa velkaa työttömyysavustusten maksuun.

  Metsuri motokuski

  Eipä taida sellaista eduskuntaa tulla joka KKO:n päätöksen yli kävelee. Onneksi ei. Niitä esimerkkejä on ihan riittävästi tuolla itänaapurissa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kauniita ajatuksia ”kansan karttuisan käden” käyttämisestä tehtaitten rahoitukseen.

  Aikanaan kun Kaskisiin haaveiltiin sellutehdasta, tuota keinoa käytettiin Etelä-Pohjanmaalla. Agentit kiersivät savusta savuun, juuri kukaan ei laistanut vastuutaan. Rahaa kertyi silloisissa oloissa huomattavat määrät, mutta kun tehdasta rakennettiin se oli kovin pieni hitunen rahoituksessa. Tietenkin se oli osakepääomaa, joka vielä oli sellaisissa käsissä ettei se hevin siirry keinottelijoille, joten luotonantajat voivat siihen luottaa.

  Kokemuksena tuo oli kuitenkin sellainen että ei nykyäänkään voida tehtaan rahoitusta tuolle pohjalle perustaa. Se olisi toki hyvin myönteinen symboolinen ele kuitenkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Virkamies

  Kuopiolaiset kiittävät kun KKO tyrmäsi tehtaan. Voivat laittaa oikeuden syyksi kun eivät voi rakentaa. Olisi kaatunut rahoituksen puutumiseen. Rahoituksen puute kaatanee  Kemijärven hankkeen. Paltamon voi unohtaa jo nyt. Kemissä MG (MF) lienee tyytyväinen kun lupa viivästyy.

  Metät kunnossa!

  Kemin uusi laitos valmistuu juuri parhaan seuraavan nousun aikaan ja taas MG suorittaa investoinnin joka maksaa alle kahdessa vuodessa itsensä takaisin.

  Uudesta teknologiasta myös luonto kiittää:-)

  Miikkam

  Luvista ei varmasti jää uudet tehtaat kiinni. Sen verran on valtion kassassa kohta vajetta, että uudet investoinnit otetaan avosylin vastaan. Muut tekijät toki voivat investointeja jarruttaa.

  Rane

  Rakentaminen ainakin tulee halvemmaksi taantumassa.

  Visakallo Visakallo

  Voidaan vielä nähdä sekin, että vihervasemmistolainen hallitus aivan haluamalla haluaa uusia tehtaita ja jopa kaivoksia tänne Suomeen!

  Virkamies

  Miikkam ja Visakallio. Vesiensuojelupykälät menevät työpaikkojen edelle lupapäätöksissä. KKO:n päätöksen perutelut Kuopion tehtaasta on tästä esimerkki. KKO:n päätöksiä eivät  kylä- tai aluepolitikot ohjaile.

  Visakallo Visakallo

  Koronan jälkeen eivät virkamiehet enää ohjaile aluepoliitikkoja eikä muitakaan, koska virkamiehiä ei silloin enää ole. Kukaan ei maksa heille enää palkkaa. Silloin ne rakentavat ja tekevät, joilla on rahaa.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 73)