Keskustelut Luonto Kemin sellutehdas

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 73)
 • Kemin sellutehdas

  Lapin ELY-keskus antoi tehtaasta lausunnon. Lausunnon perusteella, pilkkimiehet ja -naiset voivat kaataa hankkeen. Ely-keskukselta linjakas ratkaisu. Kiitos virkamiehille.

 • Jätkä

  Nyt olisi mielestäni viimeistäänkin tarve Valtion ryhtyä toimeen ja ryhtyä Sellutehtaan rakentajaksi ja omistajaksi. Sitä varten pitää perustaa Metsähallituksen teollisuus- niminen yhtiö ja toimitusjohtajaksi Pekka Perä, taikka vastaava puuha-Pete.

  Yhtiö voisi käyttää omista metsistään tulevaa raaka-ainetta, mutta myös markkinahintaan yksityismetsien puuta.

  Äänekosken sellutehdas on osoittanut, että rahaa tulee – ei pelkästään ovista ja ikkunoista, vaan myös sellusta.

  Kurki

  Suomalaisten käyttötileillä rahaa 80 miljardin edestä.

  Luulisi miljardit löytyvän heti tuolta kaikkiin sellutehdashankkeisiin.

  https://www.aamulehti.fi/a/a3992e58-6c01-486f-bbf5-2f73a630ed87

  Rane

  Se että rahat on säästötileillä ei tarkoita että jossain makoilisi 80 miljardia tuottamattomana.Pankithan ovat sijoittaneet ne jonnekin enemmän ja vähemmän tuottavasti.

  Visakallo Visakallo

  Rauman sellutehtaaseen sijoitin silloin 90-luvun laman aikaan. Silloin oli hyvä henki päällä. Sijoituksia kerättiin talosta taloon.

  Planter Planter

  Kemin tehdasta varten Metsäliitto voisi junailla rahoituksen järjestämällä suunnatun uusannin Metsäboardin osakkeilla. Anti olisi suunnattu Metsäliiton jäsenille. Jos jäsenet merkitsisivät osakkeita keskimäärin 10 000€:lla, kertyisi miljardi, samalla metsäliiton omistus keskittyisi entistä enemmän kotimaahan ja muutamat jäljellä olevat muut omistajageelitukat voitaisiin potkaista pois koko puljusta.Tietysti suunnattu lainakin kävisi. Kyllä kotimaiseen suht turvalliseen kohteeseen rahaa löytyy.

  Olisivat kansalaiset ostaneet Fortumin sähköverkotkin, jos olisi annettu mahdollisuus. Katainen ja Haavisto eivät suostuneet edes tarjoamaan kotimaahan vaan väittivät, ettei täältä rahaa löydy ja myivät meiltä kysymättä monopoli-infran ulkomaille.

   

  Puuki

  Kyllä jokin tuon tyylinen kotimainen sijoituspohjanen rahoitus tulisi varmaan toimimaan parhaiten.  P-perä ei siihen oikein sovi vetäjäksi, kun on jo tarpeeksi tienannut edellisellä bisneksellään.

  Paltamon tehdashankkeessa  on kotimaisia sijoittajia mukana.

  anttik anttik

  Osakeantiin vois lähteä mukaan.

  Kurki

  Pankithan ovat sijoittaneet ne jonnekin enemmän ja vähemmän tuottavasti.

  Se mitä pankki rahoilla on tehnyt ei ole käyttötilin omistajan murhe.

  Kyllä ne tileillä olevat rahat on voitava siirtää toiselle tilille ja toiseen pankkiin heti, kun on tarvetta.

  Tolopainen

  Kemin tehdashanke osuu suhdannepoliittisesti hyvään saumaan syvimmän laman aikaan on halpa rakentaa. Kun kiinan kysyntä romahtaa materiaalit tehtaan rakentamiseen saa lähes ilmaiseksi, kunhan vie teräkset pois ruostunasta. Tulemme näkemään taloudessa niin nopean jarrutuksen, että sellaista ei ole koskaan ennen nähty.

  Visakallo Visakallo

  Yleensäkin nyt ei pidä sellaisten ihmisten lopettaa kuluttamista ja investointeja, joilla on siihen varaa, koska se on aina kaikkein pahin laman syventäjä.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 73)