Keskustelut Puukauppa Kenelle myydä energiaharvennuspuut pystykaupalla

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 133)
 • Kenelle myydä energiaharvennuspuut pystykaupalla

  Metsälehden artikkelissa kehutaan kysyntää näin syksyllä kantavan maan energiapuille. Olisi Uuraisilla muutama hehtaari tiuhahkoa nuorta männikköä, vähintään puolesta osa jo kuituakin. mikähän taho/ firma harventaisi laadukkaasti( ei liian isoilla vehkeillä) ja vielä maksaisikin kohtalaisesti. Kohde hyvän hiekkatien varrella ja maasto hiekkakangasta.

 • Nuakka

  No, kymmenen vuoden takaisia asioita miettimälläkin saa ajan kulumaan. Kyllähän nykyaikana on onneksi vaihtoehtoja hoitaa ennakkoraivaus/nuorenmetsänhoito/ensiharvennus tilanteen mukaan jopa samalla kuviolla , eikä kaavamaisesti min.100 litraa/ runko pitää löytyä, ei ketunleipää korkeampaa alikasvosta. Hauska nähdä miten iso sellufirmakin innovoi aivan uusia kuvioita kauppoihinsa energiapuun kanssa, kun kauppa halutaan saada itselle uusien toimijoiden tai jopa entisten toimijoiden yhteistarjousten paineessa. Hankintakauppakin on kehittynyt parissa vuodessa kuitu/energiapuun osalta niin, että voi valita sopivan työtavan kohteen ja energia/ainespuun hintasuhteen perusteella. Ensi talvi vaikuttaisi kääntyvän kokopuukorjuun suuntaan muutaman tavaralajitalven jälkeen. Ei lajittelua, ei mittoja, ei ennakkoraivausta. Yhdellä kouran sulkuliikkeellä 1,5m2 puhdasta jälkeä. Ja kourainvestointi oli 500€ kun itse tein mieleisen.

  Visakallo Visakallo

  Suorittava on kyllä muistanut moittia Kemeran lähes joka viestissään, mutta on jostain syystä sivuuttanut täysin sen asian, mikä aikoinaan todellisuudessa huononsi kotimaisen energiapuun markkinat. Valtio alkoi silloin maksaa lämpölaitoksille haketustukea Venäjältä tuodulle puulle.

  Visakallo Visakallo

  Niille, jotka täällä nimittelette meikäläistä keppimetsänkasvattajaksi, esitän vain yhden kysymyksen: Miten selitätte sen, että metsieni keskikuutio on noussut 40 vuoden omistusaikanani 145 kiintokuutiosta 155 kiintokuutioon/ha kokonaispinta-alan olennaisesti muuttumatta, eikä metsissäni ole tällä hetkellä juurikaan minua vanhempia (kohta 66 vuotta) puita?

  suorittava porras suorittava porras

  Tuen maksaminen venäläiselle puulle vain esimerkki siitä ,kuinka tuki vääristää kilpailua. Lämpölaitokset tosin ostivat mieluusti venäläistä puuta ,kun sen saaminen oli helppoa ja laatu parempaa johtuen järeämmästä raaka-aineesta .

  Luulisi energiapuukaupan olevan vilkkaampaakin. Ainakaan tukieuroista ei ole puutetta ,kun 2/3 on vieä käyttämättä. Taitaakin oikeasti olla puutetta sopivista kohteista eikä kaikkia tarjottuja risukoita  osteta. Ostetaan mieluummin reilusti kuitukaliiberia. Suunta on tässä suhteessa ihan oikea.

  Nuakka puhuu vain omasta puolestaan. Maksatko konekuskille työehtosopimusten mukaisen palkan ja hoidat työnantajan velvoitteet ?… tai jos teet itse , maksatko itsellesi riittävästi eläkemaksuja ? Jos vastaus on ei ,”lehmä lypsää lihoistaan ” eikä voida puhua kannattavasta liiketoiminnasta.

  Visan jälkimmäiseen kommenttiin totean ,että siinä kohtaa on keppimetsää ,jossa tarvitaan joukkokäsittelyä tai poistettavien runkojen keskijäreys alittaa 50 litraa.

  Visakallo Visakallo

  Suorittava ei nyt muista, että Kemera-hankkeiden toteutukselle on reilusti aikaa, vaikka hakemisaika kohta päätyykin. Eiköhän ne rahat tule melko tarkkaan käytettyä. Meikäläinenkin jätti taas äsken yhden hakemuksen.

  Visakallo Visakallo

  Olenkos suorittava omissa metsissäni sanonut alle 50-litraisia myyväni?

  suorittava porras suorittava porras

  Tarvittiinko joukkokäsittelyä tai tapahtuiko homma kokopuukorjuuna? Jos vastaus on kyllä ,on korjuun kohteena keppimetsä.

  Visakallo Visakallo

  Vastaus on ei, sillä karsitulla rangalla mennään.

  Nuakka

  Helpompi maksaa itselle riittäviä eläkemaksuja myymällä tällä hetkellä enskat kaikkine risuineen energiaksi kuin kaataa tappiolla ennakkoraivauksessa maahan.

  Visakallo Visakallo

  Kerropa Tolopainen joku esimerkki.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 133)