Keskustelut Metsänomistus Kenen kuuluu maksaa?

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 111)
 • Kenen kuuluu maksaa?

  Merkitty: 

  Ilmastopaneelin pääjehu Ollikainen kauhistelee alvariinsa medioissa, miten vastuuttoman metsänhoidon takia ilmastotaakka kohdistuu päästöihin ja tulee veronmaksajien maksettavaksi. …le sehän on oikea osoite! Aiheuttaja maksaa. Uskomatonta logiikkaa, että kun joku (metsänomistajat) eivät suostu siivoamaan toisten (päästöjen aiheuttajat) aiheuttamaa ilmastonmuutosta, niin nielujen ylläpitäjää yritetään saada maksumieheksi.

  Syy lienee yksinkertainen – jonkun muun pitäisi maksaa tämä lysti. Eli Ollikainen sielunkumppaneineen ovat hyötyjiä tässä kaupassa.

 • Ola_Pallonivel

  Miksi sitten toisaalla uutisoidaan, ettei maapohjasta korvata edes verotusarvoa?

  MJO

  En tiedä, mutta mulla on ihan sopimusehdotus tuulivoimayhtiöltä. Mikä on maapohjan verotusarvo? Eihän metsämaata edes veroteta, niin ei tietääkseni sellaista arvoa ole olemassa? Kiinteistöverossa määritellään verotusarvo.

  Ola_Pallonivel

  Tarkoitan verottajan taulukkoa metsähehtaarin arvolle, jota voi käyttää esim. lahjoittaessa kiinteistö jälkeläisille. Muutama tonne per hehtaari.

  Gla Gla

  Suorittava: ”Tulkintoja on näköjään monia. Hirvielänkanta on valtakunnantasolla pääosin hoidettu poikkeuksena V-S2 , jossa kanta näyttää kasvavan sitkeästi edelleen.”

  Hirvieläimiin kuuluu myös peurat ja kauriit, joten kommenttisi ymmärtäminen vaatii melkoista tulkintaa.

  MikaO

  Tarkoitan verottajan taulukkoa metsähehtaarin arvolle, jota voi käyttää esim. lahjoittaessa kiinteistö jälkeläisille. Muutama tonne per hehtaari.

  Minusta muutama tonni per hehtaari on kova hinta maapohjalle? Verottajalle taitaa riittää pari sataa. Tuulivoimayhtiöt ymmärtäkseni lunastavat maapohjan ja puut jää omistajille.

  Ola_Pallonivel

  No mikä tässä on sitten ongelma? Kokemusta on, kun maakaapeli vedettiin omalle maalle. Tai oikeastaan rajalle. Kuitukoon puut korvattiin ja maa jäi omaan käyttöön. Peltikaappi on rajalla ja rajalinja on nyt kunnolla auki. Myös sähkölinja oli, mutta purettiin pois. En tiedä, mitä korvauksia siitä on aikoinaan maksettu. Sekin meni rajaa pitkin, niin onpahan sekin raja kunnolla auki ja tein siihen ajouran.

  Puuki

  Maakaapelin paikasta kaapeliyhtiö maksoi 30 € (n. 1 km) aiheutuneesta haitasta viljelymaalle ja vähän metsämaatakin meni sen alle ja päälle.   Taitaa verottajan taulukon mukaan tulla korvauksia. N. 150 €/ha , lehtomaiset maat n. 200 €/ha.    Vesijohdon vetäjät ei maksaneet mitään korvauksia vaikka pilasivat melkosen määrän vasta istutettuja ku-taimiakin kaivullaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Sähköhommissa hiertää 1. se epäsuhta mikä on korvauksissa tuulivoimaloiden tonttien vuokrien ja pysyvästi linjojen alle jääneiden maiden korvaustasoissa ja 2. pakkolunastukset.

  Toinen puoli on sitten se että kun käy (kuten meillä päin juuri kävi) että joku rakentaa uuden sähkölinjan omilla varoillaan, annan mielelläni omasta maastani pienen pläntin sen pohjaksi muodollista korvausta vastaan. Tiedän että kaikkien kesämökkikiinteistöjen arvo alueella nousee, ja että linja voi olla muutenkin tarpeellinen vaikkapa etätyöhon ellei jopa vakituiseen asumiseen tulevaisuudessa.

  Rane

  ”mulla on ihan sopimusehdotus tuulivoimayhtiöltä.”

  No paljonko?

  Puuki

  Kuka kustantaa seuraavan puusukupolven tuoman parantuneen kasvun tuoman lisähiilen sidonnan suhteellisen osuuden päästöjen vähenemisessä mo:ille  ja lisäsuojelun kustannukset ?

  PEFC-sertiin tulee mukaa esim. entistä leveämmät suojakaistat rannoille ( 5–> 10 m min.) , Säästöpuita min. 10 +10 (lahoja tai eurokantoja  min. 10 kpl/ha / >20cm lpm  , 10 min. 15 cm rklpm:n kovaa puuta/ha ) .   FSC-sertin vaatimukset sitä kovempia tietysti (Huom. Suomessa.    Muualla etelänmaissa esim. voi tehdä melkein mitä haluaa; puuttuu usein sosiaalinen kestävyys alkuperäisasukkaiden osalta, taloudellinen on, ekologinen niinjanäin) .

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 111)