Keskustelut Metsänomistus Kenen kuuluu maksaa?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 111)
 • Kenen kuuluu maksaa?

  Merkitty: 

  Ilmastopaneelin pääjehu Ollikainen kauhistelee alvariinsa medioissa, miten vastuuttoman metsänhoidon takia ilmastotaakka kohdistuu päästöihin ja tulee veronmaksajien maksettavaksi. …le sehän on oikea osoite! Aiheuttaja maksaa. Uskomatonta logiikkaa, että kun joku (metsänomistajat) eivät suostu siivoamaan toisten (päästöjen aiheuttajat) aiheuttamaa ilmastonmuutosta, niin nielujen ylläpitäjää yritetään saada maksumieheksi.

  Syy lienee yksinkertainen – jonkun muun pitäisi maksaa tämä lysti. Eli Ollikainen sielunkumppaneineen ovat hyötyjiä tässä kaupassa.

 • Nostokoukku

  Tulihan sitä kosketeltavaa aneillakin. Pääsi papit taas koskettelemaan kuoropoikia, puhtain sieluin ja sydämin.

  tamperelainen

  EUssakin on maita jotka ovat jo aikoja sitten tuhonneet metsänsä.Kansalaiset kuitenkin elävät vanhemmiksi ja ovat rikkaampia kuin suomalaiset.Ei siis metsien luontokato kovin kohtalokasta ole ollut.

  Mitähän Saksa sanoisi,jos EU ehdottaisi autoteollisuuden alasajoa?Timmermans ei sitä uskalla tehdä.”Timmeri” on huomannut,että Suomeen uppoaa kaikein mielikuvituksellisimmat koepallot.Mukava pohjoinen kansa

  Tälläkin foorumilla esitetäään kaikenlaista viherpiperrystä metsiin.Taitaa mennä vähän vaikeaksi.

  Onko hakkuaukoista tehty kunnon luontoselvityksiä.Oman kokemuksen mukaan siellä elämää aivan eri malliin kuin kellarikuusikoissa.Ei sitten niitä selvityksiä vihertaistolaisilla perusasetuksilla

   

   

  Visakallo

  Nyt olisi jo lopetettava näpertely metsien hiilinielujen kanssa, sillä sehän ovat pelkkää sielunhoitoa. Nyt on niiden jotka oikeasti ilmastoa pilaavat, korjattava tapansa ja kustannettava se myös ihan itse.

  https://yle.fi/uutiset/3-12668750

  reservuaari-indeksi

  Maailmanlopun merkit on ilmassa.

  Tämän ennallistamisen hintalapuksi on arvioitu alle 1000 miljoonaa (miljardi). Metsien osuudeksi 200 milj.

  Muutama suhdeluku viereen. Metsä Groupin 3 kk tulos 330 milj. Kemeratuet vuodessa 60 milj.

  Pauli

  Visakallo

  Niinpä niin Pauli, mutta eihän sitä metsien ennallistamista kukaan muu kustanna kuin metsänomistaja, – vai onko sinulla joku muu tiedossa?

  reservuaari-indeksi

  Perinteisesti tukimuotoja on löydetty. Ja risupaketteja.

  Pauli

  Visakallo

  Suomen ja EU:n talous alkaa olla siinä kunnossa, ettei rahat riitä kohta entisiinkään asioihin.

  mehtäukko

  Suomi alkoi sotien jälkeen ja -50 luvulla asuttaa siirtolaisiaan (450 tuhatta), oli sotakorvaukset, teollista ja ruuantuotannon tehostusta yms., että kansa sai syödäkseen ja työväki työtä. Eurostoliitto on kieroudessaan asettanut tuon 50- luvun lähtökohdaksi.

  Miten selität tämän, res.indeksi, että oikeudenmukaisuus toteutuu?

  Reima Muristo

  ”Suomen ja EU:n talous alkaa olla siinä kunnossa, ettei rahat riitä kohta entisiinkään asioihin.”

  Juurikin näin. Suomessa menee maataloustukeen 4-5 Mrd/vuosi, maatalouden eläkkeisiin n.800 milj., Sipilän sote hallinto n.2 Mrd ja lisää tarvitaan n.2 Mrd/vuosi, Sipilän forttumi seikkailu 6 Mrd. Sipilä houkutteli sitten ryssien rosatomin hanhikiven toimittajaksi, siitä irtaantuminen 1-2 Mrd. Paska- & taksilaki, käyttäjät kärsii ja maksaa.

  Mtk kun on edunvalvojana niin luonnollisesti puunmyyjä maksaa, markkinataloudessa sitten kustannukset vyörytetään tuotteen loppukäyttäjälle.

  Rane

  Edelleenkin pitäisi muistaa että nykyiset hiilinielut ja varastot ovat sen ansiota että siirryttiin jaksolliseen metsänkasvatukseen.Ollikaisten ja Gruppa revanovitsienkin olisi hyvä tutustua alan tutkimukseen.

  Pohjoismaissa metsien hiilivarasto kasvanut nopeammin kuin Kanadan ja Venäjän vähemmän hyödynnetyissä metsissä | Luonnonvarakeskus (luke.fi)

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 111)