Keskustelut Tekniikka Keppimitan kuolema

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)
 • Keppimitan kuolema

  Merkitty: 

  Kaikki toiminta kehittyy ja tehostuu kaikkialla.  Tämä uutinen oli mielenkiintoinen, jäin miettimään, koska supistetaan näitten kepinheiluttajien koulutusta?  Serkkuni pääsi kepinheiluttajaksi suoraan keski koulusta -70 luvulla metsäkouluja käymättä.  Sen jälkeen lisättiin koulutusta koko suomen maassa.

  Mikä lie metsäkouluista valmistuvien työllisyys aste?  Kurunkin toiminta hiipunut kmetsäkoulutuksen osalta mutta toiminta siirretty jonnekkin muualle.

  Suomalaisille ei tuo metsätyömaistu, ei kannata kuulema metsässä rehkiminen kymmenen euron tuntipalkoilla, virolaisille ukrainalaisille  latvialaisille se kannattaa, kummaksi se maailma menee.  Kait niitten koulujen pitäisi pystyä suuntautumaan ulkomaalaisten kouluttamiseen.  Ruotsissa alottivat metsänoneen kuljettajien koulutuksen ulkomaaalaisille kesto mutaman viikon, suomalaisen kouluttaminen kestää usean vuoden.  Vähän se ihmetyttää.

 • mehtäukko

  ” Kuormainvaaka mitaus on hyvä ja helppo mittaustapa, jos on oikeat kertoimet käytössä.  Pinon pohjapuut jää myyjälle eikä niitä tarvitse saadakaan välttämättä mukaan mittaustulokseen.  E-puuksi alimmaiset puut ei kelpaa jotta ei tulisi kiviä tai hiekkaa hakkuriin…”

  Ja nyt tällaista tuubaa?!

  Mikä vaikea mittaustapa motomitta on maanomistajaan nähden  jolla vain saadaan kuidut,parrut,pikkutukit tai tukit erilleen toisistaan?

  On marmatettu milloin lahotyvileikoista, ojiin ”jätetyistä” kuiduista,haarapuista ja nyt saa oikein luvan kanssa pinon pohjapuut jäädäkin laaniin.?!

  Puuki

  No eihän niitä pienimpiä e-puita voi edes mitata motomitalla. Luulisi ”motoasijan tuntijan” sen verran tietävän.  Hakkuriin ei kukaan e-puun käsittelijä ota pohjapuita. Saa niistä tehtyä polttopuita tarvittaessa.

  mehtäukko

  Luulisi pitävän ymmärtää,että koko aiheen ajan on vatvottu ”keppimitan kuolemaa”, energiapuiden mittauksella sillä ei ole mitään tekemistä. Samoin motomitalla pääsääntöisesti. Kun Puuki itse rönsyilee vatuloinnissaan nyt nostamissaan energiapuissa, joutuikin polttopuusavotalle…

  Puuki

  Muillahan ei keskustelussa tietenkään rönsyillyt kuten ei yleensäkään poiketa yhtään ap-aiheesta.

  Oli siellä tosin yksi kertoilija 50 tn kaivinkoneesta ja 3 kuution kiven siirrosta höpisi vaikka piti piiruntarkasti kertoa vain siitä mittakepin kuolemasta.  Mutta poikkeus vahvistaa säännön.

  mehtäukko

  Kertoilin siksi vertailuna, kun ihmetellään tonnin painoisen kouran ”jäpöstelyjä” kuin se ei kuuluisi isojen tai rottelo puiden työstön taudin kuvaan. Sellaisesta kun lastua irtoaa, mitassa kusettuu..!!

  Koeta pysyä kerrankin konstekstissa.

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)