Keskustelut Metsänhoito Maalaisliittolaisten metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 881 - 890 (kaikkiaan 969)
 • reservuaari-indeksi

  Samaa L-leiriä.

  Love Kerttu

  Tolopainen

  Kovin SDP on taas sekaantumassa työmarkkinaneuvotteluihin Antti Rinteen suulla, kiky tuntien poistosta pitäisi sopia jo nyt, sehän on puolueellinen kannanotto. Naisvaltaisten alojen palkkoja pitäisi nostaa hänen mielestään, sekin on puuttumista työmarkkinoihin. Mies on ollut liittojohtajana vuosikymmeniä ja tietää varsin hyvin, että palkat maksetaan aina tehtävän mukaan siis ei sukupuolen mukaan. Kun mies on sairaanhoitajana, hänen palkkansa on täsmälleen sama kuin naispuolisilla kolleegoilla. Se että julkisella sektorilla ei ole palkankorotusvaraa, on tietenkin ikävä asia, koska verot on jo nykyisin tapissa. Julkisen sektorin palkat maksetaan veroista. Miksi vasemisto ei hyväksynyt sotea ja siirtänyt hoitureita yksityisen sektorin palvelukseen, sehän on kuitenkin edessä.

  Miksi työmarkkinoille hyväksytään työntekijöiden muodostamat kartellit, nehän ovat  kilpailulain vastaisia lisäksi tes sopimus on perustuslain vastainen, se rajoittaa henkilön vapaata sopimusoikeutta. En voi solmia sellaista työsopimusta työnantajan kanssa, joka yhteisesti kävisi meille molemmille. Jokainen muuten voi  lyhentää työaikansa neljään tai kahteen päivään viikossa, sille ei ole mitään estettä.  Se on pelkkä sopimusasia työnantajan kanssa, näinhän monet pienten lasten vanhemmat tekevätkin. Työviikon pituudelle ei ole määritelty mitään alarajaa, voi käydä vaikka pari tuntia töissä ja ottaa päivarahoina ja asumistuksena lisää. Ei meillä enää kovin jäykät työmarkkinat ole.

  Tunnen joitakin henkilöitä, jotka ovat neuvotelleet itselleen yli 1000€ palkankorotuksen kuukausipalkkaansa kuluneen vuoden aikana vaihtamalla työpaikkaa ja kaikki miehiä, miksi naiset eivät tee samoin. Ei siihen mitään liittoa tarvita, ei liittokierroksilla tuollaista eroja kurota umpeen, se on jokaisen oma asia pitää huolta palkkakehityksestään nykyaikana.

  Rane

  Klassinen tilanne.Mennään kohti laskusuhdannetta mutta tehdään palkkaratkaisut ikään kuin noususuhdanne jatkuisi ikuisesti.Mitä enemmän nyt nostetaan palkkoja sitä enemmän parin vuoden päästä lomautetaan ja irtisanotaan.

  tamperelainen tamperelainen

  Tänään Aamulehdessä Tehyn Milla-riikka Rytkönen perää valtiolta 150miljoonan vuosittaista lisäbudjettia hoitajien palkankorotuksiin.OAJn Luukkainen ei usko valtion antavan lisärahoitusta kuntasektorille.Rinteellä riittänee vain sympatiaa hoitsuille

  Tolopainen

  Eikö liittopomo nyt erehtynyt vaatimaan työanatajalle lisää rahaa valtiolta, palkat yleensä joutuu maksamaan työnantaja. Tähän saakka työnanta on ollut riistäjä, nyt se on pelkkä rahojen siirtäjä. Alkaa tuo työnatajien arvostus lähestyä nollaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Palkathan alenevat vuosittain inflaation verran, kun pidättäydytään korotuksista. Asialistalla ensimmäisenä tulisi olla työllisyyden parantaminen ja viennin tason säilyttäminen. Jos tämä onnistuisi, tulisi kohennusta julkiseen talouteen, jolloin palkankorotusvaraakin alkaisi löytyä, myös julkiselle sektorille. Viennin näkymät ovat kovin sumuiset, joten kotimaisia työllisyysratkaisuja tarvitaan välttämättä.

  MaalaisSeppo

  Mikähän järki siinä on, että valtio lisäisi rahoitustaan kunnille. Valtiokin ottaisi lisärahan kansalaisilta. Ei raha siitä lisäänny, että kiertää valtion pussin kautta kuntiin. Kuntapäättäjien hommaa tietysti helpottaa, kun ei tarvitse itse päättää veronkorotuksista.

  reservuaari-indeksi

  No nyt alkaa maalisliitollakin uusi (metsä)politiikka. SVS:ssä kannuksensa hankkinut Kulmala jatkaa häpeällisen suomettumisen ajan pitkää laahusta vielä 2020 luvulle. Jihuu!

  Velivenäläinen hykertelee tyytyväisenä kun on oma desantti meidän ministerinä. Sehän tietenkin avaa uusia ovia niin tuontipuulle, kyseenalaisille investoinneille, informaatiosodankäynnille etc.

  Nyt kannattaisi suomalaisten äänestäjien vähän vetää henkeä. Halutaankohan me sittenkään ihan oikeasti että ryssillä on oma edustaja meidän hallituksessa elinkeinoministerinä. No, onneksi tämän vuoden loppuun mennessä maalaisliiton kannatus on alle 10%, mutta ei se välttämättä tähän hallitukseen auta. Jos hallitus nyt pystyssä meinaa pysyäkään.

  ♥ Kerttu

  Visakallo Visakallo

  Kerttu otti heti haasteeni vastaan, korkkasi valkoviinipullon ja laittoi näppäimet laulamaan. Palstan tasokin alkoi nousta kohisten, – vai alkoiko sittenkään?

  mehtäukko

  Ja paskat. Niinhän J Sipiläkin oli rakkikoirien pureskeltavana ja teki työt maan eteen kunnialla. Kirja hänestä kertoo taustat.

Esillä 10 vastausta, 881 - 890 (kaikkiaan 969)