Keskustelut Puukauppa Kesä vai talviaika?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 66)
 • jees h-valta

  Edellisten linjoilla. Juuri tulin metsästä ja ei kyllä minsaakaan tästä ajasta pois. Minulle kyllä olisi käynyt kellojen siirtelykin edelleen. Kummaa on ihmisten vaivannäkö olemattomissa asioissa. monet laitteet nykyään jo vaihtaa automaattisesti ja silti kitistään ja vinkutaan. Mutta nuo jätkän kilsat ei aivan kyllä pidä paikkaansa. Tankillinen kyllä kun enempää ei kerkiä ennen pimeää nyt mutta ajomatka on ”vain” 6,5km. per suunta.

  Tolopainen

  Minusta tuo nyt on aivan idioottimaista lähteä metsätöihin työpäivän jälkeen. En sellaista koskaan tehnyt, kun olin töissä. Paljon järkevämpää tehdä viikonloppuna 32h omia töitä. Perjantaina voi tehdä 8h kun lopettaa kahdelta ja lauantaina ja sunnuntaina 12h. Silloin saa jotain aikaankin eikä aika mene matkoihin. Näin tein useina viikonloppuina.

  aegolius

  Tolopainen taitaa elää kapeassa omassa todellisuudessa ja kaikki muu on idioottimaista. Surullista. Jos ei halua työpäivän jälkeen metsätöihin, voi lähteä vaikka puolukkaan, sienestämään tai vaikka vain ulkoilemaan tai juoksemaan metsäpoluille. Kaikki tämä on paljon hankalampaa pimeässä ja voi jäädä kokonaan tekemättä. Olen melko varma, että jos pysyvään talvi/normaaliaikaan päädytään, todellisuus iskee moneen vasta seuraavana syksynä. Silloin on turha enää itkeä kesäajan perään. Ei näitä tulla uudelleen muuttamaan ihan hetkeen.

  jees h-valta

  Aegolius oikeassa. Tämä asia on todella tärkeää saada NYT päättäjätkin tajuamaan ettei kaikki heittäydy sohvalle mamman passattavaksi työpäivän jälkeen. Eikä ole syytäkään jos hiukankin kansanterveyttä aiotaan ylläpitää. Minulla perjantai loppuu kuten muutkin päivät eikä mitään pekkasia edes ole joten Toloppa on varmasti vain onnistunut lusmuamaan kuten monet tämän nousuvuosikymmenien luuserit on tupanneet tekemään. Ole toisten siivellä tekevinäsi niin pääset vähemmällä. Hommaa pirttihirmu joka juuri ja juuri jaksaa sinut passata mutta ei ole niin energinen että kaipaisi jotain muutakin. Siinä pääpiirteittäin varmaan Tolopan ideologian huipennuksen täyttymö kokonaisuudessaan.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kalle kehveli:

  ”Ei ole olemassakaan ”oikeaa” aikaa, mutta ns. kesäaika antaa iltaisin enemmän valoa, ja keväällä sen varsinkin huomaa.”

  On olemassa ns normaaliaika, joka on sama kuin talviaika. Se meillä oli käytössä ennen tätä kesäaika hömppää.

  Minulle kyllä on on silti sama kumpaa käytetään, kunhan tämä siirtopelleily loppuu. Jos äänestää pitää niin äänestän kuitenkin sitä talviaikaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Se ei ole laiskuutta että järjestää elämän helpoksi. Raha rauhoittaa, mutta ei se poista levontarvetta. Minä en tietenkään siivoa laita ruokaa tai pese pyykkejä.

  Mottimasa Mottimasa

  Kyllä sen tunnin huomaa iltapäivästäkin. Kun on tehtaan vankina 6-14 ja 15 aikoihin vatsa vaimon tekemistä ruoista kylläisenä kotona niin monesti se yksi ja ainoa valoisa tunti on ainut mistä ehtii päivän mittaan nauttia ja saada jotakin irti ja se on paljon. Ei niitä hankintahommia useimmiten tehdä jätkän kuukaudessa 125 mottia, koko syksy kuluu ja töissäkäyvillä on useimmiten perheetkin kotona, sunnuntai-iltana saattaa olla yöksi töihin lähtö, parempi ettei sitä ennen 12 tunnin hakkuupäivää tee

  aegolius

  Kiitokset Tolopainen tästä viimeisestä. Tämä kertoo ainakin minulle jo riittävästi. Huomaan, että minun on turha keskustella kanssasi ajankäytöstä. 😀

  Tolopainen

  Jotkut ovat alkaneet metsänsä orjiksi näköjään. Sen mukaan pitäisi valtakunnassa kellokin säätää. Eiköhän olisi syytä päästä pois tuollaisesta kierteestä. Minä en tosin ole metsissä juuri ketään koskaan nähnyt sahailemassa. Eikä niitä hankinta pinojakaan pahemmin näy mihin lienee piilotettu. Kuitenkin syksyisin tulee muutama kuukausi metsissä kuljettua.

  Kun nykyisin katsoo noita puukauppatilejä, mitä saa kun myy hehtaarin metsää ja vähentää verot ja uudistamiskulut, täytyy sanoa jotta eipä olisi kannattanut kovin paljon aikaa uhrata. Ei todellakaan.

  jees h-valta

  Onpas hänellä mielipiteet.  Toloppa tietysti tapansa mukaan kärjistää mutta ei mene nyt läpi. Metsä ei orjuuta vaan antaa todellakin mielekästä vastapainoa esim. minulle sisällä tapahtuvan päivätyön vastineeksi. Nyt vasta huomaa kuinka kesän lepsuilu alkaa pikkuhiljaa häipyä kropasta ja kuntoisuus on palautunut taas hyvälle suoritustasolle. Niin paljon talvea ennen pitää keritä kuin kelit sallii. En halua kulkea sitä rataa jota tässä on nähty ihan lähipiirissäkin. Jopa työiässä olevia vetelee viimeisiään kun ei paljon ole ”ruumiin kulttuuri” kiinnostanut. Kalliiksikin jatkuva riutuminen ja sairastelu tulee. Ei viitsisi metsän tuottoa sairasteluunkaan hukata.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 66)