Keskustelut Metsänomistus Ketkä rahoittivat tämän tutkimuksen?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 64)
  • Ketkä rahoittivat tämän tutkimuksen?

    THL:n tutkimuksen mukaan puiden polttaminen aiheuttaa 400 kuolemaa Suomessa vuosittain.
    Talojen ja saunojen lämmittäminen puulla saattaa omakoti- ja rivitaloalueen asukkaat suureen hengenvaaraan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pitkän ajan seurantatutkimuksen mukaan jopa 400 suomalaista kuolee vuosittain ennenaikaisesti sairauksiin, jotka aiheutuvat puun pienpoltosta.

  • suorittava porras suorittava porras

    Voi p..kele !! Tännäänkin on ollut leiviuunissa tuli koko päivän ja rantasaunakin on lämmennyt useita tunteja . Tämä taajamassa ja…järven rannalla 🙂 …koskahan tulevat laittamaan hiluja kinttuihin…
    Tietysti vielä raskauttavana asianhaarana suunnitelmallisuus. Fiskarssin X25:sta tuli heiluteltua siihen tahtiin , että pari mottia valmista klapia on odottamassa tulevaa rikollista toimintaa eli tulta kalikoiden alle/päälle . Toisella kohteella toiminta on päivittäin toistuvaa ja toisella 3-5 kertaa viikossa 🙂

    jees h-valta

    Reservuaari on tuonkin lajin oppinut oikein. Taitaa olla konemiehelle hiukan liian kova pala tuo uunin lämmitys.
    Mutta kun sitä motoakin näkyjään par-kolmetuntia vebastoidaan ennen käyttöä niin tarttuuhan niitä huonoja tapoja….

    Hiluxmetsuri

    Jaa,

    Mä oon polttanut jo useita vuosia, joskus ihan kahden tulipesän voimin. Oon kattellu ulos, mutta vielä ei ole näkynyt kuolleita ulkona. Miten nopeasti ne kuolleet ilmestyy? Onko tuossa tutkimuksessa lisävalaistusta tähän polttavaan ongelmaan?

    Ja mitä tehdään, jos pihalle ilmestyy tuollainen puun polttoon kuollut yksilö?

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    ”Tännäänkin on ollut leiviuunissa tuli koko päivän”

    Meillää päin leivinuunissa poltetaan pesällinen tai puolitoista ja pannaan pelti kiinni. Jos uuni on tehty oikein kiertäväksi ne palokaasut lämmittää sen muurin ja sitten touhu lopetetaan. Puuta ei kulu niin paljon kuin koko päivän lämmityksessä ja ilmastokin säästyy pienhiukkasista siinä samalla.

    Metsuri motokuski

    Kysehän on hiukkaspäästöistä mutta eiköhän liikenne kuitenkin ole se suurin hiukkaspäästöjen lähde. Ilmeisesti kyseessä on teoreettinen laskelma ja ei aiheuta sen kummmempia toimenpiteitä varsinkin kun poltettava puu on kuivaa. Yksi tutkimus muiden tutkimusten joukossa.

    Puun takaa

    Kyllähän ko. tutkija ihan vakavalla naamalla esitti puunpolton jyrkkää rajoittamista asutuilla alueilla.
    Poliisit tuskin kerkiävät kieltoa valvoa, ja yölämmitys varmasti lisääntyisi, ettei piipusta nouseva savu paljastuisi ilmiantoherkille naapureille.
    Minua todellakin kiinnostaa, mitkä tahot ovat tämän tutkimuksen tilanneet ja maksaneet!
    Julkisuutta vaaditaan nykyään yhä enemmän.
    Myös tutkimusten tilaajat ja maksajat olisi aina ilmoitettava kun tutkimus julkaistaan.

    Pähkäilijä

    Noita kaksoispesäkattilaa ilman varaajaa aamusta iltaan käryyttäviä on valitettavasti vieläkin ja uusiakin myydään edelleen täällä. Keskeisemmässä Euroopassa on direktiivit olleet jo 15 vuotta paljon tiukempia kattiloiden suhteen ja yllätys yllätys, siellä ei sunkaan puun käyttö ole vähentynyt vaan laitteiston kehittely on parantunut. Tais olla ens vuonna kun esim Saksassa kiristyy taas vaatimukset, joten suomalaisille se ei ole sunkaan tekniikan vientimarkkinoita…

    Täällä ensimmäinen käänteispalokattila Jämä nature lanseerattiin markkinoille 20 vuotta muita perässä ja sekin oli liian ihmeellinen täkäläisille puunpolttajille…

    Kiukaiden suhteen taitaa olla tiukimmat vaatimukset Suomessa, jopa puolet puun energiamäärästä pitäs saada talteen… Normikiukaassa ei olekaan palotilaa kaasuille saati toisioilmaakaan saada ohjattua palotapahtumaan kun parissa kiuasmallissa. Ne kun maksaa, joten tavallinen peltilaatikko sitten korvaa kunnon kiukaan Suomessa ja kevythormit jotka on luokiteltu 600c jatkuvaan käyttöön sulavat…

    Mittailin vuodenvaihteessa mökillä varaavan takan savukaasujen lämpötiloja ja siitä saa yllättävän helposti piipunlämmittimen

    Lisäämällä puita vähän kerrallaan 5 min välein kesti kaasut aika inhimillisinä ja suht koht tasaisina

    http://kuvaton.com/k/ya9z.png

    Mutta kun puiden lisäysvälin kasvatti 15 minuuttiin alkoi heittoa olla jo reippaasti

    http://kuvaton.com/k/ya9o.png

    Mittari kun kestää vain 300c ei ”normaali” kotimainen tapa onnistu jossa isketään pesä täyteen ja sytytetään. Siinä panoksen lämmön noustua yli 200c kaasuuntuu kerralla niin paljon tavaraa joka ei ehdi kunnolla palamaan mutta kuitenkin nostaa lämmöt niin korkealle että piippuun karkaa turhan paljon energiaa… Vähän ku kaatas moottorisahan kaasariin bensaa suoraan combikannusta…

    EDIT – kiukaista ja peltilaatikoista juttua tuossa

    http://areena.yle.fi/tv/2100880?start=10m50s

    Gla Gla

    Edelleen vastausta vailla on se, mistä tuo 400 muodostuu. Ruumiita ei tule kuten liikenteessä, jossa satunnaisgeneraattorilla arvotaan kuolleet esim. iän suhteen, vaan pienhiukkaset lyhentävät ihmisen elinikää jonkin verran. Onko tuo 1 tunti, 1 päivä, 1 vuosi vai mitä, on aivan ensiarvoisen oleellinen tieto. Mutta ei, siitä kertomiseen ei riitä tutkijoilla mielenkiintoa. Jos oikein arvaan, ei edes tietoa. Aikanaan vastausta olen koittanut tuohon etsiä, tuloksetta.

    Professori Tynkkynen: ”Eli jos ulkona haisee savu, siitä suurin osa siirtyy sisätiloihin.”

    Savusaunoja ovat tainneet tutkia.

    Puun takaa

    Tutkimuksen rahoittajista ja taustavoimista ei ole vielä tullut arvailuja.
    Onko takana öljyala, sähköntuottajat, kaukolämpöyhtiöt, vaiko joku muu?

    Tässä mielenkiintoista pienhiukkastietoa liikenteen puolelta:

    Autoyhtiöt ovat keskittyneet viime vuosina tuottamaan automalleja, joiden kulutus, ja siten myös hiilidioksidipäästöt ovat pienet. Kehityksellä on vakava haittapuoli, sillä suorasuihkutuksella varustettujen autojen pienhiukkaspäästöt voivat olla jopa tuhatkertaiset vanhoihin malleihin verrattuna, kertoo Keskisuomalainen-lehti.

    Myös hiukkassuodattimilla varustettuihin dieselautoihin verrattuna suorasuihkutusmoottorien pienhiukkaspäästöt voivat olla kymmenkertaiset.

    hemputtaja

    ### Jaa,

    Mä oon polttanut jo useita vuosia, joskus ihan kahden tulipesän voimin. Oon kattellu ulos, mutta vielä ei ole näkynyt kuolleita ulkona. Miten nopeasti ne kuolleet ilmestyy? Onko tuossa tutkimuksessa lisävalaistusta tähän polttavaan ongelmaan?

    Ja mitä tehdään, jos pihalle ilmestyy tuollainen puun polttoon kuollut yksilö?
    Lähetetty: 15 h, 58 min sitten
    Lähettäjä: Hiluxmetsuri ###

    Tuo on todella merkittävä ongelma, joka olisi syytä ratkaista. Auttaisikohan jatkuva kasvatus.

    Epäilen, että pohjoisessa ovat tuon ratkaisseet. Siellä on katoilla telineitä ja epäilen, että keräävät ruumiit niille ja kuivattavat. Ne on sitten helppo polttaa leivinuuneissa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 64)