Keskustelut Metsänhoito Keväisten kuusentainten kastelu ?

Esillä 7 vastausta, 61 - 67 (kaikkiaan 67)
 • Keväisten kuusentainten kastelu ?

  Merkitty: 

  Istutin reilu pari hehtaaria keväällä hieman karuun MT pohjaan kuusentaimia ja hieman myös männyntaimia. Näyttäisi kuivuus iskevän, ainakin pari viikkoa ollut satamatta, eikä kuiva kausi näytä olevan loppumassa.

  Osassa alaosistaan on kuusissa jo neulaset ruskeita. Joitain taimia on täysin ruskeina, osa on vaalean vihreitä.  Osa, jotka on hieman kalveessa, on terveen tummanvihreitä. Onko jollain kokemusta taimien kastelusta sadeveden puuttuessa?

  Onko ylipäätään muutaman desin vesiannoksesta hyötyä?

 • Kurki

  Kannulla kaadettaessa vesi lentää kannun putkesta hyvinkin metrin, joen ei tarvi joka taimen luokse kävellä vaan taimien väliiä harppoen

  Jos maa on kuivaa ja vaikka pehmeääkin ja taimi mättäässä, niin epäilen vähän, että tuolla on ollut kasteluvaikutusta.

  Itse käytin 20 litraa puolen hehtaarin alueelle kastellen kaikki taimet (n. 500 kpl) mitkä löysin heinikosta reppuruiskulla pistämällä putken taimen juuresta maan sisään paineella pienen määrän vettä juuripaakkuun. Ei tullut hikeä eikä mennyt kauan ja vesi oli hanavettä.

  Puuki

  Tuo maan sisään kastelu on varmasti paras konsti.  Sillä tavalla on saatu aavikotkin puun kasvuun esim. Israelissa. Joku keksi sen vahingossa, kun vesijohtoputkeen oli tullut reikä puun juurelle.

  Alle 0, 5 desiä/taimi vaikuttaa toisaalta liian pieneltä määrältä mutta voihan se muutaman päivän vaikuttaakin tekohengityksenä. Ja nythän  on sateetkin alkaneet.

  Kurki

  Juuripaakku tulee kyllä kyllästettyä puolen desin vesimäärällä ja vaikutus on viikkoja.

  Reppuruisku 32 euroa.   https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/reppuruisku-fxa-12-l

  metsänkasvattaja

  hieman tuntuu  kasteluhomma  liian  työläältä  jos  on pieni  ala niin ehkä  sitten mutta   tuhansien taimien  kastelu  on  turhan  iso urakka   taimet  kannattaisi istuttaessa  laittaa  riittävän  syvälle  laikuttaminenkin kuivattaa  maata  helpommin

  Puuki

  Juuripaakku tulee kyllä kyllästettyä puolen desin vesimäärällä ja vaikutus on viikkoja.

  Riippuu maalajistakin.  Jos on muuta kuin savikkoa, niin sinne kuivaan maahan juuriston ympäristöön se tilkka häviää kuin pieru saharaan.

  Kurki

  Minä olen ainakin polkenut istutetun taimen kahdelta puolen, että juuripaakku olisi maassa tiiviisti. Enkä yritäkkään kastelemalla taimia kasvattaa, vaan pelastaa etteivät kuole ja ainahan sitä vesimäärää voi kasvattaa.  Mutta traktorin ja vesiletkujen kanssa ei tule mieleenkään lähteä taimia pelastaan kuivumiselta.

  Ukkopekka

  Kävin katsomassa kesäkuun alussa istutettuja kuusia. Yllättävän vähän oli kuivuneita, vaikka on satanut todella niukasti. Ja en siis kastellut. Ei näytä tulevan tarvetta paikata ainakaan kuivuuden takia. Vielä kun myyristä ja talvesta selviäisi.

Esillä 7 vastausta, 61 - 67 (kaikkiaan 67)