Keskustelut Metsänhoito Kiitos ja näkemiin

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 81)
 • Kiitos ja näkemiin

  Merkitty: 

  Olen useamman vuoden ajan seurannut harvakseltaan tätä palstaa. Minusta tuntuu että se on muuttunut vuosien mittaan yhä sisäänlämpiävämmäksi muutaman ukon dominoivaksi turinapalstaksi, josta metsiin liittyvän asiatiedon osuus on vähentynyt. Ahkerimpien palstalaisten postausten määrät ovat kunnioitettavia: satunnaisella otannalla jees h-valta 14103 viestiä, Jätkä 9004 ja Tolopainen 7004. Viestimäärät eivät sinänsä olisi ongelma, mutta niiden sisältö on joskus vastenmielistä. Uudehkona esimerkkinä Jätkän kommentti lukijoiden kuvat -palstan Hiilinielu 70-luvulta ketjussa: ”Asiatuntemattomat! Jatkakaa vain kommentointeja, niitä on hauska lukea. Olette suurin osa kylläkin aivan väärän lehden väärällä palstalla. Tämä on tarkoitettu metsäalasta edes jotain tietäville. Eikä metsäalan asiantuntijoiksi itseään luuleville.” Tyyli ei kyllä uusia keskustelijoita palstalle houkuttele.

  Olenkin nyt todennut monissa kysymyksissä asiantuntemattomana olevani väärän lehden väärällä palstalla ja päätin lopettaa seurannan kokonaan. Ei palsta minun lopettamisessani yhtään mitään menetä, mutta arvelen sen nykyisen linjan pitävän monia potentiaalisia kirjoittajia loitolla.

  Ettei vallan kritiikiksi menisi, totean palstalla toki olevan hyviäkin keskustelijoita. Esimerkkinä heistä Korpituvan Taneli, omaa sukua Vaari, jonka tasapuoliset perustellut viestit ovat aina olleet mainioita luettavia.

   

 • jees h-valta

  Mettämiäheltä erittäin hyvä kommentti.

  mettämiäs

  Jätkä jatkaa taas täsmälleen kuvaamallani tavalla eli kun osaaminen ja asiantuntemus loppuvat, mutta edelleen tekee kovasti mieli kommentoida, aletaan epäilemaan vastapuolen pään sisältöä sen sijaan, että asiallisilla vasta-argumenteilla edes yritettäisiin kumota vastapuolen näkemys. Listaahan Jätkä tähän perään niitä minun kirjoittamia järjettömiä kommentteja. Jos niitä ei löydy, kannattaa jatkossa pysyä siellä takarivissä ihan hiljakseen…

  jees h-valta

  Noin se on tosiaan nähty. Ja senverran kommentoin vielä Jätkää että viha ja erimieltä olemus ovat aika erityyppisiä mielialoja. Minä en ole vihannut eläissäni vielä ketään eikä ainakaan palstakommentoinnista sellaista vastusta löydykkään joka saisi minussa sellaista aikaan. Senverran kovan elämänkoulun tässä on itekkin joutunut käymään ettei aivan helposti kovin voimakkaita tunteita enää peliin irtoa ihan pienestä herkistelystä.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Raivaan joku 1-1,5 hehtaaria päivässä ja liksat sen mukaan. Bensaa menee joku 5 litraa päivässä 6 tunnissa. Liksat kun on hehtaaritaksoja ni ei lompakko bensanhintaan kaadu. Mopoa kuka on virittänyt ni löylyä löyty sitä enemmän mitä enemmän kakkua anto, joo tankillinen kestää ku pintakaasulla ajelee seokset ohuena varmaan puol päivää. Kierrokset ja tapit kaakossa kuka tahansa raivaa 5 ssä tunnissa taimikonhoitoa, muuta ei jätkän säädöillä/tavoilla.

  Tosielämä sattuu ja raget päälle.

  Jätkä

  Ammattiraivoojalla ei oikein taida sahan säädöt olla hanskassa. Kyllä se on oltava niin, että saha kirkuu kaasu pohjassa melko tarkkaan valmistajan ilmoittamia lukemia. Sillä saadaan koneesta täysi teho, eikä suinkaan antamalla ”lisää soppaa”.

  Kun parhaat ammattilaiset tankkaavat sahan vain kahden tunnin välein, niin tunti tankillisella-sahaajat ovat kyllä vielä Ammattitaidottomia ammattiraivaajia. Samoin parhailla ammattilaisella sahat toimivat ja kestävät, kun taas Ammattitaidottomilla on usein asiaa ”huoltoon”.

  jees h-valta

  Huh huh, ja sanotaan että aamu on iltaa viisaampi. Ei oikein siltäkään näytä.

  Jätkä

  Kun tehokkain Raivuri = HVA:n 555 on varustettu 1,1 litran tankilla, joka kestää palstan tehokkaimmalla raivaajalla = arto – kaksi tuntia, eli kolme tankillista ja kuusi tuntia ja pinta-alaa tulee joka päivä 1 -3 hehtaaria, niin ainakin voi epäillä, että artolla on pelit ja vehkeet kunnossa – ja kestää käyttöä.

  Puolikaasulla nyhräävät ovatkin sitten huoltomiehen pakeilla tuon tuostakin ja heillä on peräkärryllinen varasahoja aina , ettei tarvitse kesken päivän lähteä huoltoon.

  mettämiäs

  Jätkän komentteja on näköjään  taas poistettu oikein urakalla; voi olla Jätkän onni, sillä kohta tavattaisiin varmaankin ihan eri foorumeilla. Toivottavasti Jätkä kuitenkin sai tarpeensa tyydytettyä…

  Latvakuusi

  minunkin kommentit – ja nimimerkin saa poistaa.

  en tue yritystä joka mainostaa olevansa metsänomistajan asialla mutta kuitenkin piirtelee kartoille salaa ja häiritsee puumarkkinoita

  tilaus loppuis heti jo olisin tilaaja

  Jätkä

  mettä-ämmä vaan jatkaa valitsemallaan linjalla. Suoranainen uhkailu on tosin tähän asti puuttunut. Minkähänlaiselle korokkelle hän toivoo pääsevänsä? Olisko Tangomarkkinat mitään?

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 81)