Keskustelut Puukauppa Koivupuuta ostamassa

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)
 • Koivupuuta ostamassa

  Hei,

  Olisi tarkoituksena ostaa ensi keväänä arviolta 150-300m koivua, joka on halkaisijaltaan 15-20cm luokkaa. Olisiko tämä tukkipuuta, kuitupuuta tai pikkutukkea? Ei mielellään mitään vanhaa. Koivuissa saisi olla mielummin enemmän pintapuuta kuin sydänpuuta. Onko kriteerit mahdottomat?

  Tulisi hankittua kahteen eri paikkaan. Mistä Lapin ja Pirkanmaan seudulta voi ostaa koivua? Hankintakauppana tulisi paikan päälle? Kysyisin myös, että jos on yksi motti koivua, niin laskiskelin, että 15cm paksuisella koivulla sitä saisi 42metriä per motti. Omien laskujen mukaan hinta lienee 110-165€ paikkeilla, voiko näin olla? Hinta olisi moninkertainen, mikäli puun halkaisija tuplaantuisi?

   

   

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tässä naapurilla on Jätkän kuvaaman kokoluokan koivu, pituus 25 m ja läpimitta 35 cm. Siinä on melko isot oksat, jotka sitten pitäisi myös karsia niin että aikaa kuluu. Puun kaatamisen hinnaksi olen laskeskellut muutaman satasen – kotitalousvähennys + alv – puutavaran arvo.

  Jätkä

  Pihapuussa on isot oksat, metsikköpuussa vähän oksia ja nekin hentoja. Yhden pihapuun kimpussa saattaa mennä tunteja ja bensaa runsaasti. Vähäoksaisia tukkirunkoja, pituus hieman yli kolmekymmentä metriä (31 – 33) olen joskus laskeskellut tehdessäni: n. kahdeksan runkoa tankillisella valmiiksi asti Kun tankillinen kestää 40 – 70 minuuttia, niin ei voida puhua rungon tekohinnaksi muutamaa satasta, eikä edes muutamaa kymppiä. Pihapuut ovat eri hintaluokassa. Suosittelen pihapuiden kaatamista ennenkuin ne kasvavat liian korkeiksi.

   

   

   

  jees h-valta

  A.Jalkanen voisi laskea oikeassakin järjestyksessä. Eli kotitalousvähennys otetaan alvillisesta loppusummasta työn osuutta. Eli ensin +alv ja sitten -kotitalousvähennys. Muuten laskelmasi aivan oikean suuntainen. Jos työkseen tekee pitää työstään saada palkka joka riittää kohteen tekoon.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kiitos jeesi korjauksesta.

  Täällä päin esimerkiksi Treefellas-yrityksen sivulla on laskuri, josta kaadon hintaa voi haarukoida etukäteen.

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)