Keskustelut Metsänomistus Korruptio- onko sitä metsissä ?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 490)
 • Korruptio- onko sitä metsissä ?

  Uutisista putkahtaa aika ajoin suuremman luokan korruptio-uutinen. Emer.prof. ASalmisen mukaan ”pienempiä” on tänä vuonna 30-40.! Mehtäukon mielestä paljon. Kuinkahan lie metsä-alan tila? Rakennuspuoli ollee puhtoisin…

 • Timppa

  On siinä sekin vaihtoehto, että FSC-tuotteeseen riittää, että sellukattilassa on yksi FSC-puu erässä.

  Rane

  FSC:ssä nämä HCV-ostokieltoalueet ovat korruptiomielessä mielenkiintoiset.Isot metsäyhtiöt ja Greenpeace ovat siis sopineet että yksityismetsänomistajien metsistä rajataan alueita joilta ei osteta puuta.Eli kaksi osapuolta sopivat että kolmannen osapuolen (joka ei edes tiedä asiasta mitään) omaisuus muuttuu arvottomaksi.

  Hyödyn sopimuksesta saavat nämä kaksi sopijaa.Greenpeace pääsee vaivattomasti ja halvalla suojelemaan yksityismetsiä ja metsäteollisuus saa jatkaa avohakkuupuun FSC-sertifiointia Greenpeacen suostumuksella pitkälle tulevaisuuteen.

  Onko tämä korruptiota voi jokainen itse päätellä.

  Rane

  Tässä Greenpeacen metsäsotapäällikkö Matti Liimatainen selostaa miten HCV-kartoitus etenee ja samalla ripittää metsäteollisuutta siitä että ostokieltoalueelta ei puuta osteta.Ja kuten olemme huomanneet käsky on mennyt perille,puun osto näiltä alueilta on loppunut.

  Vanhojen metsien hakkuut Sallassa ja Kuusamossa (greenpeace.fi)

  reservuaari-indeksi

  Metsäkorrup. ei ole k. minulle suoraan kertonut,harv.:min noilla kehutaan.Jos nyt ajatellaan stereotyyppinen maalaisliittolainen pienehkö kaupungin tapainen.Mm.hirviporu.johtaja   ,metsäkeskuksen tark.,maalaisliiton paikallisyhdistyksen päällikkö  ,kunnanhallituksen pj.ja koululautakunna:n pj on yksija sama henkilö  .

  Koulutaksia ajamaan tai kirjastoon työllisyyskokeiluun ei ole päässyt yksikään ei-maalaisliittolainen viimeiseen 50 v:teen.Voisi kuvitella että hirvi porukka p-kaverille ei napsahda kemeratarkast. ihan niin herkästi kuin sille persu-mo:lle.Noin niiku p:ssä mittakaavassa hahmoteltuna. Kunnan maankäyttöpäätökset voi sisältää mielenkiint.kouker.ja pakollisen ”luontopolun” lunastusmenettely ei kestä p:n valoa.

  Leena

  Puuki

  Onhan nuo kuvien metsät melko sopivia suojeluunkin kieltämättä.  Liki 100 vuotiaita puita ja yli 100 ha.    Kustannuksiin voisi vain osallistua muutkin kuin mo:t .   Miksi esim. GP ei ota mallia luonnonperintösäätiöltä joka toimii oikein , kun kustantaa suojelut itse ?

  FSC ja HCV alueet taitaa olla markkinointikikka.

  Vähän samaan tapaan kuin entinen lihakauppias mainosti kani-hevosmakkkaraa : ”Puolet kania ja puolet hevosta”.     Kun kysyttiin tarkemmin koostumusta, selvisi että makkaraan oli laitettu yksi kani ja yksi hevonen.

  mehtäukko

  ”…Greenpeacea on jo ehditty syytellä yhteismetsien osakkaiden tulonmenetyksistä. Siihen on todettava, että teollisuuden on noudatettava yhdessä sovittuja ympäristökriteerejä ilman meitäkin. Vika ei voi olla osoittajassa. Vai ehdottaako joku vakavissaan, että teeskentelisimme yhdessä että asiat eivät tapahdu jos niistä ei puhuta?”

  Ompa Liimataiselta paksua potaskaa. ”Yhdessä sovitut säännöt” ovat olleet ko. joukkioiden puolelta ennenkin käytetyn vessapaperin arvossa.

  Noita kuvien tyyppisiä vanhoja metsiä eivät Inarin yht.metsä saanut kaupaksi,eivätkä suojeluunkaan pitkän hiillostuksen aikana.

  Apli

  Muuramelainen ns entinen konekauppias Reijo Lahtonen voisi kertoa mielellään korruptiosta metsäalalla mutta tuskimpa tulee enää julkisuuteen saatuaan rahat suuri savotta jutusta.

  Rane

  ”Sellukattilassa on yksi FSC-puu erässä.”

  Otetaanpa (tosi) karkea laskelma miten on.

  2018 kotimaisen raakapuun käyttö 64 milj.m3.Siitä 10% fsc:tä on 6,4 milj.m3.

  FSC-puun tuonti n.9 milj.m3(?).Melkein kaikki venäjältä?

  FSC -puuta yht:6,4 miljm3+9 milj.m3+FSC-mix 30%: 4,6 milj.m3 = 20 milj.m3

  Nyt venäjän tuonti jäi pois eli FSC puuta on käytettävissä:

  6,4 milj.m3 +FSC-mix 30%:1,92milj.m3 =8,32 milj.m3

  Fsc-puun vaje olisi siis noin 12 miljoonaa m3 ?

  A.Jalkanen

  Eikös Venäjän tuonti ollut lähinnä koivukuitua ja haketta, joten tilanne on kinkkinen teollisuuden kannalta. Kannattaisiko nostaa FSC-preemio puun hintaan kustannuksia vastaavalle tasolle?

  Jätkä

  Onkohan kaikilla selvää,mitä on Korruptio ja mitä on Kartelli? Mafiaan viittaavaakin on jo vilauteltu.

  Mielelläni olen korruptoinnin kohteena, mutta en laskisi siihen kategoriaan Hankkijan lippistä, enkä MG:n reppua. Vähän enemmän pitäisi tulla, vaikka en tiedä, minkä takia joku alkaisi minua lahjomaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 490)